Ντέρμπι Κάουντι – Γουίγκαν

Ματς για την 33η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ ανάμεσα στην Ντέρμπι Κάουντι και τη Γουίγκαν.
Large

Χωρίς διακοπή συνεχίζεται η δράση στην Τσάμπιονσιπ.

Στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της κατηγορίας, η Ντέρμπι Κάουντι υποδέχεται τη Γουίγκαν σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς στο σημερινό κουπόνι στοιχήματος.

Σέντρα στις 21:45.

Τα προγνωστικά μου

Ντέρμπι Κάουντι – Γουίγκαν: 1 (1.97)

Ανάλυση

Να φύγει και να μην ξαναγυρίσουν οι τελευταίες 20 – 25 μέρες για την Ντέρμπι Κάουντι, αφού κινδυνεύει να χάσει σε αυτό το διάστημα ό,τι έχτιζε με τόσο κόπο όλην την προηγούμενη σεζόν. Κι αν ο αποκλεισμός από το Κύπελλο δεν τη στεναχώρησε ιδιαίτερα, αφού προήλθε κόντρα σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και μάλιστα εκτός έδρας (Μπράιτον), δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τις τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, στις οποίες δεν κατάφερε καν να σκοράρει, ενώ δέχθηκε συνολικά 6 τέρματα. Αποκορύφωμα της κακής της κατάστασης το εκτός έδρας ματς κόντρα στην Άστον Βίλα, από την οποία ηττήθηκε 4 – 0, δεχόμενη μάλιστα όλα τα γκολ στο πρώτο της ημίχρονο. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο για την παρουσία της, μιλάει για όλα τα σκορ. Αν υπάρχει κάτι καλό στην όλη ιστορία είναι ότι δεν έχει χάσει τον στόχο της που είναι τα πλέι – οφ ανόδου, αφού απέχει μόλις 3 βαθμούς από την 6η Μπρίστολ Σίτι.

Θα μπορέσει να επιστρέψει στις νίκες η Ντέρμπι Κάουντι; 

Η μία ανάγνωση λέει ότι μετρά 5 ματς χωρίς ήττα. Η άλλη ανάγνωση λέει ότι σε αυτά τα 5 ματς έχει και μόλις μία νίκη. Και τα δύο γεγονότα είναι αληθή για την περίπτωση της Γουίγκαν, που μετρά 4 σερί ισοπαλίες και τώρα βρίσκεται στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά έχει χάσει την επαφή με τις πιο πάνω θέσεις, αφού η 18η ΚΠΡ είναι στο +6, έχοντας όμως ένα ματς περισσότερο. Μάλιστα, οι τρεις σερί ισοπαλίες προέκυψαν στην έδρα της, εκεί που πιθανότατα ήθελε κάτι παραπάνω από σύνολο τριών βαθμών. Τελευταίο ματς αυτό κόντρα στη Μίντλεσμπρο, που ήταν το πιθανότερο να κινηθεί σε αργούς ρυθμούς, οπότε μάλλον φυσιολογικό το 0 – 0 κόντρα στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Η εκτός έδρας παρουσία της είναι μία «πληγή», αφού έχει τρεις ισοπαλίες και 11 ήττες στις τελευταίες εξόδους της.

Εκτίμηση

Αν δεν μπορέσει να νικήσει και τη Γουίγκαν εντός έδρας η Ντέρμπι Κάουντι, δεν μπορεί να κάνει καμία συζήτηση για άνοδο. Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα δεν της αφήνουν περιθώριο χαλάρωσης και η συγκεκριμένη αντίπαλος, που δεν… υπάρχει εκτός έδρας έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Άσος.

Σε ενδιαφέρει