ΠΑΟΚ – Ατρόμητος

Ο ΠΑΟΚ έχει μπει στην τελική ευθεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αντιμετωπίζει τη μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει φέτος.
paok atromitos

Η μοναδική ομάδα που δεν έχει κερδίσει ο ΠΑΟΚ φέτος είναι ο Ατρόμητος. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στο Περιστέρι. Του έχουν κόψει βαθμούς και η ΑΕΚ με τον Άρη, αλλά αυτές τις κέρδισε στον πρώτο γύρο. Ο Ατρόμητος παλεύει για την τρίτη θέση και θα πάει για τη νίκη στην Τούμπα, ώστε να σπάσει και το αήττητο του “δικεφάλου”.

Τα προγνωστικά μου

(17:15) ΠΑΟΚ – Ατρόμητος Over 2,5 (2,05)

Ανάλυση

Σιγά σιγά όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι καταλαβαίνουν πως ο ΠΑΟΚ θα είναι πρωταθλητής φέτος. Δεν αλλάζει αυτή η κατάσταση και πλέον η ομάδα του Λουτσέσκου αρχίζει να σκέφτεται και το νταμπλ, μετά την ευνοϊκή κλήρωση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στα ημιτελικά του κυπέλλου. Στον ημιτελικό με τον Πανιώνιο έδειξε πως υπάρχει κόπωση, αλλά ακόμη και σε ένα μέτριο ματς, κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε. Και ακολούθησε η καθηλωτική του εμφάνιση μέσα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου από το πρώτο λεπτό που προηγήθηκε, μέχρι και το τελευταίο, ήτα πολύ σοβαρός και αποφασισμένος να κερδίσει. Αυτή η αποφασιστικότητα είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα του “δικεφάλου” φέτος, ενώ σίγουρα έχει και η τύχη, που πάντα ευνοεί τους δυνατούς. Μόνο ένα Χ έχει παραχωρίσει φέτος στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, στο ματς με τον Άρη πριν δυο αγωνιστικές. Κατά τα άλλα, μετράει μόνο νίκες. Με το σημερινό ματς τελειώνει το δύσκολο πρόγραμμα για τους Θεσσαλονικείς και ακολουθούν πολύ πιο βατά ματς. Υπάρχουν και πάλι σημαντικές απουσίες, καθώς δεν θα παίξουν οι Πέλκας, Ελ Καντουρί, Βέρνμπλουμ και Ζαμπά, αλλά η ομάδα έχει τόσο βαθύ ρόστερ, που υπάρχουν δύο και τρεις εναλλακτικές για κάθε θέση. Εννοείται πως ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα παίξει με ότι καλύτερο διαθέτει και θα θελήσει να τελειώσει το ματς από νωρίς, ώστε να μην έχει άγχος.

Ο Ατρόμητος κάνει την καλύτερη χρονιά της ιστορίας του και θεωρείται δεδομένη μια θέση στην πρώτη τετράδα. Όμως, τρώγοντας σου ανοίγει η όρεξη και αφού έχει καταφέρει να είναι ισόβαθμος με την ΑΕΚ στην 3η θέση, γιατί όχι να μην μπει σφήνα στους τρεις μεγάλους. Στο πρώτο γύρο, όλοι έλεγαν πως ο Ατρόμητος δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τον ΠΑΟΚ, λόγω της απουσίας των δανεικών από το “δικέφαλο”, αλλά οι Περιστεριώτες έκλεισαν στόματα. Τώρα πάνε στην Τούμπα για να κάνουν τη ζημιά. Μάλιστα, το κλίμα είναι καλό από την πρόθεση του Κάναντι να ανανεώσει το συμβόλαιό του και να μείνει ένα χρόνο ακόμη στο Περιστέρι. Υπάρχει ξεκάθαρο πρόβλημα στην άμυνα για σήμερα, αφού εκτός είναι ο Ρισβάνης, αλλά και ο Χατζηισαϊας, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, επειδή είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα έξω και ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ευθύμης Κουλούρης. Θα λείψουν και οι Μέγερι, Ουγκράι, Μούγιακιτς, ενώ φυσικά εκτός είναι και ο Ουάρντα, πρώτον γιατί είναι τιμωρημένος από τη διοίκηση του Ατρομήτου και δεύτερον γιατί είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Οι Στρούγγης και Καρασαλίδης θα είναι το αμυντικό δίδυμο, ενώ μπροστά αναμένεται να είναι μόνος του, ο Ενσικουλού. 

Πιθανές ενδεκάδες

ΠΑΟΚ

(4-2-3-1)

Πασχαλάκης

Βιερίνια

Μάτος

Βαρέλα

Κρέσπο

Μαουρίτσιο

Σάκχοφ ή Ολιβέιρα

Λημνιός

Μπίσεσβαρ

Ενρίκε

Άκπομ

Ατρόμητος

(4-4-2)

Θεοδωράκης

Σάκιτς

Κατράνης

Στρούγγης

Καρασαλίδης

Ούμπιντες

Μάντσον

Μπουσούλατζιτς

Κιβρακίδης

Μπρούνο

Ενσικουλού

Εκτίμηση

Παρά τα προβλήματα που έχει ο Ατρόμητος, αυτή η ομάδα δεν έχει χτιστεί για να παίζει ταμπούρι. Θα βγει μπροστά για να παίξει ελεύθερα. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά του αντιπαλου και να σκοράρει. Over 2,5 σε τιμές αουτσάιντερ.

Σε ενδιαφέρει