Κόσσοβο – Βουλγαρία

Κακό ξεκίνημα για τη Βουλγαρία, καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει το Μαυροβούνιο μέσα στην έδρα της. Πρεμιέρα για το Κόσσοβο που είχε ρεπό.
kossovo bulgaria

Δεκαπέντε χρόνια πάνε από τότε που η Βουλγαρία έπαιξε σε μια τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς έχει να προκριθεί σε Euro από το 2004. Η γενιά του Στόϊτσκοφ και του Μπαλάκοφ έχει περάσει στο… θρύλο και από τότε, το βουλγαρικό ποδόσφαιρο δεν έχει γνωρίσει άνθηση. Μάλιστα, ξεκίνησε με το αριστερό στα προκριματικά και το μέλλον μοιάζει δυσοίωνο. Το Κόσσοβο συμμετέχει για πρώτη φορά σε προκριματική φάση Euro και για πρώτη φορά στην ιστορία του, αντιμετωπίζει τη Βουλγαρία.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Κόσσοβο – Βουλγαρία | GG | 1,98

Ανάλυση

Ένα πολύ καλό Nations League αποτελεί παρακαταθήκη για την μετέπειτα πορεία του Κοσσόβου. Βεβαίως, άλλος ο όμιλος με Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα και Νησιά Φερόες και άλλος με Αγγλία, Τσεχία, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο. Ακόμη κι αν μαζέψει κάποιους βαθμούς θα θεωρηθεί επιτυχία για τη νεοσύσταση αυτή ομάδα, παρότι στο ρόστερ υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες, που παλεύουν τα ματς, ιδιαίτερα μέσα στην έδρα τους. Στο φιλικό που έδωσε πριν λίγες μέρες, κόντρα στη Δανία, οι Κοσσοβάροι ήταν εξαιρετικοί και πήραν ισοπαλία 2-2 από τους Βίκινγκς. Είναι εντυπωσιακό πως το Κόσσοβο δεν έχει χάσει στα τελευταία 11 επίσημα και φιλικά παιχνίδια του, χωρίς πάντως να έχει αντιμετωπίσει κάποιον σπουδαίο αντίπαλο. Οι γηπεδούχοι θα κρατήσουν το σφιχτό παιχνίδι τους, βασιζόμενοι στη δύναμη και τη σκληράδα τους. Ο Μπερίσα της Λάτσιο είναι εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού και αποτελεί τη μοναδική απουσία του Κοσσόβου για σήμερα.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Σαμίρ Ουικάνι (Ρίζεσπορ), Βισάρ Μπεκιάι (Πρίστινα), Αριανέτ Μούριτς (Μάντσεστερ Σίτι).

Αμυντικοί: Αμίρ Ραχμάνι (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Μεργκίμ Βοϊοβόντα (Μουσκρόν), Λίαρτ Πακαράντα (Ζάντχαουζεν), Φιντάν Αλίτι (Κάλμαρ), Μιρλίντ Κριεζιού (Ζυρίχη), Αρμπενίτ Τζεμαϊλί (Ξαμάξ).

Μέσοι: Μίλοτ Ράσιτσα (Βέρντερ Βρέμης), Χεκουράν Κριεζιού (Ζυρίχη), Αρμπερ Ζένελι (Ρεμς), Μπεσάρ Χαλίμι (Μπρόντμπι), Βαλόν Μπερίσα (Λάτσιο), Μπερνάρντ Μπερίσα (Ακμάτ Γκρόζνι), Χέρολιντ Σάλα (Βαλερένγκα), Μπερσάντ Τσελίνα (Σουόνσι), Μπένζαμιν Κόλολι (Ζυρίχη), Εντον Ζέρκοβα (Βασιλεία), Ιντρίζ Βόκα (Λουκέρνη), Φλόρεντ Χασάνι (Ντιόσγκοβρι).

