Στρασβούργο – Λυών

Ματς αποδείξεων και για τις δύο ομάδες.
strasbourg lyon

Λίγες μέρες πριν το σημαντικό αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, η Λυών δοκιμάζεται στην έδρα του προβληματικού τον τελευταίο καιρό Στρασβούργου στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Λιγκ 1 στη Γαλλία.

Τα προγνωστικά μου

(18:00) ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΛΥΩΝ : ΗΤ Χ (2,25)

Ανάλυση

Μετά την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ το Στρασβούργο έχει πάρει την… κάτω βόλτα. Την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της Νις, μένοντας μακριά από τις νίκες για πέμπτο σερί ματς. Έτσι, η ομάδα του Τιερί Λορέ εκεί που διεκδικούσε ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω δύο διοργανώσεων (πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ) τώρα θα αρκεστεί μόνο στο δεύτερο, καθώς στη Λιγκ 1 έχει μείνει πολύ πίσω από τις ευρωπαϊκές θέσεις. Σήμερα, οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν και τον.. αποπροσανατολισμό της αντιπάλου από το επερχόμενο ματς με τη Μπαρτσελόνα για να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι ο φορ Γκραντσίρ, όμως επιστρέφει ο αμυντικός Μαρτινέζ. Ο Τομασόν θα κινείται πίσω από το μοναδικό προωθημένο Αζόρκ.

Θα συγκεντρωθεί στο σημερινό ματς η Λυών;

Στο μυαλό της Λυών δεν υπάρχει κάτι άλλο εδώ και αρκετές μέρες εκτός από τον επαναληπτικό της Βαρκελώνης με την Μπαρτσελόνα, ο οποίος θα κρίνει την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Ζενεζιό ξεπέρασε με 3-0 το εμπόδιο της Καέν στο Κύπελλο Γαλλίας και μετά διέλυσε την Τουλούζ με 5-1 για το πρωτάθλημα. Κυνηγάει τη Λιλ στη δεύτερη θέση, με τη διαφορά τους να παραμένει στους 6 βαθμούς. Σήμερα, οι «λιονέ» θα προσπαθήσουν να είναι όσο πιο συγκεντρωμένοι μπορούν για να φύγουν με το διπλό που θα τους κρατήσει κοντά στην πρώτη δυάδα. Εκτός παραμένουν ο αμυντικός Μορέλ και ο φορ Γκουιρί, ενώ επιστρέφει στην αποστολή ο επιθετικός Κορνέ.

Πιθανές ενδεκάδες

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
(3-5-1-1)

Σελς
Κασί
Κονέ
Μαρτινέζ
Γκονσαλβές
Σισοκό
Πρίτσιτς
Φοφανά
Λαλά
Τομασόν
Αζόρκ

ΛΥΩΝ
(4-2-3-1)

Λόπες
Ντουμπουά
Μαρσέλο
Ντεναγιέρ
Μεντί
Τουζάρ
Ντομπελέ
Τραορέ
Φεκίρ
Μέμφις
Ντεμπελέ

Eκτίμηση

Δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες. Το Στρασβούργο θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, ενώ η Λυών να διατηρήσει την αυτοσυγκέντρωσή της ενόψει Μπαρτσελόνα. Πάω με την ισοπαλία στο ημίχρονο, καθώς πιστεύω πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει στην επανάληψη. ΗΤ Χ

Σε ενδιαφέρει