Ισπανία – Νορβηγία

Στη μάχη του 6ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020 μπαίνουν απόψε Ισπανία και Νορβηγία.
ispania norvigia

Με την εντός έδρας αποστολή κόντρα στη Νορβηγία αρχίζει τις υποχρεώσεις της η Ισπανία στα προκριματικά του Euro 2020.

Εύκολο αναμένεται να είναι το έργο των Ισπανών για την πρόκρισή τους, με τον Λουίς Ενρίκε να γράφει ήδη μια νέα σελίδα για την ομάδα του.

Σουηδία, Ρουμανία, Μάλτα και Νησιά Φερόε συμπληρώνουν τον 6ο όμιλο.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Ισπανία – Νορβηγία | 1 & UNDER 3,5 | 2,20

Ανάλυση

Σε διαδικασία προσαρμογής στα νέα δεδομένα που φέρνει ο Λουίς Ενρίκε βρίσκονται όλοι στην εθνική Ισπανίας και είναι λογικό, αφού πέρασε μία περίοδος που η ομάδα πήγαινε με αυτόματο πιλότο. Αυτό δεν γίνεται με τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα, αφού θέλει να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο και το δικό του στυλ. Στο Nations League τερμάτισε στη 2η θέση, πίσω από Αγγλία και μπροστά από την Κροατία. Στους τελευταίους μάλιστα στο εντός έδρας ματς τους φιλοδώρησε με 6 γκολ, ενώ επικράτησε εκτός έδρας των Άγγλων, με τους ίδιους να… απαντούν με τον ίδιο τρόπο. Βέβαια, και ο ίδιος ο προπονητής της «φούρια ρόχα» πρέπει να βρει τον κορμό με τον οποίο θα πορευθεί, καθώς μέχρι τώρα καλεί συνεχώς νέα πρόσωπα. Εκτός πλάνων έμειναν οι Ντιέγκο Κόστα, Ίσκο, Κόκε, Πάκο Αλκάθερ. Τελευταία ομάδα που πήρε νίκη επί της Ισπανίας σε ισπανικό έδαφος για τα προκριματικά του Euro ήταν η Εθνική Ελλάδας του Ρεχάγκελ.

Με τον… επαγγελματία ομοσπονδιακό προπονητή, Λαρς Λάγκερμπακ συνεχίζει η Νορβηγία, με τον Σουηδό τεχνικό να έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που δίνει μεγάλη έμφαση στην άμυνα και γενικότερα, ακόμα και στις ήττες του θέλει να βγάζει το… λάδι των αντιπάλων. Στα τελευταία 10 ματς έχει ηττηθεί μόλις σε ένα, είτε είναι φιλικά, είτε επίσημα, ενώ έχει ένα σερί 7 Under. Το πλάνο της δεν θα αλλάξει ούτε σήμερα. Ο ίδιος ο Λάγκερμπακ παραδέχθηκε ότι η ομάδα του θα παίξει κλειστά, πόσω μάλλον όταν αντιμετωπίζει εκτός έδρας τους Ισπανούς. Ένα είναι το μεγάλο πρόβλημα που είχε στις επιλογές του ο έμπειρος τεχνικός, αφού ο Μπέργκε της Γκενκ είναι τραυματίας και πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης του στη μεσαία γραμμη.

Πιθανές ενδεκάδες

Ισπανία

(4 – 3 – 3)

Ντε Χέα

Σέρχι Ρομπέρτο

Ίνιγο Μαρτίνεθ

Σέρχιο Ράμος

Χοσέ Γκαγιά

Σαούλ

Μπουσκέτς

Θεμπάγιος

Μορένο

Μοράτα

Μουνιαΐν

Νορβηγία

(4 – 4 – 2)

Γιαρστάιν

Ομάρ

Ρόστεντ

Νόρντβαϊτ

Αλεσάμι

Γιόχανσεν

Σεϊνάες

Χένρικσεν

Ελιουνούσι

Κινγκ

Καμαρά

Εκτίμηση

Βλέποντας αυτά που συνηθίζουν οι δύο ομάδες, η Ισπανία βάσει λογικής δεν θα έχει πρόβλημα κόντρα στη Νορβηγία, αλλά οι φιλοξενούμενοι θα τη ζορίσουν. Επιλογή μας ο 1 & UNDER 3,5

Σε ενδιαφέρει