Αυστρία – Πολωνία

Πρεμιέρα για την Αυστρία και την Πολωνία στον 7ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020.
Αυστρία – Πολωνία

Τόσο η Αυστρία όσο και η Πολωνία θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στα τελικά του Euro 2020. Θυμίζουμε πως στα τελικά προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου και με δεδομένο πως σε αυτό το γκρουπ δεν υπάρχουν μεγαθήρια, είναι μεγάλη ευκαιρία και για τις δύο. Στο γήπεδο αναμένονται περισσότεροι από 40.000 οπαδοί της Αυστρίας.

Δες τι ισχύει στην προκριματική φάση του Euro 2020.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Αυστρία – Πολωνία | Χ | 3,35

Ανάλυση

Η πιο πρόσφατη εικόνα που έχουμε από την Αυστρία, είναι από τη συμμετοχή της στο τρίτο γκρουπ της δεύτερης κατηγορίας του Nations League. Το πάλεψε πολύ για να τερματίσει πρώτη, αλλά τελικά την κέρδισε η Βοσνία και με επτά πόντους σε τέσσερα ματς τελείωσε δεύτερη. Βασικό της χαρακτηριστικό είναι οτι παίζει καλή άμυνα και έχει δυο τρεις παίκτες στην μεσοεπιθετική γραμμή, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η αλήθεια είναι πως οι Αυστριακοί διψούν για μια διάκριση της εθνικής τους, καθώς εδώ και πολύ καιρό, η Αυστρία δεν καταφέρνει να φτάσει στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης. Το ρόστερ της δεν θα έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το Nations League. Τα αστέρια της είναι οι Αλάμπα και Αρναούτοβιτς, ενώ ο προπονητής την παρατάσσει πάντα με ενισχυμένο κέντρο και τρεις στην άμυνα. Ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως η Αυστρία έχει να χάσει από το 2011 σε προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μετρώντας 13 σερί ματς αήττητη. Εκτός έμειναν οι Βολφ (μέσος, Σάλτσμπουργκ), Μπουργκστάλερ (φορ, Σάλκε) και Λίνχαρτ (στόπερ, Φράιμπουργκ).

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Χάινζ Λίντνερ (Γκρασχόπερς), Τσίκαν Στάνκοβιτς (Σάλτσμπουργκ), Ρίτσαρντ Στρέμπινγκερ (Ραπίντ Βιέννης).

Αμυντικοί: Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς (Λεβερκούζεν), Μάρτιν Χιντερέγκερ (Αουγκσμπουργκ), Στέφαν Λάινερ (Σάλτσμπουργκ), Στέφαν Πος (Χοφενχάϊμ), Μαξιμίλιαν Βέμπερ (Σεβίλλη), Σεμπάστιαν Προντλ (Γουότφορντ), Αντρέας Ούλμερ (Σάλτμσπουργκ), Ντάβιντ Αλάμπα (Μπάγερν Μονάχου).

Μέσοι: Τζούλιαν Μπαουμγκάρτιλνγκερ (Λεβερκούζεν), Φλόριαν Γκρίλιτς (Χοφενχάϊμ), Κόνραντ Λάιμερ (Λειψία), Στέφαν Ιλσάνκερ (Λειψία), Φλόριαν Κάινζ (Κολωνία), Βαλεντίνο Λαζάρο (Χέρτα), Μάρσελ Σάμπιτζερ (Λειψία), Ξαβέρ Σλάγκερ (Σάλτσμπουργκ), Πέτερ Ζούλι (Αντερλεχτ).

Επιθετικοί: Μάρκο Αρναούτοβιτς (Γουέστ Χαμ), Καρίμ Ονισίβο (Μάιντζ), Μαρκ Γιάνκο (Λουγκάνο).

