Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης

Παναθηναϊκός από άλλο πλανήτη στο Μιλάνο, τελειώνει με την πρόκριση σήμερα, κερδίζοντας τη Ρεάλ.
pao real

Αυτά που έκανε ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο, έχουμε χρόνια να τα δούμε από ελληνική ομάδα στην Ευρωλίγκα. Τώρα πλέον, μπορεί να αποκλειστεί μόνο με “αυτοκτονία”. Η Ρεάλ δεν έχει ουσιαστικές ελπίδες για τη δεύτερη θέση και έχει “κλειδώσει” την τρίτη.

Στον πρώτο γύρο: Ρεάλ – Παναθηναϊκός 89-68.

Τα προγνωστικά μου

21:00 | Παναθηναϊκός – Ρεάλ | 1 | 1,64

Ανάλυση

Ο Νίκ Καλάθης ντύθηκε Αντετοκούμπο στο Μιλάνο και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε νίκη – πρόκριση, μέσα στην Ιταλία. Οι “πράσινοι” δεν πήραν μόνο τη νίκη στο Μιλάνο, αλλά και τη διαφορά πόντων, οπότε για να μείνουν εκτός Top 8 θα πρέπει να χάσουν και τα δύο ματς που ακολουθούν. Κι αν σήμερα αντίπαλος είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, μοιάζει αδύνατο να ηττηθούν από τη Μπούντουτσνοστ μέσα στο ΟΑΚΑ, την τελευταία αγωνιστική. Οι “πράσινοι” δεν ήταν απλά καλοί στην Ιταλία, αλλά πραγματικά τρόμαξαν το Top 3 της Ευρωλίγκας, γιατί με τέτοια απόδοση δεν χάνουν το φάιναλ φορ. Ο Καλάθης έβαλε 27 πόντους, μοίρασε 14 ασίστ και μάζεψε 8 ριμπάουντ, σε 39,21 λεπτά συμμετοχής. Πολύ καλοί οι τρεις Αμερικάνοι, Τόμας, Λάνγκφορντ και Κιλπάτρικ, με τον τελευταίο να δείχνει το πόσο καλός αμυντικός είναι, περιορίζοντας πάρα πολύ τον Μάικ Τζέιμς. Κι όταν ο Κιλπάτρικ ήταν στον πάγκο, ο Πιτίνο έριχνε πάνω στον Τζέιμς, τον Αντετοκούμπο. Για σήμερα, πρέπει να υπάρξει προσγείωση στην πραγματικότητα, αφού η Ρεάλ δεν πρόκειται να αδιαφορήσει. Ακόμη και στην κακή της μέρα, η ισπανική ομάδα είναι επικίνδυνη και θα έρθει στο ΟΑΚΑ για τη νίκη. Οι Λοτζέσκι και Μήτογλου είναι 100% έτοιμοι και γεμίζουν το οπλοστάσιο του Πιτίνο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης σκέφτεται ήδη τα πλέι οφ. Αυτό φάνηκε και στη Μπασκόνια, όπου ο Λάσο έκανε εκτεταμμένο ροτέισιον. Ο Ράντολφ έπαιξε κάτω από δέκα λεπτά, ενώ ο Γιουλ 21′. Η “βασίλισσα” θα είναι τρίτη στην κανονική περίοδο, αφού δεν προλαβαίνει την ΤΣΣΚΑ, αν και ακόμη έχει μαθηματικές ελπίδες. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως η αντιμετώπιση του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, δεν θα έχει καμία σχέση με ότι έγινε στην έδρα της Μπασκόνια. Η Ρεάλ είναι μεγάλη ομάδα και θα έρθει στην Αθήνα για να χαλάσει το πάρτυ του “τριφυλλιού”. Τρεις παίκτες έχουν διψήφιο μ.ο. πόντων στην κανονική περίοδο. Πρώτος και καλύτερος ο Ράντολφ με 13,8, ακολουθεί ο Γιουλ με 10,6 και στην τρίτη θέση ο Κάρολ με 10. Οι Αγιόν και Ταβάρες συγκροτούν μια πάρα πολύ δυνατή φροντ λάιν, ενώ πολύ σημαντικός φέτος είναι ο Καμπάτσο. Οι Ρέγες και Ντεκ έμειναν στην Ισπανία για λόγους ξεκούρασης.

Εκτίμηση

Δεν βλέπω να χάνει ο Παναθηναϊκός, παρότι δεν πιστεύω πως θα κερδίσει εύκολα. Το ΟΑΚΑ θα μιλήσει πάλι και ο άσος είναι η επιλογή μου.

Σε ενδιαφέρει