Αρμάνι Μιλάνο – Φενέρμπαχτσέ

Για το Μιλάνο, το ματς είναι τελικός. Η Φενέρ δεν χάνει με τίποτα την πρωτιά στην κανονική περίοδο.
milano fenerbahce

Κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός οκτάδας το Μιλάνο, αν δεν κερδίσει σήμερα τη Φενέρμπαχτσέ. Οι Ιταλοί ήταν σταθερά στο Top 8 στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, αλλά η ήττα από τον Παναθηναϊκό, μπορεί να τους στοιχίσει. Η Φενέρμπαχτσέ έχασε από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, όμως πήρε τη διαφορά και πλέον, για να χάσει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, θα πρέπει να κάνει μηδέν στα δύο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και παράλληλα η ΤΣΣΚΑ να κερδίσει.

Στον πρώτο γύρο: Φενέμπαχτσέ – Μιλάνο 92 – 85.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Μιλάνο (+3,5) – Φενέρμπαχτσέ | 1 | 1,90

Ανάλυση

Ο Παναθηναϊκός του Μιλάνου δεν παιζόταν και απλά η Αρμάνι υποτάχθηκε στην ανωτερότητά του. Τώρα, οι Ιταλοί βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και χρειάζεται να κάνουν ένα μικρό παραπάτημα, για να βρεθούν εκτός οκτάδας. Αυτή την ώρα, το Μιλάνο έχει την πολυπόθητη 8η θέση και θα τερματίσει εκεί αν κάνει το δύο στα δύο. Εκτός από τον αγώνα με τη Φενέρ, έχει να παίξει και με την Εφές εκτός έδρας. Κόντρα στον Παναθηναϊκό έπαιξε άμυνα με τα μάτια και δεν στάθηκε στο ύψος της περίστασης. Ο Μάικ Τζέιμς έβαλε πάλι 16 πόντους, αλλά η άμυνα του ΠΑΟ τον περιόρισε πάρα πολύ. Ο Κουζμίνσκας ήταν εξαιρετικός με 17 πόντους. Η πρόκριση στο Top 8 μπορεί να παιχτεί στις ισοβαθμίες. Άρα πάμε να δούμε τι γίνεται με τις πιθανές ισοβαθμίες του Μιλάνου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Παναθηναϊκό, ευνοείται η ελληνική ομάδα. Αντίθετα, αν το Μιλάνο έχει τους ίδιους βαθμούς με τον Ολυμπιακό, περνάνε οι Ιταλοί. Τέλος, στην ισοβαθμία με τη Μπασκόνια, ευνοούνται οι Βάσκοι. Όλα αυτά σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας. Αν πάνω από δύο ομάδες ισοβαθμήσουν, τότε τα πράγματα είναι πολύπλοκα και τα σενάρια είναι πάρα πολλά. Θα τα δούμε την τελευταία αγωνιστική.

Η Φενέρμπαχτσέ είναι με το ενάμιση πόδι στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, παρότι ηττήθηκε στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ. Κι αυτό γιατί η ήττα ήταν με δύο πόντους διαφορά, ενώ στην Τουρκία είχε κερδίσει την αντίπαλό της, με τέσσερις. Οπότε, με δεδομένο πως η Φενέρ έχει ρεκόρ 23-5 αυτή τη στιγμή και η ΤΣΣΚΑ 22-6, για να μην βγει πρώτη η Φενέρ, θα πρέπει να χάσει τόσο σήμερα στο Μιλάνο, όσο και την επόμενη βδομάδα από τη Μακάμπι στην Πόλη. Και ταυτόχρονα, η ΤΣΣΚΑ να κερδίσει τη Χίμκι στη Μόσχα και τη Μπασκόνια στην Ισπανία. Δύσκολα έως αδύνατα πράγματα μοιάζουν τα παραπάνω, οπότε η ομάδα του Ομπράντοβιτς θα είναι πρώτη. Παρόλα αυτά, δεν πρόκειται να είναι αδιάφορη στο Μιλάνο, καθώς ο κόουτς Ομπράντοβιτς δεν μπορεί να δεχτεί εύκολα δύο συνεχόμενες ήττες, έστω και αν δεν του κοστίσουν βαθμολογικά. Στο ματς με την ΤΣΣΚΑ, η Φενέρ έπαιξε σκυλίσια άμυνα, ενώ επιθετικά, μόνοι οι Κάλινιτς και Ντίξον ξεπέρασαν τους δέκα πόντους, με 17 και 15 αντίστοιχα. Πολύ σημαντικές οι απουσίες των Σλούκα και Βέσελι, τους οποίους άφησε εκτός για λόγους ξεκούρασης ο Ζοτς, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γκούντουριτς.

Εκτίμηση

Θα το παλέψει όσον δεν πάει το Μιλάνο. Περιμένω να δω ντέρμπι, καθώς η Φενέρ δεν χάνει εύκολα. Μου αρέσει ο άσος, με χάντικαπ 3,5 πόντων υπέρ της Αρμάνι.

Σε ενδιαφέρει