Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Μπενφίκα

Όλο το βάρος στη σημερινή αναμέτρηση ρίχνουν οι Κροάτες, ενώ οι Πορτογάλοι έχουν και το πρωτάθλημα στο μυαλό τους.
dynamozagreb benfica

H Ντινάμο Ζάγκρεμπ υποδέχεται απόψε τη Μπενφίκα στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι γηπεδούχοι έχουν σχεδόν… ξεμπερδέψει με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πλέον ρίχνουν όλο το βάρος στην αποψινή αναμέτρηση, ενώ οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από μεγάλη νίκη επί της Πόρτο που τους έθεσε στην κορυφή του πρωταθλήματος Πορτογαλίας.

Η αναμέτρηση είναι διπλή και ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της Μπενφίκα. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Τα προγνωστικά μου

(19:55) ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ : 1 (3,15)

Ανάλυση

Στο 1-1 απέναντι στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ έμεινε το περασμένο Σάββατο η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αποδεικνύοντας πως στο μυαλό της υπάρχει μόνο η σημερινή αναμέτρηση. Εξάλλου αυτή η απώλεια στο εγχώρειο πρωτάθλημα ήταν η πρώτη μετά από την ήττα από την Ριέκα στις 24/11, με τους πρωτοπόρους να έχουν σχεδόν εξασφαλίσει ακόμα ένα τίτλο στην Κροατία. Στο Γιουρόπα Λιγκ, στην πρώτη της παρουσία στη φάση των «32» ξεπέρασε το εμπόδιο της Βικτόρια Πλζεν, με ήττα 2-1 εκτός και νίκη 3-0 στη ρεβάνς του Ζάγκρεμπ και βρίσκεται σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «16» ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στα αγωνιστικά, ο κόουτς Μπιέλιτσα δεν υπολογίζει το μεσοεπιθετικό Χαΐροβιτς και τον μέσο Αντέμι που είναι τραυματίες, ενώ επιστρέφουν ο μέσος Σούνιτς, ο αμυντικός Στογιάνοβιτς και ο μεσοεπιθετικός Κατζιόρ, με τον τελευταίο να ξεκινάει μαζί με τους Πέτκοβιτς και Όρσιτς στην γραμμή κρούσης των γηπεδούχων.

Η μάχη του Ζάγκρεμπ παίζει με αμέτρητα ειδικά και ασυναγώνιστες αποδόσεις! 

Σε… ξέφρενη πορεία βρίσκεται η Μπενφίκα τον τελευταίο καιρό και όλα δείχνουν πως θα κατακτήσει ακόμα έναν τίτλο στην Πορτογαλία. Το περασμένο Σάββατο, οι «αετοί» επικράτησαν εκτός έδρας με 2-1 επί της Πόρτο και ανέβηκαν στην κορυφή με +2 διαφορά από την αντίπαλό της. Όλη αυτή η… μεταμόρφωση οφείλεται σίγουρα στον κόουτς Λάτζε, ο οποίος όταν ανέλαβε την ομάδα ήταν στο -5 και τη δεύετρη θέση. Στο Γιουρόπα Λιγκ, ξεπέρασε το εμπόδιο της Γαλατασαράι με νίκη 2-1 εκτός και ισοπαλία 0-0 εντός για να βρεθεί σήμερα απέναντι στη φιλόδοξη Ντιναμό. Στο αγωνιστικό μέρος, αρκετές είναι οι απουσίες για τους φιλοξενούμενους, αφού εκτός έμειναν οι τραυματίες Ζαρντέλ, Φέισα, Κόντι και Σάλβιο και δεν ακολούθησαν την αποστολή οι Πίτζι και Αλμέιδα.

Πιθανές ενδεκάδες

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ
(4-3-3)

Λιβάκοβιτς
Στογιάνοβιτς
Κατρίν
Ντιλαβέρ
Λέοβατς
Γκότζακ
Σούνιτς
Όλμο
Κατζιόρ
Πέτκοβιτς
Όρσιτς

ΜΠΕΝΦΙΚΑ
(4-4-2)

Βλαχοδήμος
Κορχία
Ντίας
Φέρο
Γκριμάλντο
Ζίφκοβιτς
Σάμαρης
Γκάμπριελ
Σίλβα
Σεφέροβιτς
Ζοάο Φέλιξ

Εκτίμηση

Αν είναι να… χτυπήσει τη Μπενφίκα η Ντιναμό, η κατάλληλη στιγμή είναι απόψε. Πιστεύω ότι εντός έδρας οι Κροάτες έχουν την ποιότητα να ανταπεξέλθουν απέναντι στους… χορτασμένους -ευρωπαϊκά- «αετούς». 1

Σε ενδιαφέρει