Λιχτενστάιν – Ελλάδα

Με το... δεξί θέλει να μπει στα προκριματικά του επόμενου Euro η εθνική μας ομάδα απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου.
lixtenstain ellada

Από τη Βαντούζ ξεκινάει η Εθνική Ελλάδας την περιπέτειά της στα προκριματικά του Euro 2020 πηγαίνοντας να αντιμετωπίσει την πιο αδύναμη ομάδα του 10ου ομίλου και στο μυαλό των διεθνών μας δεν υπάρχει κάτι άλλο πέραν της νίκης για να πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στον… πρόωρο τελικό της Ζένιτσα την ερχόμενη Τρίτη.

Τα προγνωστικά μου

21:45| Λιχτενστάιν – Ελλάδα | 2 & Under 3,5 | 1,73

Aνάλυση

Μέτρια παρουσία είχε στο πρόσφατο Nations League το Λιχτενστάιν, το οποίο συγκέντρωσε 4 πόντους σε έξι ματς (1-1-4) με αντιπάλους τις ΠΓΔΜ, Αρμενία και Γιβραλτάρ και έμεινε στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου της Δ’ Κατηγορίας. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περιμένει κάτι από αυτό το μικρό κρατίδιο και κάθε φορά προορίζεται για το… σάκο του μποξ για τις υπόλοιπες ομάδες. Έτσι, λοιπόν, η ομάδα του Χέλγκι Κόλβιντσον μπαίνει στη μάχη ακόμα μιας προκριματικής φάσης χωρίς καμιά φιλοδοξία και ταβάνι που φτάνει μέχρι την αποφυγή του διασυρμού στα παιχνίδια που έχει να δώσει. Πιο έμπειρος παίκτης του ρόστερ είναι ο μέσος και αρχηγός Μισέλ Πολβερίνο που αγωνίζεται στο εγχώριο πρωτάθλημα με τα χρώματα της Μπάλζερ. Τραυματίας είναι ο φορ Ερνέ που αποκλείστηκε από την αποστολή.

Η Ελλάδα, από τη μεριά της, για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αποτυχάνοντας να διακριθεί στο Nations League. Σε όμιλο μαζί με τις Φινλανδία, Ουγγαρία και Εσθονία μπόρεσε να ξεπεράσει μόνο την τελευταία, από την οποία μάλιστα ηττήθηκε εντός έδρας με 0-1! Τώρα, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη θέλει να κάνει μια νέα αρχή που θα την επαναφέρει ξανά στην ελίτ. Η περιπέτεια των διεθνών μας ξεκινάει στη Βαντούζ απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, με τη νίκη να είναι η μοναδική σκέψη που περνάει από το μυαλό τους, καθώς την Τρίτη θα περιμένει η Βοσνία με άγριες διαθέσεις στη Ζένιτσα. Λογικά με τους Βόσνιους και τους Φιλανδούς θα παιχτεί η δεύτερη θέση, αφού για την πρώτη προορίζεται η Ιταλία. Νοκ άουτ και για τα δύο ματς είναι οι Μανωλάς, Ρέτσος, Παπαδόπουλος, Πέλκας, Χριστοδουλόπουλος και Μάνταλος, ενώ για το συγκεκριμένο θα λείψει και ο Παπασταθόπουλος για να είναι έτοιμος για τον… τελικό της Ζένιτσα. Ο Έλληνας τεχνικός λογικά θα επιλέξει σύστημα 4-2-3-1 με το Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Σιόβα και Ρισβάνη. Στα άκρα λογικά θα δούμε τους Κούτρη και Μπακάκη, ενώ στον άξονα το δίδυμο Σάμαρη – Ζέκα. Πίσω από τον προωθημένο Μήτρογλου θα κινείται ο Φορτούνης, ενώ για άκρα παίζονται δύο θέσεις ανάμεσα στους Δώνη, Μπακασέτα, Κολοβό και Μασούρα.

Πιθανές ενδεκάδες

Λιχτενστάιν
(3-4-2-1)

Μπούχελ
Ρεχστάινερ
Έμπερλε
Χόφερ
Μάιερ
Σέλε
Πολβερίνο
Γκόπελ
Μπούχελ
Χάσλερ
Σαλάνοβιτς

Ελλάδα
(4-2-3-1)

Βλαχοδήμος
Κούτρης
Σιόβας
Κουρμπέλης
Μπακάκης
Σάμαρης
Ζέκα
Φορτούνης
Μπακασέτας
Μασούρας
Μήτρογλου

Εκτίμηση

Δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από τη νίκη για την Εθνική. Λογικά θα το πετύχει με λίγα γκολ, όπως συνηθίζει. 2 & Under 3,5

Σε ενδιαφέρει