Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρμπαχτσέ

Πολύ μεγάλο ματς, χωρίς τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον πάντως. Οι δυο τους θα είναι στην πρώτη τριάδα και ίσως το σημερινό αποτέλεσμα να παίξει ρόλο στην τελική κατάταξη.
fener real

Όπως έχουμε πει και σε παλιότερα άρθρα για την Ευρωλίγκα, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο αν θα τερματίσει μια ομάδα στο 1, 2 ή 3 της κανονικής περιόδου, αφού το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ θα το έχουν ούτως ή άλλως και οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουν (8, 7, 6 αντίστοιχα) είναι περίπου της ίδιας δυναμικότητας. Υπάρχει περιθώριο για τις ομάδες του Top 3 να… διαλέξουν αντίπαλο για τα πλέι οφ, αλλά όχι ακόμη. Οπότε, οι Ρεάλ και Φενέρ παίζουν περισσότερο για το γόητρο σήμερα.

Στον πρώτο γύρο, η Φενέρμπαχτσέ κέρδισε με 65-63 στην Πόλη.

Τα προγνωστικά μου

(22:00) Ρεάλ – Φενέρμπαχτσέ Over 158,5 (1,87)

Ανάλυση

Τρίτη στη βαθμολογία είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με ρεκόρ 18-6. Θεωρητικά δεν κινδυνεύει να πέσει πιο χαμηλά, αφού έχει τρεις νίκες περισσότερες από την 4η Εφές και την 5η Μπαρτσελόνα, με μόλις έξι αγωνιστικές να απομένουν. Στα τελευταία τρία παιχνίδια της στη διοργάνωση έχει δύο ήττες, εκτός έδρας, από τις ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα. Η ψυχολογία της ομάδας δεν είναι καλή, αφού πριν από την ήττα της Μπάρτσα για την Ευρωλίγκα, είχε προηγηθεί άλλη μια ήττα από τους Καταλανούς στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας. Πάντως, αυτές οι ομάδες ξέρουν να συνέρχονται και ο Πάμπλο Λάσο ξέρει πως να επαναφέρει τους παίκτες του στην κανονικότητα. Μέσα στη Μαδρίτη έχει ηττηθεί μόνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το ρόστερ της είναι σπουδαίο και υπερπλήρες σε κάθε θέση. Γιουλ, Καμπάτσο, Κάρολ, Κοζέρ, Ρούντι στα γκαρντ και Αγιόν, Ταβάρες, Ρέγιες και Ράντολφ στους ψηλούς. Δυο τρεις από αυτούς να είναι σε καλή μέρα, δεν χάνει εύκολα η Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη.

Η Φενέρμπαχτσέ είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας ως τώρα. Έχει ρεκόρ 21-3 στην κανονική περίοδο και πολύ δύσκολα χάσει την πρώτη θέση στη συνέχεια. Σήμερα δίνει τον πιο δύσκολο αγώνα της στην πρώτη φάση και είναι πρόκληση για τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να δείξουν πως μπορούν να σταθούν όρθιοι και σε τέτοιες έδρες. Η αλήθεια είναι πως μερικοί περιμένουν μια πτώση της απόδοσης της Φενέρ στα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου, ώστε να επανέλθει σε φουλ φόρμα στο Top 8. Οι τρεις της ήττες ως τώρα ήταν από τις Εφές, Μπάγερν και Χίμκι, εκτός έδρας. Οι Σλούκας και Βέσελι αποτελούν τους παίκτες κλειδιά στα χέρια του Ομπράντοβιτς, καθώς ο ένας οργανώνει και ο άλλος σκοράρει. Όχι βεβαίως οτι δεν σκοράρει και ο Σλούκας, καθώς ο Έλληνας άσος έχει 11,6 πόντους μ.ο., λιγότερους μόνο από τους 13,6 πόντους του Βέσελι. Από κει και πέρα, πλειάδα αστέρων, με τους Ντατόμε, Γκριν, Γκούντουριτς, Κάλινιτς, Λαβέρν, Μέλι και Ντίξον να ξεχωρίζουν.

Εκτίμηση

Εξαιρετικές ομάδες και οι δύο. Και φουλ επιθετικές. Θεωρώ το line των 158,5 πόντων χαμηλό και θα πάω με το over.

Σε ενδιαφέρει