Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου

Μία καλή προπόνηση εν όψει Ρεάλ Μαδρίτης για τον Παναθηναϊκό, καθώς αναμένεται να έχει εύκολο έργο κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου.
pao kolossos

Με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Betshop Basket League.

Οι «πράσινοι» αναμένεται να έχουν εύκολο έργο σε ένα ματς που το βλέπουν σαν προπόνηση εν όψει του πολύ κρίσιμου παιχνιδιού κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης την Πέμπτη.

Τα προγνωστικά μου

16:00 | Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου | OVER 157,5 | 1,89

Ανάλυση

Είναι ίσως μέσα στις τρεις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός και όχι μόνο λόγω αποτελεσμάτων, αλλά και λόγω απόδοσης. Μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στη Μόσχα και τη νίκη του, όλα έχουν αλλάξει προς το πολύ καλύτερο, αφού επικράτησε της Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ και «καπάκι» της Αρμάνι στο Μιλάνο (83 – 95) με εκπληκτική εμφάνιση. Ο Νικ Καλάθης πραγματοποίησε μια επική εμφάνιση και τώρα όλη η προσοχή πέφτει στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, αφού αναμένεται να τελειώσει και με την υπόθεση-πρόκριση, κάτι που δεν φαινόταν ιδιαίτερα πιθανό τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο διακόπτης έχει αλλάξει και αυτό είναι εμφανές.

Μετά τη νίκη του επί του Άρη φαινόταν ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα στον Κολοσσό Ρόδου, αλλά η ήττα από το Λαύριο εντός έδρας ψαλίδισε πολλές από τις πιθανότητες που του είχαν απομείνει. Το πολύ αρνητικό για του Ροδίτες είναι ότι στα τελευταία πέντε ματς του πρωταθλήματος έχει τους δύο «αιώνιους», οπότε αυτομάτως οι ελπίδες του είναι πολύ λιγότερες. Το μυαλό όλων στο νησί είναι στην αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο την επόμενη εβδομάδα, που εκεί θα τα παίξει όλα για όλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι απέκτησε τον σούπερ (για το επίπεδο της ομάδας) Nbaer, ΝτεΆντρε Λίγκινς και προφανώς τον χρειάζονται για αυτό το ματς με τους Νεοσμυρνιώτες. Πολλά τα προβλήματα εν όψει του ματς, καθώς ο Γεωργάκης έχει τεθεί εδώ και καιρό… νοκ άουτ, με τον Γεωργαλλή να ταλαιπωρείται ακόμη από πνευμονία, σημαντικό πρόβλημα στη μέση αντιμετωπίζει εδώ και μερικές ημέρες ο Παπαδάκης, ο Ντεμπς υπέστη γαστρεντερίτιδα, οι Μπράουνινγκ και Λι ταλαιπωρούνται από διάστρεμμα, ενώ μερικές προπονήσεις έχει χάσει και ο Πίνκστον, ύστερα από ένα χτύπημα στην κλείδα. Τέλος, ύστερα από περίπου έναν μήνα, ο Αγγελάκος επέστρεψε μεν στις προπονήσεις, αλλά ακόμη δεν είναι στο 100%.

Εκτίμηση

Τεράστια η διαφορά των δύο ομάδων και ο Παναθηναϊκός θα πάει σε πολύ υψηλό σκορ. Από την άλλη, δεν θεωρώ ότι θα σκιστεί στην άμυνα. Over 157,5.

Σε ενδιαφέρει