Μπέρμιγχαμ – Άστον Βίλα

Το μεγάλο ντέρμπι της πόλης του Μπέρμιγχαμ με φόντο τα play off ανόδου.
Μπέρμιγχαμ – Άστον Βίλα

H Mπέρμιγχαμ αντιμετωπίζει την Άστον Βίλα στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης του Μπέρμιγχαμ ή αλλιώς όπως είναι γνωστό «Second City derby» για την 36η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ. Δύο βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες, οι οποίες έχουν ελπίδες για την εξάδα που οδηγεί στα play off ανόδου.

Τα προγνωστικά μου

(14:00) ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ : Χ (3,25)

Aνάλυση

Την ήττα με 2-0 στην έδρα της Χαλ γνώρισε την περασμένη αγωνιστική η Μπέρμιγχαμ, η οποία σε καμία στιγμή δεν μπόρεσε να απειλήσει τους γηπεδούχους. Το ατυχές αποτέλεσμα αποδόθηκε στο μικρό ρόστερ που έφερε κούραση σύμφωνα με τον κόουτς Μονκ, όμως όλα αυτά αποτελούν παρελθόν όταν υπάρχει μπροστά το μεγάλο ντέρμπι της πόλης και ειδικά όταν υπάρχει και το κίνητρο της εξάδας. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνει ο τραυματίας αμυντικός Κόλιν και ο μέσος Γκάρντνερ, ο οποίος είναι δανεικός από τη Βίλα. Άνταμς και Τζουτκίεβιτς θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων.

Tο ντέρμπι του Μπέρμιγχαμ παίζει με τις καλύτερες αποδόσεις!

Ένα… σαρωτικό πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Ντέρμπι στο οποίο πέτυχε τέσσερα γκολ έφτασε για την Άστον Βίλα για να πάρει τη νίκη με 4-0! Στην επανάληψη είχε ευκαιρίες για να πετύχει άλλα τόσα, όμως οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν το διασυρμό από τύχη. Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του έμεινε ο Ντιν Σμιθ και τώρα περιμένει κάτι ανάλογο στο σημερινό ματς κόντρα στη συμπολίτισσα. Στο αγωνιστικό μέρος, εκτός θα μείνει ο αμυντικός Έλφικ, ενώ αμφίβολη είναι η παρουσία στο βασικό σχήμα του μέσου Μαγκίν. Ο Γκρίλις θα αγωνιστεί λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Άμπραχαμ.

Πιθανές ενδεκάδες

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ
(4-4-2)

Καμπ
Χάρντινγκ
Ντιν
Μόρισον
Πέντερσεν
Χότα
Κίφτενμπελτ
Ντέιβις
Μαγκόμα
Άνταμς
Τζουτκίεβιτς

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ
(4-4-1-1)

Στιρ
Μοχάμαντι
Μινγκς
Χάουζ
Τέιλορ
Αντόμα
Χούριχαν
Γουίλαν
Ελ Γκαζί
Γκρίλις
Άμπραχαμ

Εκτίμηση

Θα πάω με το κλισέ ότι ένα τέτοιο ντέρμπι πάντα περιέχει τεράστια δόση ισοπαλίας. Σήμερα, την πιστεύω πάρα πολύ. Χ

Σε ενδιαφέρει