Λουξεμβούργο – Ουκρανία

Με το δεξί ξεκίνησε στα προκριματικά το Λουξεμβούργο, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή ανάκαμψή του. Η Ουκρανία πήρε σημαντικό βαθμό στο πιο δύσκολο παιχνίδι της ως το τέλος του ομίλου.
luxemburg ukraine

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι σημαντική, αλλά το Λουξεμβούργο δεν θα πέσει αμαχητί. Η νίκη επί της Λιθουανίας έχει ανοίξει την όρεξη των γηπεδούχων και με ένα δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα, θα γίνει παράγοντας στον όμιλο. Η Ουκρανία πήρε ισοπαλία στην έδρα της Πορτογαλίας και φάνηκε ξεκάθαρα πως θα διεκδικήσει με καλές προϋποθέσεις την πρώτη θέση του ομίλου.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Λουξεμβούργο – Ουκρανία | 2 & NG | 2,08

Ανάλυση

Δεν είναι μόνο οτι το Λουξεμβούργο κέρδισε 2-1 την Λιθουανία, αλλά το γεγονός πως το έκανε με ανατροπή. Βρέθηκε πίσω στο σκορ και με μια άρτια εμφάνιση, πήρε τελικά τους τρεις βαθμούς, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου. Είναι αλήθεια πως, παρότι δεν έχει διεκδικήσει ποτέ μία από τις πρώτες θέσεις στους προκριματικούς όμιλους των μεγάλων διοργανώσεων, εμφανίζεται πολύ βελτιωμένο και κάνει ορισμένες σημαντικές νίκες, έναντι αξιόλογων αντιπάλων. Στα προηγούμενα προκριματικά του Euro είχε μαζέψει τέσσερις πόντους όλους κι όλους, ενώ ήδη έχει τρεις. Ο ποιοτικότερος επιθετικός της ομάδας, Γιόακιμ, είναι εκτός και σήμερα, ενώ λόγω τραυματισμού έμειναν έξω και οι Φίλιπς, Ντεβίλ. 

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Τιμ Κιπς (Μαγδεμβούργο), Αντονι Μόρις (Βίρτον), Ραλφ Σχον (Στράσεν).

Αμυντικοί: Ντιρκ Κάρλσον (Γκρασχόπερς Β’), Μαξίμ Σανότ (Νιου Γιορκ Σίτι), Ματίας Γιάνις (Ντιφερντάνζ), Λαουράν Γιανς (Μετζ), Κέβιν Μαλγκέτ (Ντουντελάνζ), Ενές Μαχμούτοβιτς (Γέοβιλ), Κρίστοφερ Μάρτινς (Τρουά), Βαχίντ Σελίμοβιτς (Απόλλων Λεμεσού).

Μέσοι: Λεάντρο Μπαρέιρο (Μάιντζ), Φλοριάν Μπόνχερτ (Σάλκε Β’), Λαρς Κρογκ Ζέρσον (Νόρκεπινγκ), Μάριο Μουτς (Προγκρές), Ζέρσον Ροντρίγκες (Γιούμπιλο Ιβάτα), Ντανέλ Σινάνι (Ντουντελάνζ), Αντίλ Σκεντέροβιτς (Ελβερσμπεργκ), Ολιβιέρ Τιλ (Ούφα), Βενσάν Τιλ (Παού).

Επιθετικοί: Στέφανο Μπένσι (Φόλα Ες), Ντανιέλ ντα Μότα (Ράσινγκ), Νταβίντ Τουρπέλ (Ντουντελάνζ).

Ο Πιατόβ και η καλή τακτική του Σεφτσένκο κράτησαν το μηδέν στην άμυνα μέσα στην Πορτογαλία και έτσι η Ουκρανία πήρε έναν υπερπολύτιμο πόντο, στην πιο δύσκολη έδρα του ομίλου. Έπαιξε μόνο άμυνα, αλλά η αλήθεια είναι πως σε άλλες εποχές θα έφευγε με τρία γκολ στο κεφάλι. Έχει πολύ καλές μονάδες και παίζει και καλά ομαδικά. Στα τελευταία 17 παιχνίδια της σε προκριματική φάση euro, έχει μόλις τέσσερα διπλά, αλλά ξέρει πως αν δεν κερδίσει στο Λουξεμβούργο, ουσιαστικά θα πετάξει στα σκουπίδια το βαθμό στην Πορτογαλία. Οι Μάρλος και Κράβετς έμειναν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, με τον πρώτο να είναι βασικός στην Πορτογαλία. Πολύ καλός ο Ζούνιορ Μοράες που πήρε πρόσφατα το ουκρανικό διαβατήριο. Οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν κλειστά και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη δεδομένη ποιότητά τους, σε σχέση με τους αντιπάλους.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Αντρέι Πιατόβ (Σαχτάρ), Ντένις Μπόικο (Ντιναμό Κιέβου), Αντρέι Λούνιν (Λεγανές).

Αμυντικοί: Σεργκέι Κριβτσόβ (Σαχτάρ), Μικίτα Μπούρντα (Σαχτάρ), Αρτέμ Σαμπάνοβ (Ντιναμό Κιέβου), Ολεξάντρ Καραβάγιεβ (Ζόρια), Βιτάλι Μικολένκο (Ντιναμό Κιέβου), Εντουαρντ Σόμπολ (Γιάμπλονετς), Μίκολα Ματβιγιένκο (Σαχτάρ), Μπόγκνταν Μπούτκο (Σαχτάρ).

Μέσοι: Εβγκέν Κονοπλιάνκα (Σάλκε), Τάρας Στεπανένκο (Σαχτάρ), Βίκτορ Τσιγκάνκοβ (Ντιναμό Κιέβου), Μίκολα Σαπαρένκο (Ντιναμό Κιέβου), Βιτάλι Μπουγιάλσκι (Ντιναμό Κιέβου), Σεργκέι Μπόλμπατ (Σαχτάρ), Σεργκέι Σίντορτσουκ (Ντιναμό Κιέβου), Ολεξάντρ Ζιντσένκο (Μάντσεστερ Σίτι), Ρουσλάν Μαλινόβσκι (Γκενκ), Ρομάν Μπέζους (Γάνδη).

Επιθετικοί: Ζούνιορ Μοράες (Σαχτάρ), Ρομάν Γιάρεμτσουκ (Γάνδη).

Πιθανές ενδεκάδες

Λουξεμβούργο

(3-5-2)

Μόρις

Σανότ

Ζέρσον

Κάρλσον

Γιάνις

Μπαρέιρο

Μάρτινς

Ολ. Τιλ

Ροντρίγκες

Β. Τιλ

Ντα Μότα

Ουκρανία

(4-3-3)

Πιατόφ

Καραβάγιεφ

Κριφτσόφ

Ματβιγένκο

Μικολένκο

Στεπανένκο

Τσιγκάνκοφ

Μαλινόφσκι

Κονοπλιάνκα

Ζιντσένκο

Ζούνιορ Μοράες

Εκτίμηση

Η άμυνα που έπαιξε κόντρα στην Πορτογαλία, δεν δέχεται γκολ από το Λουξεμβούργο. Εκτιμώ πως θα έρθει το διπλό και ανεβάζουμε την απόδοση, με το combo NG.

Σε ενδιαφέρει