Λουξεμβούργο – Λιθουανία

Τη δική τους μάχη στον 2ο όμιλο των προκριματικών του Euro θα δώσουν Λουξεμβούργο και Λιθουανία, με στόχο να αποφύγουν την τελευταία θέση.
Λουξεμβούργο – Λιθουανία

Τη μάχη για την αποφυγή της τελευταίας θέσης στον 2ο όμιλο θα δώσουν Λουξεμβούργο και Λιθουανία.

Οι δύο ομάδες κοντράρονται απόψε στο πλαίσιο της πρεμιέρας του 2ου ομίλου των προκριματικών του Euro.

Ουκρανία, Πορτογαλία και Σερβία συμπληρώνουν το γκρουπ.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Λουξεμβούργο – Λιθουανία | Χ | 3,15

Ανάλυση

Όταν ακούει κανείς τη φράση «εθνική ομάδα του Λουξεμβούργου» προφανώς δεν μπορεί φανταστεί κάποιο σπουδαίο σύνολο και φυσικά αυτό ισχύει. Το highlight της πορείας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκτός από τον συνολικό απολογισμό των 6 βαθμών, ήταν η εκτός έδρας ισοπαλία που είχε αποσπάσει στην έδρα της εθνικής Γαλλίας. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στα χρονικά του ποδοσφαίρου, σε ό,τι αφορά αποτέλεσμα σε μία αναμέτρηση. Επιπλέον, ήταν αρκετά ανταγωνιστική και στο Nations League, αφού πάλεψε για την 1η θέση κόντρα στη Λευκορωσία, αλλά την τελευταία αγωνιστική που έπρεπε να νικήσει τη Μολδαβία εκτός δεν τα κατάφερε (1 – 1).

Συγκριτικά με το Λουξεμβούργο, η Λιθουανία πραγματοποιεί πολύ χειρότερες πορείες. Για αυτό τον λόγο στην ομοσπονδία αποφάσισαν να πάρουν νέο προπονητή και να εμπιστευθούν τις τύχες της ομάδας στον Βάλντας Ουρμπόνας που είναι παλαίμαχος διεθνής. Στο Nations League, που αποτελεί και το τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, τερμάτισε τελευταία και καταϊδρωμένη, δεν πήρε ούτε βαθμό (0 – 0 – 6) και μοιραία υποβιβάστηκε στην 4η κατηγορία, εκεί που στην πραγματικότητα ανήκει. Τελευταία αναμέτρησή της η εκτός έδρας ήττα από τη Σερβια με 4 – 1. Γενικότερα, έχει να κερδίσει εδώ και έναν χρόνο, έχοντας μία ισοπαλία και 9 ήττες από τότε.

Εκτίμηση

Να, μια καλή ευκαιρία για μια ισοπαλία. Η Λιθουανία μπορεί έστω και στα σημεία να είναι πιο ποιοτική και με νέο προπονητή, μπορεί να αποφύγει την ήττα στην έδρα των ανεβασμένων γηπεδούχων. Χ.

Σε ενδιαφέρει