Βοσνία – Ελλάδα

Τεστ δυνάμεων για την Εθνική ομάδα που δοκιμάζεται στη Ζένιτσα κόντρα στη Βοσνία.
bosnia ellada

Τις πραγματικές της δυνάμεις θα δοκιμάσει η Εθνική ομάδα στο πλαίσιο του 10ου ομίλου.

Το σύνολο του Άγγελου Αναστασιάδη φιλοξενείται στη Ζένιτσα από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, με φόντο τη διεκδίκηση της 2ης θέσης, από τη στιγμή που η Ιταλία παραμένει φαβορί για την 1η θέση.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Βοσνία – Ελλάδα | 2-3 ΓΚΟΛ | 2,00

Ανάλυση

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις η Βοσνία υποδέχθηκε την Αρμενία και είχε μοναδικό στόχο τη νίκη για να αρχίσει με το τρίποντο σε ένα εντός έδρας παιχνίδι και τελικά το πέτυχε χωρίς να αγχωθεί. Το 2-1 μπορεί να δείχνει ότι πράγματι υπήρχε ενδιαφέρον για το ποιος θα επικρατήσει, αλλά κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε, καθώς από πολλές χαμένες ευκαιρίες, βρήκε το γκολ στο 33’ με τον Κρούνιτς ενώ στο 80’ ο Μιλόσεβιτς έκανε το 2-0. Δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο Μικιταριάν με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Τελευταία της ήττα σε επίσημο ματς ήταν στις 7/10/17 εντός έδρας κόντρα στο Βέλγιο, αναμέτρηση στην οποία έχασε τη 2η θέση στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ελλάδα. Τελευταία φορά που αντιμετώπισε την Ελλάδα εντός έδρας, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. Για πολλούς θεωρείται ματς το οποίο θα δώσει το προβάδισμα για τη 2η θέση, αν υποθέσουμε ότι η Ιταλία είναι το φαβορί για την πρωτιά

Άρχισε τη διαδικασία των προκριματικών όπως έπρεπε, αν και η αλήθεια είναι ότι το σκορ κόντρα στο Λιχτενστάιν θα μπορούσε να είναι ευρύτερο. Επικράτησε 2-0 με τον Φορτούνη να ανοίγει το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και τον Δώνη στα τελευταία λεπτά να διαμορφώνει το τελικό σκορ. Κοινή συνισταμένη και των δύο γκολ το γεγονός ότι προέκυψαν μέσω εξαιρετικών συνεργασιών κι αν πρέπει να βρει αρνητικό από μία τέτοια αναμέτρηση ήταν η αποτελεσματικότητά της, καθώς έχασε πολλές ευκαιρίες, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν πολύ εύκολες. Από εκεί και πέρα, σε σχέση με το ματς με το Λιχτενστάιν, για το παιχνίδι με τη Βοσνία δεν υπολογίζει τον Μήτρογλου που τραυματίστηκε. Στη θέση του κλήθηκε ο Φιορίν Ντουρμισάι, αλλά είναι ακόμα άγνωστο αν θα έρθει το απαραίτητο έγγραφο από την αλβανική ομοσπονδία για να αγωνιστεί. Βασικός στην επίθεση θα είναι πάντως ο Δώνης. Καλό νέο η συμμετοχή του Παπασταθόπουλου που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Πιθανές ενδεκάδες

Βοσνία

(4 – 2 – 3 – 1)

Σέχιτς

Τοντόροβιτς

Σούνιτς

Ζουκάνοβιτς

Τσίβιτς

Μπέσιτς

Γκόιακ

Τζούλεβιτς

Πιάνιτς

Βίστσα

Τζέκο

Ελλάδα

(4 – 2 – 3 – 1)

Βλαχοδήμος

Μπακάκης

Παπασταθόπουλος

Σιόβας

Κούτρης

Ζέκα

Σάμαρης

Μπακασέτας

Φορτούνης

Μασούρας

Δώνης

Εκτίμηση

Αμυντικά θα προσεγγίσει το παιχνίδι η Ελλάδα, αλλά ακόμα κι έτσι η Βοσνία θα παίξει φουλ επίθεση και δύσκολα δεν θα βρει γκολ. Πάμε με τη μέση λύση των 2-3 γκολ.

Σε ενδιαφέρει