Γερμανία – Σερβία

Διεθνές φιλικό ενόψει της έναρξης των προκριματικών για το Euro 2020.
noier

Ένα χρόνο και κάτι μήνες πριν την έναρξη του Euro 2020, οι εθνικές ομάδες έχουν αρχίσει να κάνουν τα πλάνα τους. Τα προκριματικά αρχίζουν από αύριο, αλλά το σημερινό φιλικό Γερμανία – Σερβία, ανοίγει την αυλαία για τα μεγάλα παιχνίδια σε επίπεδο εθνικών. Ο Γιόακιμ Λεβ θέλει να κάνει μεγάλη ανανέωση στην ομάδα του, η οποία απέτυχε στο Nations League, ενώ η Σερβία κάνει πρόβα τζενεράλε ενόψει του αγώνα με την Πορτογαλία, τη Δευτέρα 25/3.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Γερμανία – Σερβία (+1,5) | 1 | 2,30

Ανάλυση

Η Γερμανία ήταν τραγική στο πρόσφατο Nations League, όπου υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, καθώς τερμάτισε τελευταία στον όμιλο, με τις Ολλανδία και Γαλλία. Στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε είχε δύο ήττες και δύο ισοπαλίες. Μέσα στην έδρα της τουλάχιστον δεν έχασε, αλλά ο προβληματισμός του Γιόακιμ Λεβ είναι μεγάλος. Μέσα στη γενικότερη προσπάθεια για ανανέωση στην ομάδα, ο Λεβ ενημέρωσε τους Χούμελς, Μπόατενγκ και Μίλερ οτι δεν θα τους καλέσει στην εθνική ομάδα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τριών παικτών. Οι Σταρκ, Κλόστερμαν και Έγκελσταϊν είναι τα τρία νέα πρόσωπα. Είναι στις επιλογές του Λεβ, αλλά δεν θα παίξουν σήμερα λόγω τραυματισμού και ασθενείας, οι Γιούλιαν Ντράξλερ και Γκναμπρί αντίστοιχα. 

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν), Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα), Κέβιν Τραπ (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης).

Αμυντικοί: Ματίας Γκίντερ (Γκλάντμπαχ), Τίμο Κέρερ (Παρί Σεν Ζερμέν), Αντόνιο Ρίντιγκερ (Τσέλσι), Νίκο Σουλτς (Χόφενχαϊμ), Νίκλας Ζίλε (Μπάγερν), Τζόναθαν Τα (Λέβερκουζεν), Νίκλας Σταρκ (Χέρτα Βερολίνου), Μάρσελ Χάλστενμπεργκ (Λειψία), Λούκας Κλόστερμαν (Λειψία)

Μέσοι: Γιούλιαν Μπραντ (Λέβερκουζεν), Μαξιμίλιαν Εγκεσταϊν (Βέρντερ Βρέμης), Λεόν Γκορέτσκα (Μπάγερν), Ιλκάι Γκιντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι), Κάι Χάφερτς (Λέβερκουζεν), Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν), Τόνι Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης), Λιρόι Σανέ (Μάντσεστερ Σίτι).

Επιθετικοί: Σερζ Γκνάμπρι (Μπάγερν), Μάρκο Ρόιζ (Ντόρτμουντ), Τίμο Βέρνερ (Λειψία).

Αντίθετα από τη Γερμανία, η Σερβία πήγε εξαιρετικά στον τέταρτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League, όπου τερμάτισε πρώτη και προβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Αντίπαλοί της ήταν οι Ρουμανία, Μαυροβούνιο και Λιθουανία, με τους “πλάβι” να κάνουν τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι ματς. Η πρόσφατη παρουσία τους στο Mundial 2018 δεν συνοδεύτηκε από επιτυχία, παρότι έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Έτυχε όμως σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και δεν κατάφερε να προχωρήσει. Οι Ιβάνοβιτς και Νάστασιτς δεν κλήθηκαν από τον προπονητή τους, ενώ ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας. Ο Μαξίμοβιτς της Νάπολι είναι εκτός λόγω τραυματισμού, ενώ για διάφορους λόγους δεν θα παίξουν και οι Κολάροφ, Ρόντιτς, Φέισα, Μάτιτς, Πρίγιοβιτς, Τάντιτς και Μίτροβιτς. Πάρα πολλές και σημαντικές απουσίες για τους Σέρβους λοιπόν, με τον Κρίσταϊτς να αντιμετωπίζει το παιχνίδι ως μια ευκαιρία στους αναπληρωματικούς του, να δείξουν οτι μπορεί να τους υπολογίζει. 

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Μάρκο Ντιμίτροβιτς (Εϊμπαρ), Πρέντραγκ Ράικοβιτς (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Νίκολα Βασίλιεβιτς (Ράντνικ)

Αμυντικοί: Αντόνιο Ρουκάβινα (Αστάνα), Νεμάνια Μίλετιτς (Παρτίζαν), Ούρος Σπάιτς (Κρασνοντάρ), Νικόλα Μιλένκοβιτς (Φιορεντίνα), Μίλος Βέλκοβιτς (Βέρντερ Βρέμης), Στέφαν Μίτροβιτς (Στρασμπούρ), Αλεκσάνταρ Κολάροφ (Ρόμα), Μίλος Μπογκόσαβατς (Τσουκαρίτσκι)

Μέσοι: Νεμάνια Μάτιτς (Μάντσεστερ Γ.), Λούμπομιρ Φέισα (Μπενφίκα), Νεμάνια Μακσίμοβιτς (Χετάφε), Σάσα Λούκιτς (Τορίνο), Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Λάτσιο), Μπράνκο Γιόβιτσιτς (Ερυθρός Αστέρας), Ντούσαν Τάντιτς (Αγιαξ), Αντέμ Λιάιτς (Μπεσίκτας), Φίλιπ Κόστιτς (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Νεμάνια Ράντονιτς (Μαρσέιγ)

Επιθετικοί: Αντρια Ζίβκοβιτς (Μπενφίκα), Ντάρκο Λάζοβιτς (Τζένοα), Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς (Φούλαμ), Μίλαν Πάβκοφ (Ερυθρός Αστέρας), Λούκα Γιόβιτς (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης).

Πιθανές ενδεκάδες

Γερμανία

(3-4-3)

Νόιερ

Γκίντερ

Ζούλε

Ρίντιγκερ

Κέρερ

Κίμιχ

Κρόος

Σουλτς

Μπραντ

Βέρνερ

Σανέ

Σερβία

(4-2-3-1)

Ντιμίτροβιτς

Ρουκάβινα

Μιλένκοβιτς

Βέλκοβιτς

Μπογκόσαβατς

Μαξίμοβιτς

Γκατσίνοβιτς

Ζίφκοβιτς

Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς

Λιάιτς

Γιόβιτς

Εκτίμηση

Η Σερβία έχει πολλές απουσίες. Η Γερμανία θέλει να κάνει μια νέα αρχή και μπορεί να κερδίσει με πάνω από 1,5 γκολ διαφορά.

Σε ενδιαφέρει