Πολωνία – Λετονία

Μόνο το 2/2 στοχεύει η Πολωνία κόντρα στη Λετονία, μετά τη σπουδαία εκτός έδρας επικράτησή της επί της Αυστρίας
piatek

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε την πορεία της στα προκριματικά του Euro 2020 η Πολωνία και έτσι θέλει να συνεχίσει.

Μετά τη σπουδαία επικράτησή της επί της Αυστρίας εκτός έδρας, φιλοξενεί τη Λετονία με το έργο της να είναι σαφώς πιο βατό.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Πολωνία – Λετονία | 1 & OVER 3,5 | 2,09

Ανάλυση

Πολλές φορές λέμε για τον «ευχάριστο πονοκέφαλο» που μπορεί να έχει ένας προπονητής, όταν διαθέτει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές στην ίδια θέση, αλλά πράγματι αυτό που συμβαίνει στην Πολωνία είναι ευχή και κατάρα. Ο προπονητής Μπρζέτσεκ έχει στη θέση των σέντερ φορ τους Λεβαντόφσκι, Πιόντερ και Μίλικ και πρέπει να βρει ένα τρόπο να χωρέσει τουλάχιστον δύο από τους τρεις, κάτι που φυσικά είναι πολύ δύσκολο. Το καλό και το ουσιαστικό είναι όμως ότι μετά την τραυματική εμπειρία του Nations League βρήκε χαμόγελο με την εκτός έδρας νίκη επί της Αυστρίας, με σκόρερ τον Πιόντεκ, μόλις λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (μπήκε στο 59’ και σκόραρε στο 58’). Ωστόσο, για το αποψινό υπάρχει πολύ σημαντικό πρόβλημα στις επιλογές, καθώς 8 παίκτες είναι με ίωση, αλλά από αυτούς εκτός φαίνεται ότι θα μείνουν μόνοι Μπεντνάρεκ και Μπερεζίνσκι.

Με νέο προπονητή κατεβαίνει σε αυτά τα προκριματικά η Λετονία, καθώς ο Σλάβιτσα Στογιάνοβιτς ανέλαβε καθήκοντα μόλις τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Ο εν λόγω έχει απόλυτη γνώση για το ποδόσφαιρο της χώρας και για τους παίκτες που υπάρχουν, καθώς στο παρελθόν είχε κάτσει στον πάγκο της Ρίγα. Στο πρώτο ματς, η ομάδα του δεν λειτούργησε καλά, καθώς ηττήθηκε με 3-1 στα Σκόπια απολύτως δίκαια, αφού ήταν πολύ κακή και η αντίπαλός της κατάφερε να την τιμωρήσει σε όσες ευκαιρίες τις έδωσε. Σημαντικό πρόβλημα εν όψει του αποψινού ο Ιλκάουνιεκς που θεωρείται ο καλύτερος και ποιοτικότερος παίκτης στο ρόστερ.

Πιθανές ενδεκάδες

Πολωνία

(4 – 4 – 2)

Φαμπιάνσκι

Κετζιόρα

Γκλικ

Πάζνταν

Γεντρέιτσικ

Γκροσίτσκι

Κριχόβιακ

Λινέτι

Ζιελίνσκι

Πιόντεκ

Λεβαντόφσκι

Λετονία

(4 – 2 – 3 – 1)

Στέινμπορς

Μαξιμένκο

Ος

Γιαγκοντίνσκις

Γκάμποβς

Λάιζανς

Ταράσοβς

Ράκελς

Καρασάουκς

Ρούγκινς

Σαμπάλα

Εκτίμηση

Καμία σχέση οι δύο ομάδες, με την Πολωνία να είναι 2 και 3 ταχύτητες πάνω από τους αδύναμους Πολωνούς. 1 & OVER 3,5 η επιλογή μας.

Σε ενδιαφέρει