Γκραν Κανάρια – Ολυμπιακός

Γκραν Κανάρια – Ολυμπιακός

Σαρωτικός ήταν ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπάγερν και δικαιότατα κέρδισε τους Γερμανούς. Τώρα τα πράγματα είναι ευνοϊκά γι’ αυτόν, αφού έχει πολύ βατό πρόγραμμα ως τέλος. Αν δεν “αυτοκτονήσει” θα είναι στο Top 8, πιθανότατα στην 7η θέση. Η Γκραν Κανάρια παίζει για την εμπειρία πλέον και δεν ήταν κακή για ένα ημίχρονο κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Στον πρώτο γύρο: Ολυμπιακός – Γκραν Κανάρια 98-77.

Τα προγνωστικά μου

22:30 | Γκραν Κανάρια – Ολυμπιακός | Under 159,5 | 1,90

Ανάλυση

Η Γκραν Κανάρια δεν δικαιολόγησε τη φετινή της παρουσία στην Ευρωλίγκα και εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Είναι 14η στη βαθμολογία, με ρεκόρ 7-20, βάζοντας από κάτω της μόνο τις Μπουντούτσνοστ και Νταρουσάφακα. Έχει πλέον νέο τεχνικό, τον Πέδρο Μαρτίνεζ, ο οποίος θα προσπαθήσει να την ξεκολλήσει τουλάχιστον από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος. Μόνο μια καλή περίοδο είχε σε όλη τη χρονιά, όταν γύρω στα τέλη Νοεμβρίου, κέρδισε τρία συνεχόμενα ματς, κόντρα σε Νταρουσάφακα, Αρμάνι Μιλάνο και Μπούντουτσνοστ. Οι άλλες τέσσερις νίκες της ήταν κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Μακάμπι, Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα (δύο στα δύο με τους Τούρκους). Στα δώδεκα τελευταία παιχνίδια της στην Ευρωλίγκα έχει έντεκα νίκες, αφού κέρδισε μόνο τη Νταρουσάφακα, πριν δυο βδομάδες. Και δεν είναι μόνο οτι χάνει συνέχεια, αλλά και οτι συνήθως χάνει και με μεγάλη διαφορά. Στο πιο πρόσφατο ματς, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ήταν ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια έσβησε τις μηχανές και ηττήθηκε με 30 πόντους διαφορά. Στηρίζεται στο γρήγορο παιχνίδι και το καλό σουτ, ενώ δεν ξέρει να παίζει άμυνα. Πολύ καλή μεταγραφή αυτή του Τζέικομπ Γουίλι, ο οποίος έχει 10,8 πόντους μ.ο. στα τέσσερα ματς που έχει παίξει. 

Έναν Ολυμπιακό από τα παλιά είδαμε στο ΣΕΦ κόντρα στην Μπάγερν. Η νίκη αυτή, υπό προϋποθέσεις, του εξασφαλίζει την είσοδο στα πλέι οφ. Του μένουν δύο αγώνες εκτός από το ματς με την Γκραν Κανάρια, με τις Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ. Λογικά πρέπει να πάρει και τα τρία. Αν το κάνει, θα είναι 6ος ή 7ος, ανάλογα και με τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών του. Το ματς με την Μπάγερν το πήραν οι ψηλοί, καθώς πέτυχε 23 πόντους ο Λεντέι, 20 ο Μιλουτίνοφ και 11 ο Πρίντεζης. Και πως να μην το πάρουν οι ψηλοί, αφού λείπουν οι δύο καλύτεροι γκαρντ του ρόστερ, Σπανούλης και Στρέλνιεκς. Πολύ καλός ο Γουέμπερ, ο οποίος πέτυχε 12 πόντους, μάζεψε οκτώ ριμπάουντ και μοίρασε τέσσερις ασίστ, σε 26 λεπτά συμμετοχής. Μαχητικός και αποτελεσματικός και ο Μάντζαρης, ο οποίος αναγκαστικά παίρνει χρόνο συμμετοχής από τον Μπλατ. Η άμυνα ήταν εξαιρετική και το ίδιο θα πρέπει να είναι και στην Ισπανία, ιδιαίτερα στο περιφερειακό σουτ της Γκραν Κανάρια. Με καλή άμυνα, θα το πάρει το ματς ο Ολυμπιακός, αφού η Γκραν Κανάρια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα των “ερυθρολεύκων”.  

Εκτίμηση

Δεν θα παίξω τη νίκη του Ολυμπιακού. Όμως, θεωρώ πως το line των πόντων δεν θα ανέβει πολύ και βρίσκω εξαιρετικό το Under 159,5.

Σε ενδιαφέρει