Ισραήλ – Σλοβενία

Αμφίρροπη αναμέτρηση στο πλαίσιο του 7ου ομίλου των προκριματικών του Euro.
Ισραήλ – Σλοβενία

Πρώτη αγωνιστική στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και μεταφερόμαστε στον 7ο όμιλο.

Το Ισραήλ υποδέχεται στην έδρα του τη Σλοβενία, η οποία κάνει μια νέα αρχή με προπονητή τον Ματίας Κεκ

Σέντρα στις 21:45.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Ισραήλ – Σλοβενία | Χ | 3,30

Ανάλυση

Με προπονητή τον Αυστριακό, Χέρτσογκ, το Ισραήλ έχει μπει σε μια νέα φιλοσοφία και σε έναν νέο δρόμο. Αυτή η πορεία έχει αρχίσει από το Nations League, με τους Ισραηλινούς να μην καταφέρνουν να παίρνουν την 1η θέση του ομίλους, κυρίως λόγω της ήττας που υπέστησαν από την Αλβανία εκτός έδρας, αλλά η δουλειά συνεχίζεται πλέον στα προκριματικά. Το στυλ που θέλει να περάσει ο Αυστριακός είναι λίγο πιο επιθετικό από τα καθιερωμένα για επίπεδο Ισραήλ και μένει να φανεί τι αντίκτυπο θα έχει στον απολογισμό. Αρχίζει με δύο ματς εντός έδρας (το επόμενο με την Αυστρία) και θέλει ό,τι καλύτερο, εφόσον θέλει να ελπίζει σε κάτι σε αυτή τη φάση των προκριματικών.

Κάκιστη πορεία για τη Σλοβενία στο Nations League και τελικά υποβιβασμός στην 4η κατηγορία, οπότε στην ομοσπονδία τη χώρας δεν ήχησαν καμπανάκια, αλλά συναγερμοί ολόκληροι. Δεν κατάφερε να επικρατήσει σε κανένα ματς κόντρα σε Νορβηγία, Κύπρο και Βουλγαρία, μαζεύοντας απλά τρεις βαθμούς με ισάριθμες ισοπαλίες στις τελευταίες αγωνιστικές. Λογική η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με τον Ματίας Κεκ να αναλαμβάνει και να κάνει σήμερα το ντεμπούτο της δεύτερης θητείας του στον πάγκο της ομάδας. Το πρώτο πέρασμά του ήταν επιτυχημένο, αφού οι Σλοβένοι πήγαν στο Μουντιάλ του 2010, έχοντας αποκλείσει τότε στα μπαράζ τη Ρωσία. Κανονικά στην αποστολή ο Όμπλακ, που είχε ζητήσει να μείνει εκτός για ένα διάστημα, αφού έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς.

Πιθανές ενδεκάδες

Ισραήλ

(4 – 4 – 2)

Χαρός

Γίνι

Μπεν Χαρούς

Τάχα

Ντάσα

Ταβατά

Καγιάλ

Νάτχο

Πέρετζ

Ζάχαβι

Νταμπούρ

Σλοβενία

(3 – 5 – 2)

Όμπλακ

Στρούνα

Μέβλια

Μίτροβιτς

Στογιάνοβιτς

Μπιγιόλ

Κούρτιτς

Ίλισιτς

Γιόκιτς

Μπέριτς

Ζάχοβιτς

Εκτίμηση

Ναι μεν θέλει να παίξει επιθετικά το Ισραήλ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι διαθέτει και την απαιτούμενη ποιότητα να το κάνει με επιτυχία, ειδικότερα όταν απέναντί της είναι ένα σύνολο που ο Κεκ ξέρει να το χειρίζεται και είναι και πολύ έμπειρο. Πάμε με το Χ

Σε ενδιαφέρει