Τουρκία – Μολδαβία

Να ζευγαρώσουν τις νίκες τους στον όμιλο θέλουν οι Τούρκοι που είναι αήττητοι σε 9 αναμετρήσεις απέναντι στους Μολδαβούς.
turkey moldova

Η Τουρκία υποδέχεται τη Μολδαβία στο Εσκισεχίρ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του 8ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020. Oι γηπεδούχοι θέλουν να κάνουν το 2/2 απέναντι σε μια ομάδα από την οποία δεν έχουν ηττηθεί ποτέ στα μεταξύ τους ματς.

Τα προγνωστικά μου

19:00 | Τουρκία – Μολδαβία | 1 & OVER 2,5 | 1,73

Ανάλυση

Με το… δεξί μπήκε στις υποχρεώσεις της σε αυτά τα προκριματικά η Τουρκία, η οποία επικράτησε με 0-2 στην σκληρή έδρα της Αλβανίας. Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, την κατοχή της μπάλας και τις περισσότερες ευκαιρίες, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο… κυνικοί και αποτελεσματικοί, μετατρέποντας σε γκολ τις 2 από τις 3 ευκαιρίες που δημιούργησαν. Στο 21′ ο Γιλμάζ άνοιξε το σκορ και στο 55′ ο Τσαλχάνογλου διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του, σφραγίζοντας τη μεγάλη νίκη. Τώρα, το σύνολο του Γκιουνές επιστρέφει στην έδρα του και έχει μπροστά του μια πολύ πιο βατή αντίπαλο και την ευκαιρία να συνεχίσει με το απόλυτο. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, με τους γηπεδούχους να ξεκινούν με δίδυμο στην επίθεση τους Γιλμάζ και Τοσούν.

Από την άλλη μεριά, η Μολδαβία δεν είχε και πολλές απαιτήσεις απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία στην πρεμιέρα του ομίλου, όπου γνώρισε φυσιολογική εντός έδρας ήττα με 1-4. Το ημίχρονο έκλεισε με τους Μολδαβούς να βρίσκονται πίσω 0-3, ενώ στο 89′ ο Άμπρος πέτυχε το γκολ της τιμής, δύο λεπτά αφού ο Εμπαπέ είχε κάνει το 0-4. Κακά τα ψέματα, η ομάδα του Σπιριντόν δεν πρόκειται να παίξει κάποιο πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά τα προκριματικά, οπότε στόχος είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Τώρα, πάει στην Τουρκία με στόχο να φανεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική απέναντι σε μια αντίπαλο που μετράει 7 ήττες και 2 ισοπαλίες στα 9 μεταξύ τους παιχνίδια.

Πιθανές ενδεκάδες

Tουρκία
(3-4-2-1)

Γκιουνόκ
Ντεμιράλ
Γκιονούλ
Καλντιρίμ
Γιόκουσλου
Μπελόζογλου
Αϊχάν
Τεκντεμίρ
Τσαλχάνογλου
Τοσούν
Γιλμάζ

Μολδαβία
(4-2-3-1)

Κόζελεβ
Zάρνταν
Πόσμακ
Καρπ
Ρεάμπτσιουκ
Τσεμποτάρου
Ιονίτα
Άμπρος
Kότσουκ
Tζίνσαρ
Nτάμασκαν

Εκτίμηση

Η Τουρκία έχει την ευκαιρία να κάνει το 2/2 κι απέναντι σε μια αδύναμη αντίπαλο δε θα την αφήσει να πάει χαμένη. Μάλιστα, πιστεύω θα τη συνοδεύσει και με πολλά τέρματα. 1 & OVER 2,5

Σε ενδιαφέρει