Παρί Σεν Ζερμέν – Μαρσέιγ

Το «κλάσικο» του γαλλικού ποδοσφαίρου.
paris marseille

Το «κλάσικο» Παρί Σεν Ζερμέν – Μαρσέιγ διεξάγεται απόψε στο «Παρκ ντε Πρενς» και όπως είναι λογικό ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Ligue 1 στη Γαλλία. Οι Παριζιάνοι μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό τους από το Τσάμπιονς Λιγκ ρίχνουν όλο το βάρος στις εγχώριες υποχρεώσεις, ενώ οι Μασσαλοί κυνηγούν μια θέση στην τριάδα ή στη χειρότερη να μπορέσουν να κρατήσουν την τέταρτη θέση.

Τα προγνωστικά μου

(22:00) ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ – ΜΑΡΣΕΪΓ : ΗΤ Χ (2,80)

Aνάλυση

«Ξέσπασε» με 4-0 πάνω στη Ντιζόν μεσοβδόμαδα η Παρί Σεν Ζερμέν, βγάζοντας έτσι το… άχτι της για τον σοκαριστικό αποκλεισμό της στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλέον, η ομάδα του Τούχελ βρίσκεται στο +17 από τη δεύτερη Λιλ και σήμερα έχει την ευκαιρία να αυξήσει αυτή τη διαφορά και σιγά σιγά να κλειδώσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου μέσα στις επόμενες αγωνιστικές. Επίσης, το βάρος θα πέσει και στο Κύπελλο, όπου έχει να αντιμετωπίσει τη Ναντ στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκτός για το αποψινό ντέρμπι παραμένουν οι φορ Νέιμαρ και Καβάνι και ο μέσος Ντράξλερ που είναι τραυματίες. Ντι Μαρία, Τσούπο-Μοτίνγκ και Μπαπέ θα αποτελέσουν την επιθετική τριπλέτα των γηπεδούχων.

Το «κλάσικο» του γαλλικού ποδοσφαίρου παίζει με ανταγωνιστικές αποδόσεις! 

Από την άλλη μεριά, η Μαρσέιγ έρχεται στο ντέρμπι αρκετά φορμαρισμένη, αφού μετά τη νίκη επί της Νις (1-0) την περασμένη αγωνιστική έφτασε τις πέντε στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, ενώ παρέμεινε αήττητη σε αυτές. Σκόρερ για τους Μασσαλούς ήταν για ακόμη μια φορά ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος… πλήγωσε στο δεύτερο ημίχρονο την παλιά του ομάδα. Έτσι, η ομάδα του Γκαρσιά έχει ανέβει στην τέταρτη θέση και πλέον έχει βάσιμες ελπίδες για την τριάδα, αφού απέχει μόλις 3 βαθμούς. Στα αγωνιστικά, μόνο ο Μπαλοτέλι δε θα είναι στη διάθεση του έμπειρου τεχνικού, αφού ήταν άρρωστος τις προηγούμενες μέρες. Δεδομένο αυτού, Ράντονιτς και Ζερμέν θα σηκώσουν το βάρος στην επίθεση των φιλοξενούμενων.

Πιθανές ενδεκάδες

ΠΑΡΙ ΣΖ
(3-4-3)

Μπουφόν
Μαρκίνιος
Τιάγκο Σίλβα
Κιμπεμπέ
Μενιέ
Βεράτι
Παρέδες
Κουρζαβά
Ντι Μαρία
Τσούπο-Μοτίνγκ
Εμπαπέ

ΜΑΡΣΕΪΓ
(4-4-2)

Μανταντά
Σαρ
Καμαρά
Καλέτα-Καρ
Σακάι
Τοβάν
Λοπέζ
Σανσόν
Οκάμπος
Ράντονιτς
Ζερμέν

Εκτίμηση

Η Παρί, όπως και να ‘χει, θα είναι μουδιασμένη από τον πρόσφατο αποκλεισμό της και θα προσπαθήσει να βρει κίνητρο στο αποψινό ντέρμπι. Θεωρώ ότι η φορμαρισμένη Μαρσέιγ μπορεί να κρατήσει την ισοπαλία στο ημίχρονο. ΗΤ Χ

Σε ενδιαφέρει