Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ

Το παραδοσιακό ντέρμπι της Βαρκελώνης, ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν τους χωρίζουν μόνο τα αθλητικά, αλλά και τα πολιτικά.
barcelona espanyol

Δύσκολα θα χάσει αυτό το πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε. Και το να ονομάζουμε τη Μπαρτσελόνα… του Βαλβέρδε και όχι του Μέσι, έχει τη σημασία του. Η σοβαρότητα που προσδίδει στην ομάδα ο Βάσκος, είναι αυτή που μας κάνει να λέμε οτι δεν μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση στην Primera Division. Η Εσπανιόλ είναι η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος και γι’ αυτό βρίσκεται κάτω από τη μέση της βαθμολογίας.

Τα πολιτικά χωρίζουν τους οπαδούς των δύο ομάδων, καθώς αυτοί της Μπαρτσελόνα θεωρούνται αριστεροί και σιχαίνονται οτιδήποτε έχει σχέση με τη Μαδρίτη και τον Φράνκο, ενώ αυτοί της Εσπανιόλ είναι ακροδεξιοί, χωρίς μεγάλη αντιπαλότητα με την πρωτεύουσα.

Τα προγνωστικά μου

17:15 | Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ (+2,5) | 1 | 2,25

Ανάλυση

Ονειρική χρονιά για την Μπαρτσελόνα ως τώρα. Είναι πρώτη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, με δέκα πόντους διαφορά από τη 2η Ατλέτικο, έχει προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας (κόντρα στη Βαλένθια) και είναι στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πολύ σημαντικές για την ψυχολογία της ομάδας και των οπαδών της είναι και οι συνεχόμενες νίκες επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη, για κύπελλο και πρωτάθλημα, καθώς και το οτι η “βασίλισσα” αποκλείστηκε νωρίς από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Λογικά το πράγμα δεν ανατρέπεται στο πρωτάθλημα, στις δέκα αγωνιστικές που απομένουν. Δεν είναι μόνο οτι η Μπαρτσελόνα δείχνει πολύ σοβαρή και αξιόπιστη, αλλά και οτι οι Ρεάλ και Ατλέτικο δεν μπορούν να κερδίζουν συνεχώς. Στο Καμπ Νου έχει δέκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα σε δεκατέσσερις αγώνες, έχοντας σκοράρει 42 φορές.

Οι Ραφίνια και Ντεμπελέ είναι εκτός για σήμερα, οπότε στην τριάδα της επίθεσης θα δούμε τον Κουτίνιο δίπλα σε Μέσι και Σουάρες. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τσίλεσεν, αν και ο Τερ Στέγκεν δεν χάνει τη θέση του βασικού.  Μετά την Εσπανιόλ, η Μπαρτσελόνα έχει δύο πολύ δύσκολα ματς, κόντρα σε Ατλέτικο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Εσπανιόλ ξεκίνησε το πρωτάθλημα πολύ καλά και οι οπαδοί της έκαναν όνειρά ακόμη και για έξοδο στο Champions League. Όμως, η αδυναμία της να κερδίσει μακριά από την έδρα της, την έχουν φέρει κάτω από τη μέση της βαθμολογίας. Από τους 34 πόντους που έχει πάρει συνολικά στο πρωτάθλημα, οι 25 ήταν μέσα στο γήπεδό της. Από τις 11/2 έως τις 27/2 η Εσπανιόλ κέρδισε μόνο το ένα από τα δέκα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, ενώ από τα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει κερδίσει μόνο το ένα.

Οι Πιάτι, Λόπες, Φερέιρα και Νταρντέρ είναι εκτός για σήμερα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ντουάρτε. Ο πολύ ταλαντούχος νεαρός επιθετικός, Ιγκλέσιας, θα είναι στην κορυφή της επίθεσης και δίπλα του οι Πέρεζ και Λέι.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπαρτσελόνα

(4-3-3)

Τερ Στέγκεν

Σεμέδο

Πικέ

Λενγκλέ

Άλμπα

Ράκιτιτς

Μπουσκέτς

Αρτούρ

Μέσι

Σουάρες

Κουτίνιο

Εσπανιόλ

(4-3-3)

Λόπεζ

Βιλά

Νάλντο

Ερμόσο

Ροζάλες

Μελέντο

Ρόκα

Γκρανέρο

Λέι

Ιγκλέσιας

Πέρες

Εκτίμηση

Ο άσος της Μπαρτσελόνα είναι αδιαπραγμάτευτος. Έχοντας δει τα τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων, θα πάω με τη νίκη των γηπεδούχων με πάνω από 2,5 γκολ, στο ασιάτικο χάντικαπ.

Σε ενδιαφέρει