Η Πολωνία έπαιξε σε πολύ δύσκολο όμιλο στο Nations League, κόντρα σε Ιταλία και Πορτογαλία, με αποτέλεσμα να τερματίσει τελευταία στον τρίτο όμιλο της πρώτης κατηγορίας και να υποβιβαστεί. Ο νέος προπονητής, Μπρζέτσεκ, θέλει να περάσει το στίγμα του στην ομάδα και το ευχάριστο γι’ αυτόν είναι πως έχει δύο επιθετικούς που θα τους ζήλευαν όλες οι εθνικές ομάδες του κόσμου. Φυσικά μιλάμε για τους Πιάτεκ και Λεβαντόφσκι, οι οποίοι “βομβαρδίζουν” με συνέπεια τις αντίπαλες εστίες. Βεβαίως, η συμμετοχή του πρώτου στην ενδεκάδα δεν είναι δεδομένη, καθώς ο προπονητής εμπιστεύεται και τον Μίλικ, της Νάπολι. Όλοι ψάχνουν τρόπο για να χωρέσουν και τους τρεις στην ενδεκάδα, αλλά επειδή είναι κλασικά σέντερ φορ, δύσκολα μπορούν να πάνε στα πλάγια. Το Μουντιάλ ήταν σκέτη αποτυχία, αλλά το ρόστερ παραμένει το ίδιο, ελπίζοντας σε ανάκαμψη. Οι τραυματίες Κοβνάτσκι (φορ, Σαμπντόρια) και Ρίμπους (αρ. μπακ, Λοκομοτίβ Μόσχας) θα απουσιάσουν σήμερα, με τον δεύτερο να αποτελεί σημαντική απώλεια, καθώς δεν υπάρχει αξιόλογος αντικαταστάτης. 

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Λούκας Φαμπιάνσκι (Γουέστ Χαμ), Βόιτσιεχ Σέζνι (Γιουβέντους), Λούκας Σκορούπσκι (Μπολόνια).

Αμυντικοί: Γιαν Μπεντνάρεκ (Σαουθάμπτον), Τιάγκο Τσιόνεκ (ΣΠΑΛ), Μπάρτος Μπερεζίνσκι (Σαμπντόρια), Μίχαλ Παζντάν (Ανκαραγκιουτσού), Καμίλ Γκλικ (Μονακό), Μάρτσιν Καμίνσκι (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Ρόμπρτ Γκούμνι (Λεχ Πόζναν), Τόμας Κετζιόρα (Ντιναμό Κιέβου), Αράντιους Ρέτσα (Αταλάντα), Αρτούρ Γιεντρέιτσικ (Λέγκια Βαρσοβίας).

Μέσοι: Γιακούμπ Μπλατσικόβσκι (Βίσλα Κρακοβίας), Γιάτσεκ Γκοράλσκι (Λουντογκόρετς), Νταμιάν Σιμάνσκι (Αχμάτ Γκρόζνι), Κάολ Λινέτι (Σαμπντόρια), Πρέμισλαβ Φρανκόβσκι (Σικάγο Φάιρ), Καμίλ Γκροσίτσκι (Χαλ), Νταμιάν Κατζιόρ (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Γκρέγκορζ Κριχόβιακ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Σίμον Ζουρκόβσκι (Γκόρνικ), Πιοτρ Ζιελίνσκι (Νάπολι).

Επιθετικοί: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν), Κριστόφ Πιόντεκ (Μίλαν), Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι).

Πιθανές ενδεκάδες

Αυστρία

(3-4-2-1)

Λίντνερ

Πος

Ντράγκοβιτς

Χίντερέγκερ

Λάινερ

Μπαουμγκάρντλινγκερ

Γκρίλιτς

Αλάμπα

Λαζάρο

Ζούλι

Αρναούτοβιτς

Πολωνία

(4-4-2)

Σέζνι

Κεντζιόρα

Γκλικ

Μπεντνάρεκ

Μπερεζίνσκι

Μπλαστσικόφσκι

Κριχόβιακ

Ζιελίνσκι

Γκροσίτσκι

Μίλικ ή Πιάτεκ

Λεβαντόφσκι

Εκτίμηση

Από τη μία η έδρα και από την άλλη, η μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ. Νομίζω θα είναι ικανοποιημένοι και οι δύο με ένα Χ στην πρεμιέρα.

Σε ενδιαφέρει