Ρουμανία – Νήσοι Φερόες

Τόσο η Ρουμανία όσον και τα Φερόες έχασαν στην πρεμιέρα. Μονόδρομος η νίκη για τους γηπεδούχους, χωρίς άγχος και σκοπιμότητες οι φιλοξενούμενοι.
romania stanciou

Δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική η Ρουμανία στην πρεμιέρα του ομίλου, παρότι έχασε με μικρή διαφορά (2-1) από τη Σουηδία. Το κλίμα δεν είναι και τόσο καλό για τον Κοσμίν Κόντρα, ο οποίος αμφισβητείται έντονα από τον Τύπο της χώρας. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν το θεωρητικά πιο εύκολο εκτός έδρας παιχνίδι τους στον όμιλο, 2-1 από τη Μάλτα.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Ρουμανία – Ν. Φερόες | Χ/1 | 3,75

Ανάλυση

Δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών στη Ρουμανία. Η ήττα από τη Σουηδία δεν επιτρέπει στους Ρουμάνους ούτε καν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να μην κερδίσουν τα Νησιά Φερόες. Πάντως, το κλίμα δεν είναι ιδιαίτερα καλό, αφού ο Τύπος της χώρας επέκρινε ανοιχτά τον Κοσμίν Κόντρα, κατηγορώντας τον για το οτι παίζει με πολύ αμυντική τακτική και ατολμία. Ο τεχνικός της ομάδας απάντησε οτι δεν τον ενδιαφέρει τι λέει ο Τύπος, ενώ υπερασπίστηκε τη δουλειά του, λέγοντας οτι μέσα στο γήπεδο έπαιζαν επτά παίκτες με ηλικία κάτω των 21 ετών, καθώς και το οτι ήταν η πρώτη ήττα μετά από 9 επίσημα παιχνίδια. Μάλιστα, μίλησε και για τον εαυτό του, υποστηρίζοντας πως είναι αρκετά έμπειρος από τη θητεία του στην Primera Division. Όσο για τα Φερόες, δήλωσε πως περιμένει σθεναρή αντίσταση, από μια ομάδα που ξέρει να παίζει άμυνα. Οι Κεσέρου και Χάτζι αναμένεται να ξεκινήσουν βασικοί σήμερα, αφού ήταν εξαιρετικοί κόντρα στη Σουηδία και θα επιβραβευθούν από τον προπονητή τους. Στο ρόστερ δεν υπάρχουν τα μεγάλα αστέρια του παρελθόντος, όμως υπάρχει ομοιογένεια και δίψα για διάκριση.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Τσίπριαν Ταταρουσάνου (Ναντ), Κοστέλ Παντίλιμον (Νότιγχαμ), Φλορίν Νίτα (Σπάρτα Πράγας).

Αμυντικοί: Κριστιάν Μανέα (Κλουζ), Ρομάριο Μπένζαρ (Στεάουα), Κριστιάν Σαπουνάρου (Καϊσέρισπορ), Ιονούτ Νεντελτσεάρου (Ούφα), Ντράγκος Γκριγκόρε (Λουντογκόρετς), Κοσμίν Μότσι (Λουντογκόρετς), Νικουσόρ Μπάνκου (Κραϊόβα).

Μέσοι: Τούντορ Μπαλούτα (Βιτορούλ), Ραζβάν Μαρίν (Σταντάρ Λιέγης), Πολ Αντόν (Κρίλια Σοβέτοφ), Αλεξάντρου Κικαλντάου (Κραϊόβα), Αλεξάντρου Τσίπτσιου (Σπάρτα Πράγας), Νικολάε Στάντσιου (Αλ Αχλί), Ιάνις Χάτζι (Βιτορούλ), Αλεξάντρου Μίτριτσα (Νιου Γιορκ Σίτι), Γκεόργκι Γκρόζαφ (Κισβάρντα), Τσιπριάν Ντέατς (Κλουζ).

Επιθετικοί: Γκέοργκ Πούσκας (Παλέρμο), Κλαούντιου Κεσέρου (Λουντογκόρετς), Αντρέι Ιβάν (Ραπίντ Βιέννης).

Τα Νησιά Φερόες έχουν κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια και ως Έλληνες το νιώσαμε στο πετσί μας, στα προκριματικά του προηγούμενου Euro. Έχασαν μέσα στη Μάλτα, παίζοντας μέτρια, αλλά αλλιώς αντιμετωπίζουν ένα παιχνίδι που πρέπει αυτοί να παίξουν ως φαβορί κι αλλιώς παίζουν όταν απλά πρέπει να κάτσουν πίσω και να διαχειριστούν το ματς. Στη Ρουμανία θα πάνε για το Χ, θα παίξουν με πέντε στην άμυνα και ενισχυμένο κέντρο, ενώ θα προσπαθήσουν να απειλήσουν με στημένα και αντεπιθέσεις. Αστέρι της ομάδας είναι ο επιθετικός, Έντμουντσον, ο οποίος αγωνίζεται στην Αρμίνια Μπίλεφελντ. Στο πρόσφατο Nations League, τερμάτισαν στην τρίτη θέση του τρίτου ομίλου της τέταρτης κατηγορίας, βάζοντας από κάτω τους τη Μάλτα.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Γκούναρ Νίλσεν (Χαφναρφιόρντουρ), Τέιτουρ Γκέστσον (Μπόλτφελαγκ), Κάρστιν Χάνσεν (Σκάλα).

Αμυντικοί: Ατλι Γκρέγκερσεν (Βίκινγκουρ), Σόνι Ράγκναρ Νάτεσταντ (Φρεντερίτσια), Βίλιορμουρ Ντάβιντσεν (Βέιλε), Οντμαρ Φάερο (Χαμ Καμ), Χάινι Βάτνσνταλ (Φρίμαντ Αμαγκερ), Μάγκνους Εγκιλσον (Μπόλτφελαγκ).

Μέσοι: Χαλούρ Χάνσον (Χόρσενς), Ρόγκβι Μπάλντβινσον (Μπρίνε), Γκίλι Ρόλαντσον Σόρενσεν (Μπραν), Σόλβι Βάτνχαμαρ (Βίκινγκουρ), Ρένε Σάκι Γιόενσεν (Γκρίνταβικ), Μπραντούρ Χέντρικσον Ολσεν (Χαφναρφιόρντουρ), Λέο Μπαρταλστόβου (Βέστμανγερ), Αρνι Φρεντερίκσπεργκ (Ρούναβικ).

Επιθετικοί: Σίμουν Εντμουντσον (Αρμίνια Μπίλεφελντ), Κλάεμιντ Ολσεν (Ρούναβικ), Γιακούπ Τόμσεν (Χαφναρφιόρντουρ).

Εκτίμηση

Δεν πιστεύω οτι τα Φερόες μπορούν να κόψουν βαθμούς από τη Ρουμανία. Όμως, γιατί να μην αντέξουν για ένα ημίχρονο, παίζοντας πολύ κλειστά; Ημίχρονο Χ/Τελικό άσο λοιπόν.

Σε ενδιαφέρει