Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός

Όποια από τις δύο κερδίσει αυτό το ματς, θα είναι με το ενάμιση πόδι στους οκτώ της Ευρωλίγκας.
Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός

Τέσσερις ομάδες διεκδικούν τρεις θέσεις στην πρώτη οκτάδα. Οι Φενέρμπαχτσέ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές και Μπαρτσελόνα θα είναι στις πρώτες πέντε θέσεις. Οι Μπασκόνια, Μιλάνο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα είναι οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση για το Top 8, καθώς μετά τα τελευταία αποτελέσματα, οι Ζαλγκίρις, Μακάμπι και Μπάγερν έχουν μείνει πολύ πίσω. Φυσικά, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο οι ισοβαθμίες, αφού δύσκολα δεν θα έχουμε διπλή ή τριπλή. 

Στον πρώτο γύρο: Παναθηναϊκός – Μιλάνο 83-86.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Μιλάνο – Παναθηναϊκός | Under 167,5 | 1,91

Ανάλυση

Η μεγάλη ώρα για το Μιλάνο έφτασε. Μετά από αρκετά χρόνια οι Ιταλοί ονειρεύονται να φτάσουν ως το φάιναλ φορ, αλλά πρώτα θα πρέπει να περάσουν στο Top 8. Και για να περάσουν, θα πρέπει να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό. Το πρόγραμμα της ομάδας του Πιανιτζιάνι δεν είναι εύκολο στη συνέχεια, καθώς πρώτα παίζει μέσα στην Ιταλία με τη Φενέρμπαχτσέ και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Πόλη για να παίξει με την Εφές. Φυσικά, με τρία στα τρία, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στην έκτη θέση. Μπορεί να προκριθεί ακόμη και με ήττα σήμερα, αλλά δεν θα είναι αποκλειστικά στο χέρι της. Οι γηπεδούχοι πάλεψαν πολύ το προχθεσινό παιχνίδι στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφεραν. Ο Μάικ Τζέιμς “ντύθηκε” Τζόρνταν και πέτυχε 35 πόντους, με 7/9 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 9/9 βολές. Παράλληλα, μάζεψε οκτώ ριμπάουντ και μοίρασε τρεις ασίστ. Οι Νάναλι και Νέντοβιτς ήταν οι μοναδικοί που τον ακολούθησαν σε απόδοση, με 16 πόντους έκαστος. Ο Πιανιτζιάνι έχει κλείσει πολύ το ροτέισιον, βασίζεται σε οκτώ παίκτες κυρίως, κάτι που μπορεί να σημαίνει πως θα υπάρχει κούραση κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Παναθηναϊκό, το ματς με την Μπασκόνια. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε μια ομάδα από “άλλο πλανήτη”, με απόδοση για φάιναλ φορ. Στο δεύτερο όμως, η κούραση ήταν εμφανής και λίγο έλειψε να χάσει. Τελικά πήρε το δίποντο με 72-70, έχασε όμως τη διαφορά και σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας με την Μπασκόνια, θα είναι από κάτω. Το πρόβλημα του ΠΑΟ στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ ήταν οτι ο Καλάθης κουράστηκε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε λάθος επιλογές, ξεχνώντας πως είναι ο Καλάθης και όχι ο Τζέιμς. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη της ομάδας στην Ευρωλίγκα και η έκτη στα τελευταία επτά παιχνίδια. Η ομάδα που κέρδισε την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα μπορεί να το κάνει και στο Μιλάνο, αλλά θα πρέπει να παίξει άμυνα από “σίδερο” και να σταματήσει τον “αστρικό” Μάικ Τζέιμς. Οι Μήτογλου και Λοτζέσκι θα είναι εκτός από άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι. Ο ΠΑΟ χρειάζεται έναν καλύτερο Λάνγκφορντ, από αυτόν του παιχνιδιού με τη Μπασκόνια και το ίδιο καλούς τους Τόμας, Παπαπέτρου και Παπαγιάννη. Αν ο ΠΑΟ κάνει το τρία στα τρία στη συνέχεια, θα είναι σίγουρα στην επόμενη φάση. Μετά το ματς με το Μιλάνο, ακολουθούν τα παιχνίδια με Ρεάλ και Μπούντουτσνοστ εντός.

Εκτίμηση

Σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια η άμυνα είναι αυτή που κερδίζει. Θα δούμε σκληρό ματς και εκτιμώ πως δεν πρόκειται να ανέβει πολύ το σκορ. Υπερβολικά μεγάλο το line των 167,5 πόντων.

Σε ενδιαφέρει