Κροατία – Αζερμπαϊτζάν

Ανοίγει η αυλαία και για τον 5ο όμιλο των προκριματικών του Euro.
Κροατία – Αζερμπαϊτζάν

Πρώτη αγωνιστική στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και η αυλαία ανοίγει και για τον 5ο όμιλο.

Η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Κροατία, υποδέχεται στην έδρα της το Αζερμπαϊτζάν και φυσικά θέλει να αποφύγει τα απρόοπτα.

Σέντρα στις 21:45.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Κροατία – Αζερμπαϊτζάν | OVER 3,5 | 2,43

Ανάλυση

Πλέον δεν μιλάμε απλά για την Κροατία, αλλά για την ομάδα που είναι φιναλίστ στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία. Άλλες απαιτήσεις, αλλά για να ειπωθούν κι όλα, άλλη ομάδα, αφού πολλοί παίκτες έκλεισαν τον κύκλο τους και πλέον έχει δοθεί σε μεγάλο βαθμό η σκυτάλη στη νέα γενιά. Αυτό φάνηκε και στη διαδικασία του Nations League, που η πορεία της ναι μεν δεν ήταν καλή, αλλά ίσως ήταν αυτό που χρειάζονταν οι Κροάτες σε μια μεταβατική για τους ίδιους περίοδο. Άλλωστε, απέναντί τους δεν είχαν μικρές ομάδες, αλλά Ισπανία και Αγγλία. Προς υπενθύμιση, αποχώρησαν από την εθνική οι Μάντζουκιτς, Σούμπασιτς, Τσόρλουκα, ενώ τραυματίες είναι οι Βρσάλικο, Πίβαριτς, Μίτροβιτς, Πιάτσα και Λόβρεν, με τον τελευταίο να είναι τιμωρημένος. Προπονητής της ομάδας, φυσικά και παραμένει ο Ντάλιτς, που έχει πλέον το έργο της διαμόρφωσης του νέου συνόλου.

Νέα σελίδα γύρισε το Αζερμπαϊτζάν, καθώς στον πάγκο θα βρίσκεται στο εξής, ο Νίκολα Γιούρτσεβιτς αντικαθιστώντας τον συμπατριώτη του και πολύ πιο διάσημο, Ρόμπερτ Προσινέτσκι. Ωστόσο, και ο Γιούρτσεβιτς έχει το δικό του ρόλο στο αποψινό ματς, αφού για 6 χρόνια αποτέλεσε το δεξί χέρι του απόλυτα πετυχημένου με την εθνική Κροατίας, Σλάβεν Μπίλιτς. Στο Nations League η πορεία ήταν αυτή που θα ανέμενε κανείς, καθώς ξεπέρασε τη Μάλτα και Νησιά Φερόε, αλλά έμεινε ξεκάθαρα πίσω από το Κόσοβο, που είναι αρκετά πιο ποιοτικό. Στο αποψινό έχει δύο πολύ σημαντικές απώλειες, καθώς εκτός είναι ο Κουρμπάνοφ και ο Ισμαΐλοφ.

Πιθανές ενδεκάδες

Κροατία

(4 – 3 – 3)

Κάλινιτς

Γεβντάι

Τσαλέτα Καρ

Βίντα

Μπάρισιτς

Μόντριτς

Μπάντελ

Ράκιτιτς

Πέρισιτς

Κράμαριτς

Ρέμπιτς

Αζερμπαϊτζάν

(4 – 3 – 2 – 1)

Αγκάγεβ

Χουσεΐνοφ

Μαμέντοφ

Μεντβέντεφ

Χαλιζάντε

Γκαράγεφ

Αλμέιδα

Ισραφίλοφ

Μαντάτοφ

Αλεσκέροφ

Σεϊντάγεφ

Εκτίμηση

Προφανώς ό,τι αξία υπάρχει στο συγκεκριμένο ζευγάρι είναι στα γκολ. Over 3,5 με την Κροατία να θέλει να υπενθυμίσει τι κατάφερε το καλοκαίρι του 2018.

Σε ενδιαφέρει