Κύπελλα ανά την Ευρώπη: Ποιοι θα τα πάρουν;

Με τα περισσότερα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να έχουν κριθεί, αξίζει να δούμε τι συμβαίνει με τα κύπελλα.
fa cup

Το κύπελλο είναι μια διοργάνωση που συνήθως κρύβει εκπλήξεις. Το είδαμε και στην Ελλάδα φέτος, όπου η Λαμία απέκλεισε κατά σειρά τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Πάμε να δούμε σε ποια φάση είναι το κύπελλο στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες και ποιοι είναι τα φαβορί για να το πάρουν.

Ελλάδα

Bρισκόμαστε στην ημιτελική φάση. Τα δύο ζευγάρια είναι τα ΑΕΚ – Λαμία και ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης. Το φυσιολογικό είναι να προκριθούν στον τελικό, οι δύο “δικέφαλοι” και αν αυτό συμβεί, θα έχουμε ακριβώς το ίδιο ζευγάρι τελικού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη σερί σεζόν που η “ένωση” θα φτάσει στον τελικό. Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, σύμφωνα με τις αποδόσεις, καθώς πληρώνει επί 1,85. Ακολουθεί η ΑΕΚ με 2,65, η Λαμία με 12,00 και ο Αστέρας Τρίπολης με 14,00.

FA Cup Αγγλίας

Στο ιστορικό FA Cup Αγγλίας, η μοναδική μεγάλη ομάδα που έχει “επιβιώσει” μέχρι τα ημιτελικά, είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Τα δύο ζευγάρια είναι Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον και Γουότφορντ – Γουλβς. Η Σίτι παίζεται με 1,35, η Γουλβς είναι δεύτερη με 5,00 και έπονται οι Γουότφορντ και Μπράιτον με 11,00 και 18,00 αντίστοιχα.

Copa Del Rey Ισπανίας

Tο ζευγάρι του τελικού είναι το Μπαρτσελόνα – Βαλένθια. Οι Καταλανοί του Ερνέστο Βαλβέρδε παίζονται με 1,20, ενώ οι “νυχτερίδες” πληρώνουν επί 4,60. Για να δούμε αν και πάλι η Βαλένθια θα αποδειχτεί ο κακός δαίμονας της Μπάρτσα.

DFB Pokal Γερμανίας

Βρισκόμαστε ακόμη στην προημιτελική φάση. Τα τέσσερα ζευγάρια είναι τα εξής: Πάντερμπορν – Αμβούργο, Άουγκσμπουργκ – Λειψία, Μπάγερν Μονάχου – Χάιντενχάιμ και Σάλκε – Βέρντερ Βρέμης. Με 1,50 παίζεται η Μπάγερν, 6,50 η Λειψία, Σάλκε και Βέρντερ από 13,00, Άουγκσμπουργκ με 18,00, Αμβούργο με 25,00, Πάντερμπορν με 75,00 και Χάιντενχαϊμ με 100,00. 

Κόπα Ιτάλια

Εδώ είμαστε στην ημιτελική φάση. Ήδη μάλιστα έχουν γίνει τα πρώτα ματς, αφού εκεί οι ημιτελικοί είναι διπλοί. Λάτσιο – Μίλαν 0-0 και Φιορεντίνα – Αταλάντα 3-3 ήταν τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων. Η Μϊλαν είναι το φαβορί για να το πάρει, με 2,75, ακολουθεί η Αταλάντα με 3,00, η Λάτσιο με 4,00 και η Φιορεντίνα με 8,00.

Κύπελλο Γαλλίας

Βρισκόμαστε ήδη στα ημιτελικά. Τα δύο ζευγάρια είναι τα εξής: Λυών – Ρεν και Παρί – Ναντ. Σούπερ φαβορί η Παρί με μόλις 1,20 να το κατακτήσει. Στη δεύτερη θέση η Λυών με 6,00, στην τρίτη η Ρεν με 18,00 και στην τέταρτη η Ναντ με 25,00.

Κύπρος

Εδώ, επίσης είμαστε στην ημιτελική φάση του κυπέλλου. Τα δύο ζευγάρια είναι τα ΑΠΟΕΛ – Ένωση Παραλιμνίου και Απόλλων Λεμεσού – Α.Ε. Λεμεσού. Πρώτο φαβορί ο ΑΠΟΕΛ με 1,70, ακολουθεί ο Απόλλων με 3,50. Με 4,25 παίζεται η ΑΕΛ και με 30,00 η ΕΝΠ. 

Δες τις αποδόσεις για όλα τα μακροχρόνια νικητών διοργάνωσης

Σε ενδιαφέρει