Μακάμπι – Ζαλγκίρις

Δύσκολα τα πράγματα και για τις δύο, όσον αφορά στην πρόκριση στο Top 8. Κάθε ματς είναι τελικός από δω και πέρα.
zalgiris maccabi

Πισωγύρισμα για τη Μακάμπι του Σφαιρόπουλου, η ήττα από την Εφές. Αν έπαιρνε αυτό το ματς θα ταν “καβάλα στ’ άλογο” για την πρόκριση στα πλέι οφ, αλλά δεν το πήρε και τώρα… τρέχει. Η Ζαλγκίρις κέρδισε την Μπάγερν Μονάχου και διατήρησε τις λιγοστές της ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στον πρώτο γύρο: Ζαλγκίρις – Μακάμπι 80-73.

Τα προγνωστικά μου

(21:05) Μακάμπι – Ζαλγκίρις (+5,5) 1 (1,90)

Δες τον αγώνα ζωντανά και παίξε νόμιμα live στοίχημα

Ανάλυση

Η ήττα της Μακάμπι από την Εφές, μπορεί και να της στοιχίσει την πρόκριση στο Top 8. Οι Τούρκοι κατάφεραν να περιορίσουν τον Γουιλμπέκιν και με καταπληκτική άμυνα κέρδισαν μέσα στο Ισραήλ. Στα δέκα τελευταία παιχνίδια τους στην Ευρωλίγκα έχουν χάσει μόνο τρεις φορές. Μία από την Εφές κι άλλες δύο από Μπασκόνια και Μιλάνο σε Ισπανία και Ιταλία αντίστοιχα. Ο Σφαιρόπουλος την έχει “αναγεννήσει” και αν η διοίκηση του δείξει εμπιστοσύνη και τον κρατήσει, του χρόνου θα είναι από τα φαβορί για το Final 4. Οι Γουϊλμπέκιν, Ομπράιαντ και Μπλακ είναι οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας, αλλά υπάρχουν και πολύ σημαντικές προσωπικότητες από πίσω, όπως οι Τάιους, Πάργκο, Κέιν, Ρολ και Τάιους. Ευχάριστη έκπληξη ο Ζούσμαν, που θα παίξει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια, ενώ πολύ καλά εργαλεία είναι ο Καλοϊάρο, Ντιμπαρτολομέο και Κοέν. Η νίκη σήμερα είναι μονόδρομος αν δεν θέλει να μείνιε οριστικά εκτός Top 8.

Για τη Ζαλγκίρις δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Δεν είναι το ίδιο καλή με πέρσι, αλλά όσο έχει στο τιμόνι τον Σάρας Γιασικεβίτσιους, δεν πρόκειται να παρατήσει κανένα ματς και θα διεκδικεί τα πάντα, ως το τέλος. Φυσικά, δεν γίνεται ούτε λόγος για ήττα, αφού αν χάσει στο Ισραήλ τελειώνουν όλα, όσον αφορά το Top 8. Βέβαια, έτσι όπως έχουν τα πράγματα τώρα, ακόμη και να τελειώσει τη σεζόν μόνο με νίκες, εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των άλλων, το αν θα προκριθεί. Το πρόγραμμά της είναι πολύ δύσκολο στη συνέχεια, αφού μετά το ματς με τη Ζαλγκίρις, παίζει εντός με την Νταρουσάφακα και εκτός με Ολυμπιακό και Ρεάλ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Για να είμαστε ρεαλιστές δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, αλλά είπαμε, με τον Σάρας στον πάγκο, θα παλεύει όλα τα ματς. Ο Μπράντον Ντέιβις είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ στη λίγκα, ενώ ο Νέιτ Γουόλτερς είναι εξαιρετικό γκαρντ.

Εκτίμηση

Η Μακάμπι έχει μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη. Το Τελ Αβίβ θα “φλέγεται” και θα πάω με τον άσο, με πάνω από 5,5 πόντους διαφορά.

Σε ενδιαφέρει