Σεβίλλη – Βαλένθια

Ματσάρα για την Ευρώπη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».
Σεβίλλη – Βαλένθια

Η Σεβίλλη υποδέχεται σήμερα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» τη Βαλένθια στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η αναμέτρηση έχει χαρακτήρα «τελικού» για μια ευρωπαϊκή θέση και αναμένεται να… πέσουν κορμιά.

Τα προγνωστικά μου

17:15 | Σεβίλλη – Βαλένθια | ΗΤ Χ | 2,06

Ανάλυση

Mε τον Καπαρός για πρώτη φορά στον πάγκο, η Σεβίλλη κατάφερε να φύγει με το 1-0 από την έδρα της Εσπανιόλ πριν την αλλαγή. Οι φιλοξενούμενοι δεν έπιασαν καλή απόδοση, δέχτηκαν φάσεις, αλλά δημιούργησαν κιόλας. Τελικά, στο 53′ ευστόχησαν σε πέναλτι και έφυγαν από τη Βαρκελώνη με το τρίποντο, το οποίο τους έφερε μέσα στην εξάδα και στο -3 από την τέταρτη θέση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέσα στη διακοπή δόθηκε και φιλικό με τη Σάλκε προς τιμήν του Αντόνιο Πουέρτα, στο οποίο επικράτησε με 2-0. Σήμερα, η μάχη αναμένεται να είναι πολύ σκληρή απέναντι σε μια αντίπαλο που απέχει μόλις ένα πόντο και παίζει για τους ίδιους στόχους. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένουν ο μεσοεπιθετικός Νολίτο και οι γκολκίπερ Βάλτσικ και Σοριάνο, οπότε κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο πιτσιρικάς Λούτσο. Αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του μπακ Εσκουδέρο.

Στο 0-0 εντός έδρας με τη Χετάφε έμεινε την περασμένη αγωνιστική η Βαλένθια σε ένα ματς που αν κάποια ομάδα άξιζε τη νίκη ήταν αυτή. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ άστοχοι και όταν πέτυχαν γκολ, σωστά ακυρώθηκε. Έτσι, με το βαθμό που πήρε η ομάδα του Μαρθελίνο παρέμεινε εκτός εξάδας και σήμερα πάει στην Ανδαλουσία για να δώσει… τελικό για την Ευρώπη απέναντι σε μια ομάδα που μάχεται για τον ίδιο στόχο. Οι «νυχτερίδες» βρίσκονται στην καλύτερη φάση της σεζόν, παραμένοντας για 15 σερί ματς αήττητητες. Στα αγωνιστικά, διαθέσιμος είναι ο στόπερ Ρονάλια, ενώ εκτός παραμένουν ο μπακ Πιτσίνι και ο χαφ Κοκλέν.

Πιθανές ενδεκάδες

Σεβίλλη
(4-4-2)

Λούτσο
Νάβας
Μερκάδο
Καρίκο
Βέμπερ
Πρόμες
Μπανέγα
Γκοναλόνς
Αμαντού
Μπεν Γιεντέρ
Αντρέ Σίλβα

Βαλένθια
(4-4-2)

Νέτο
Βας
Γκαράι
Παουλίστα
Γκαγιά
Σολέρ
Κοντογκμπιά
Παρέχο
Γκέδες
Ρόντριγκο
Γκαμεϊρό

Εκτίμηση

Σούπερ ντέρμπι στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» με φόντο τις ευρωπαϊκές θέσεις. Θεωρώ ότι θα δούμε ένα ισόπαλο ημίχρονο και από εκεί και πέρα οι ομάδες θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. HT X

Σε ενδιαφέρει