Μίλαν – Ίντερ

Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στην Ιταλία, το Derby della Madonnina. Πάθος και μίσος μεταξύ των φιλάθλων.
milan inter

Το φετινό ντέρμπι του Μιλάνου δεν είναι μεγάλο ματς μόνο για το γόητρο, αλλά έχει και τεράστια βαθμολογική σημασία. Αυτή τη στιγμή η Μίλαν είναι στην τρίτη θέση με 51 πόντους, ενώ η αντίπαλό της έχει ένα πόντο λιγότερο. Στόχος και των δύο είναι να παραμείνουν μέσα στην πρώτη τετράδα και στην καλύτερη περίπτωση να τερματίσουν στην δεύτερη (η Νάπολι έχει 57) θέση. Βέβαια, υπάρχει και ένας εσωτερικός στόχος που έχουν και οι δυο τους, δηλαδή να τερματίσουν η μία πάνω από την άλλη. Θυμίζουμε οτι οι δύο ομάδες έχουν κοινή έδρα, το Τζουζέπε Μεάτσα του Μιλάνου.

Η συνολική προϊστορία ευνοεί την Ίντερ, η οποία σε 191 ματς πρωταθλήματος, έχει 71 νίκες, έναντι 62 της Μίλαν. Τα 58 έληξαν ισόπαλα. Ο πρώτος σκόρερ σε αυτά τα παιχνίδια ήταν ο τεράστιος Αντρέι Σεφτσένκο, με 14.

Τα προγνωστικά μου

(21:30) Μίλαν – Ίντερ Χ (3,20)

Ανάλυση

Βγήκε και ένα καλό από τον αποκλεισμό της Μίλαν στην Ευρώπη. Από το Δεκέμβρη και μετά, οι “ροσονέρι” έχουν να σκέφτονται μόνο το πρωτάθλημα και αυτό τους έχει κάνει πολύ καλό. Ο Γκατούζο έχει καταφέρει να βρει μια καλή συνταγή, που του έχει φέρει πόντους και καλές εμφανίσεις. Φυσικά, έγινε μια μεγάλη μεταγραφή, όπως αποδεικνύεται, το Γενάρη. Ήρθε από τη Τζένοα ο Πιάτεκ, ο οποίος σκοράρει κατάπαυστα και έκανε τους οπαδούς της Μίλαν να ξεχάσουν αμέσως τον Γκοζάλο Ιγκουαϊν. Το ρόστερ της ομάδας, παρότι είναι πανάκριβο, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά τουλάχιστον αμυντικά η ομάδα του Γκατούζο είναι αξιοπρεπής. Η είσοδος στους ομίλους του ερχόμενου Champions League είναι πρώτος στόχος για φέτος, με αποτέλεσμα κάθε πόντος από δω και πέρα να είναι σημαντικός. Η διαφορά από την 5η Ρόμα είναι στους τέσσερις πόντους, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως δεν έχει τελειώσει τίποτα. Οι γηπεδούχοι μετρούν πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ τελευταία τους ήττα ήταν στις 22/12/2018, από τη Φιορεντίνα. Συνεχίζει να είναι νοκ άουτ ο Μποναβεντούρα. Ο Γκατούζο θα βάλει τον Πιάτεκ στην κορυφή της επίθεσης και δίπλα του, τους δορμαρισμένους Τσαλχάνογλου και Σούσο.

Πάει και το Europa League για την Ίντερ, αφού έχασε μέσα στο Μιλάνο από την Άιντραχτ Φρανφούρτης. Πρόκειται για σημαντική “σφαλιάρα”, αφού στόχος ήταν η κατάκτηση του τροπαίου. Πλέον, της μένει μόνο το να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Serie A, για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Μια νίκη επί της Μίλαν θα κάνει τους οπαδούς της ομάδας να ξεχάσουν την φετινή μέτρια πορεία και θα γίνει και μεγάλο βήμα για την εδραίωση στην πρώτη τετράδα. Φυσικά, δεν τίθεται θέμα για ροτέισιον από τον Σπαλέτι, αφού το ματς είναι… τελικός. Ο Μάουρο Ικάρντι συνεχίζει να βρίσκεται στο περιθώριο, με τη μεταγραφή του στη Ρεάλ το καλοκαίρι, να εμφανίζεται ως πολύ πιθανή. Πάντως, ο Λαουτάρο Μαρτίνες που παίζει στην κορυφή της επίθεσης, την κάνει καλά τη δουλειά του. Συνεχίζουν να απουσιάζουν οι Βρσάλικο, Ναϊνγκολάν και Μιράντα.

Πιθανές ενδεκάδες

Μίλαν

(4-3-3)

Ντοναρούμα

Καλάμπρια

Μουσάκιο

Ρομανιόλι

Ροντρίγκεζ

Κεσιέ

Μπακαγιόκο

Πακετά

Τσαλχάνογλου

Πιάτεκ

Σούσο

Ίντερ

(4-2-3-1)

Χαντάνοβιτς

Ασαμόα

Ντε Φράι

Σκρίνιαρ

Ντ’ Αμπρόσιο

Βεσίνο

Μπρόσοβιτς

Πολιτάνο

Ζοάο Μάριο

Πέρισιτς

Μαρτίνεζ

Εκτίμηση

Σε τέτοια ντέρμπι, πάντα πρώτο σημείο είναι η ισοπαλία. Προσωπικά βλέπω Χ και σε πολύ καλή απόδοση μάλιστα.

Σε ενδιαφέρει