Άρης – Απόλλων

Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη να "καθαρίσει" ουσιαστικά με την 5η θέση και να πλησιάσει πολύ την 4η.
aris apollon

Μονόπλευρο το βαθμολογικό ενδιαφέρον στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Απόλλων έχει υποβιβαστεί και απλά παίζει για την εμπειρία και το γόητρο. Ο Άρης όμως θέλει να εκμεταλλευτεί τη γκέλα του Παναιτωλικού και του Παναθηναϊκού και να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από την 6η θέση. Θυμίζουμε, πως η 5η θέση βγάζει στην Ευρώπη στην περίπτωση που δεν κατακτήσουν το κύπελλο η Λαμία ή ο Αστέρας Τρίπολης.

Τα προγνωστικά μου

(19:00) Άρης – Απόλλων HT/FT 1/1 (1,67)

Ανάλυση

Τον αδικεί το σκορ στο Καραϊσκάκης, όπου δεν ήταν για τέσσερα γκολ από τον Ολυμπιακό. Πάντως, η τελευταία εικόνα που έχουμε από τον Άρη, σε παιχνίδι του Βικελίδης, ήταν εκπληκτική. Ισοπέδωσε την ΑΕΚ και για πρώτη φορά επί Παντελίδη, όχι μόνο πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, αλλά έπαιξε και καταπληκτική μπάλα. Όλα τα αποτελέσματα του διημέρου που πέρασε τον ευνοούν. Έχασε ο Παναθηναϊκός (λογικά θα χάσει το ματς στα χαρτιά), έχασε ο Παναιτωλικός, έχασε και ο Ατρόμητος. Έτσι, αν κερδίσει σήμερα, θα αποσπαστεί επτά βαθμούς από τον έκτο Παναιτωλικό και θα πλησιάσει στους τρεις πόντους τον τέταρτο Ατρόμητο. Να θυμίσουμε πως μετά από τρεις αγωνιστικές, ο Άρης υποδέχεται τους Περιστεριώτες στο Κλεάνθης Βικελίδης, οπότε θα είναι στο χέρι τους να πάρουν μια μεγάλη νίκη και την 4η θέση, η οποία εξασφαλίζει τη συμμετοχή στα προκριματικά του Europa League. Μόνο οι Κόρχουτ και Μπάσα θα απουσιάσουν για τους “κίτρινους”, καθώς θα φύγουν για να συμμετέχουν στα προκριματικά του Euro 2020, με τις εθνικές τους ομάδες. Ο Ντιγκινί είναι μια χαρά και είναι στην αποστολή.

Δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε για τον Απόλλωνα. Έχει μόλις δέκα πόντους σε όλο το πρωτάθλημα, ενώ μακριά από την έδρα του μετράει δέκα ήττες, μία νίκη και μία ισοπαλία σε 12 αγώνες. Από τότε που την ομάδα ανέλαβε ο Μπάμπης Τεννές έχουμε δει σημαντική μεταβολή στην απόδοσή του, προς το καλύτερο φυσικά. Η “ελαφρά ταξιαρχία” παλεύει σε όλα τα ματς, έχει πάρει ορισμένους βαθμούς (0-0 με τον ΟΦΗ πριν μια βδομάδα, 0-1 με τον Πανιώνιο πριν ένα μήνα) και κόντρα στην ΑΕΚ λίγο έλλειψε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Οπότε, δεν είναι αμελητέα ποσότητα για κανέναν αντίπαλο. Βέβαια, ο Έλληνας τεχνικός αποχώρησε από τον πάγκο της αθηναϊκής ομάδας και τον αντικατέστησε ο Λευτέρης Βελέντζας. Οι Οριουέλα και Μπεντινέλλι είναι εκτός και σίγουρα θα λείψουν από την βασική ενδεκάδα.

Εκτίμηση

Όσο μαχητικός και είναι ο Απόλλων, δεν πρόκειται να σταματήσει τον φουριόζο Άρη. Μια χαρά το 1,67 για τον άσο από το ημίχρονο.

Σε ενδιαφέρει