Oυγγαρία – Κροατία

Να μη μείνουν πίσω στο κυνήγι της πρόκρισης με το... καλημέρα θέλουν οι Μαγυάροι απέναντι στο φαβορί του ομίλου.
hungary croatia

Η Ουγγαρία φιλοξενεί την Κροατία στη Βουδαπέστη για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020. Η ήττα στην πρεμιέρα από τη Σλοβακία αναγκάζει τους γηπεδούχους να κυνηγήσουν το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη δευτεραθλήτρια κόσμου και φαβορί για πρόκριση στα τελικά του Euro.

Τα προγνωστικά μου

19:00 | Ουγγαρία – Κροατία | 2-3 Goal | 1,91

Aνάλυση

Την ήττα με 2-0 στην έδρα της Σλοβακίας γνώρισε στην πρεμιέρα του ομίλου η Ουγγαρία. Οι γηπεδούχοι… χτύπησαν σε καίρια σημεία (42′, 85′) μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους Μαγυάρους. Τώρα, η ομάδα του Ρόσι επιστρέφει στην έδρα της και είναι αναγκασμένη να πάρει θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην πιο δύσκολη αντίπαλο του ομίλου αν δε θέλει να μείνει από την αρχή πολύ πίσω. Το 3-4-3 δεν πήγε καλά για τον Ιταλό προπονητή, ο οποίος λογικά θα το γυρίσει σε 4-3-3. Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Σζαλάι, έχοντας στα άκρα τους Τζουτζάκ και Λόβρενσικς.

Η Κροατία, από τη μεριά της, δυσκολεύτηκε αρκετά να… λυγίσει το αξιόμαχο Αζερμπαϊτζάν, αλλά τελικά τα κατάφερε με ένα γκολ του Κράμαριτς στο 79′, γράφοντας το τελικό 2-1. Οι Αζέροι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν στο σκορ στο 19′, όμως για καλή τους τύχη οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 44′ με τον Μπάρισιτς. Στη συνέχεια, οι Κροάτες ήταν λογικό να πιέσουν ασφυκτικά και τελικά να πάρουν το τρίποντο. Έτσι, τώρα η ομάδα του Ντάλιτς θα πάει στη Βουδαπέστη με ανεβασμένη ψυχολογία και θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις νίκες της που θα της δίνουν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα τελικά του Euro. Στα αγωνιστικά, εκτός μάχης βρίσκεται ο Μάρκο Πιάτσα, ενω αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Ντέγιαν Λόβρεν. Κράμαριτς, Πέρισιτς και Ρέμπιτς προορίζονται για την επιθετική τριπλέτα των φιλοξενούμενων.

Πιθανές ενδεκάδες

Ουγγαρία
(4-3-3)

Γκουλάκσι
Μπέσε
Όρμπαν
Καντάρ
Κορούτ
Κλάινχαϊσλερ
Νάγκι
Κόβακς
Λόβρενκσικς
Σζαλάι
Ντζούτζακ

Κροατία
(4-3-3)

Κάλινιτς
Μπάρισιτς
Βίντα
Λόβρεν (;)
Γεντβάι
Ράκιτιτς
Μπρόζοβιτς
Μόντριτς
Πέρισιτς
Ρέμπιτς
Κράμαριτς

Εκτίμηση

Οι Κροάτες έχουν τον πρώτο λόγο για την επικράτηση, όμως θα βρουν απέναντί τους μια ομάδα που θα το παλέψει πολύ. Θα πάω με το λογικό εύρος τερμάτων. 2-3 Goal

Σε ενδιαφέρει