Τα κριτήρια ισοβαθμίας στην Ευρωλίγκα

Η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας πλησιάζει στο τέλος της και αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα σενάρια ισοβαθμίας.
Τα κριτήρια ισοβαθμίας στην Ευρωλίγκα

Είναι πολύ πιθανό στην φετινή Ευρωλίγκα να έχουμε ισοβαθμίες που θα κρίνουν την πρόκριση στο Top 8, αλλά και την τελική κατάταξη στην κανονική περίοδο.Μάλιστα, αυτά αφορούν τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό.

Ιδού τα κριτήρια της ισοβαθμίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ομάδων στην Ευρωλίγκα:

Όταν δύο ομάδες ισοβαθμήσουν μεταξύ τους, τότε την υψηλότερη θέση παίρνει αυτή που έχει το καλύτερο ρεκόρ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Αν τα μεταξύ τους είναι 1-1, τότε κερδίζει η ομάδα που επικράτησε με τους περισσότερους πόντους. Αν και οι πόντοι της διαφοράς είναι ακριβώς ίδιοι για την κάθε ομάδα, τότε μετράει η συνολική διαφορά πόντων σε όλη την Ευρωλίγκα. Αν και εδώ υπάρχει ισοπαλία, μετράει η καλύτερη επίθεση σε όλο το πρωτάθλημα.

Όταν πάνω από δύο ομάδες είναι ισόβαθμες σε μια θέση, κερδίζει αυτή που έχει το καλύτερο ρεκόρ συνολικά, σε όλα τα παιχνίδια μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων. π.χ. ισοβαθμούν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Μπασκόνια. Ο Ολυμπιακός έχει 2-0 επί της Μπασκόνια και 1-1 με τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός έχει 1-1 με τον Ολυμπιακό και 1-1 με τη Μπασκόνια. Η Μπασκόνια έχει 1-1 με τον Παναθηναϊκό και 0-2 με τον Ολυμπιακό. Άρα συνολικά: Ολυμπιακός πρώτος με 3-1, Παναθηναϊκός δεύτερος με 2-2 και Μπασκόνια τρίτη με 1-3.

Αν πάντως, δεν έβγαινε συμπέρασμα ούτε και από το ρεκόρ νικών στην ισοβαθμία μεταξύ τριών ομάδων και πάνω, τα κριτήρια είναι τα ίδια ακριβώς με αυτά που ισχύουν και στην διπλή ισοβαθμία.

Δες τις αποδόσεις για το νικητή της φετινής Ευρωλίγκας (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

Σε ενδιαφέρει