Επιθετικοί: Βεντάτ Μουρίκι (Ρίζεσπορ), Ατντε Νούχιου (Σέφιλντ Γουένσντεϊ), Λιρίμ Καστράτι (Λοκομοτίβα).

Με δεδομένο πως έχασε πόντους στην έδρα της κόντρα στο Μαυροβούνιο, αν η Βουλγαρία δεν κερδίσει σήμερα το Κόσσοβο, θα είναι αουτσάιντερ πλέον για τη δεύτερη θέση. Κόντρα στο Μαυροβούνιο δεν ήταν ιδιαίτερα καλή και αν ο διαιτητής δεν έδινε ένα ανύπαρκτο πέναλτι, θα μπορούσε να χάσει κιόλας. Ο προπονητής της ομάδας, Χούμπτσεφ, πιστεύει ακράδαντα στην πρόκριση και το δηλώνει ξεκάθαρα. Ο μέσος Ιβάνοφ είναι εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τσότσεφ. Κάποτε, το ρόστερ της Βουλγαρίας ήταν γεμάτο από αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά αυτές οι εποχές έχουν περάσει. Υπάρχει παρακμή και δεν φαίνεται να γίνεται και μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει αυτό.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Νικολάι Μιχαΐλοφ (Λέφσκι Σόφιας), Πλάμεν Ιλιεφ (Λουντογκόρετς), Ντίμιταρ Εντίμοφ (Ακρινγκτον).

Αμυντικοί: Νικολάι Μοντούροφ (Σλάβια Σόφιας), Βαλεντίν Αντοφ (ΤΣΣΚΑ Σόφιας), Βασίλι Μποζίκοφ (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Κάμεν Χατζντίεφ (Πούσκας), Στραχίλ Ποπόφ (Κασίμπασα), Αντόν Νεντιάλκοφ (Λουντογκόρετς), Πέταρ Ζάνεφ (Ενισέι).

Μέσοι: Ράντοσλαφ Κιρίλοφ (Σλάβια Σόφιας), Μάρτιν Μίντσεφ (Τσέρνο Μόρε), Γκεόργκι Κονσταντίνοφ (Αρσεναλ Τούλα), Κρίστιαν Μαλίνοφ (ΤΣΣΚΑ Σόφιας), Σιμεόν Σλάβτσεφ (Καραμπάχ), Ιβάιλο Τσότσεφ (Παλέρμο), Αντόνιο Βουτόφ (Μπότεφ), Τοντόρ Νεντέλεφ (Μπότεφ), Νικολάι Ντιμιτρόφ (Ουράλ), Ιβάνοφ (Χαλάντας).

Επιθετικοί: Ιβελίν Ποπόφ (Ροστόφ), Σπας Ντέλεφ (Πογκόν), Στάνισλαβ Κοστόφ (Λέφσκι Σόφιας), Ράντοσλαβ Βασίλεφ (Τσέρνο Μόρε).

Πιθανές ενδεκάδες

Κόσσοβο

(4-2-3-1)

Μούριτς

Βοϊβόντα

Ραχμάνι

Αλιτί

Κολόλι

Κριέζιου

Σάλα

Ράσιτσα

Τσελίνα

Ζένελι

Μουρίκι

Βουλγαρία

(4-2-3-1)

Μιχαήλοφ

Ποπόφ

Μποζίκοφ

Μποντούροφ

Ζάνεφ

Κωνσταντίνοφ

Σλάβτσεφ

Κοστόφ

Νεντέλεφ

Ντέλεφ

Ποπόφ

Εκτίμηση

Το Κόσσοβο δεν είναι ούτε Άγιος Μαρίνος ούτε Λιχτενστάιν. Ένα γκολ μπορεί να το πετύχει κόντρα στη Βουλγαρία. Απ’ την άλλη θεωρώ πάρα πολύ πιθανό να σκοράρουν και οι Βούλγαροι. Άρα GG και σε καλή απόδοση.

Σε ενδιαφέρει