ΟΦΗ – Λάρισα

Εξάποντο παραμονής στο Ηράκλειο.
ael ofi

Ο ΟΦΗ υποδέχεται σήμερα στο «Γεντί Κουλέ» τη Λάρισα στο ματς που ανοίγει το σημερινό πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Πρόκειται ίσως για το πιο σημαντικό παιχνίδι (μέχρι το επόμενο) και για τις δύο ομάδες, όσον αφορά την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία. Για τους γηπεδούχους δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη.

Τα προγνωστικά μου

(15:00) ΟΦΗ – ΛΑΡΙΣΑ : 1 & UNDER 3,5 (2,25)

Aνάλυση

Δεν είχε πολλές ελπίδες για κάτι καλό στο Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό ο ΟΦΗ, όμως το 5-1 σίγουρα του έκατσε… βαρύ. Σε κανένα σημείο του ματς δεν έδειξε ότι μπορεί να καταφέρει κάτι και αυτό ήταν το πιο άσχημο. Η ήττα αυτή μπορεί να ήταν εντός προγράμματος, όμως οι Κρητικοί συνεχίζουν να παραμένουν σε πολύ δύσκολη θέση, σχετικά με την παραμονή τους. Το -5 από τη γραμμή του υποβιβασμού και το γεγονός ότι στις επόμενες αγωνιστικές πρόκειται να αντιμετωπίσουν και τις τρεις ομάδες που βρίσκονται από πάνω τους (Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Λάρισα) σημαίνει πως μέχρι τα μισά του μήνα θα παίξουν το… κεφάλι τους στη Σούπερ Λιγκ. Το προπονητικό δίδυμο Βέρα και Ίσις δε δείχνει προς το παρόν ικανό να αλλάξει κάτι, όμως υπάρχει στήριξη από τη διοίκηση και τον περισσότερο κόσμο της ομάδας. Για σήμερα, επιστρέφει ο φορ Γιακουμάκης, ενώ κανονικά θα βρίσκονται στην αποστολή ο εξτρέμ Ναμπί και οι αμυντικοί χαφ Σακόρ και Νάστος και ο μπακ Δεληγιαννίδης. Αντιθέτως, εκτός παραμένουν ο φορ Βουό και οι μεσοαμυντικοί Κυριακίδης και Παπαστεριανός.

Από τη μεριά της, η Λάρισα προέρχεται από την ήττα με 2-1 στην έδρα της Λαμίας. Αν και οι «βυσσινί» προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο σκορ, ισοφαρίστηκαν άμεσα και στην επανάληψη δέχτηκαν και το καθοριστικό γκολ, με το οποίο έφυγαν με… άδεια χέρια από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Πλέον, η ομάδα του Φέστα έχασε την απόσταση ασφαλείας που είχε από την επικίνδυνη ζώνη και βρίσκεται μόλις στο +2 από αυτήν, κάτι που σημαίνει ότι από εδώ και πέρα πρέπει να μειώσει στο ελάχιστο τις απώλειες για να έχει ελπίδες παραμονής. Για τον σημερινό πρώτο… τελικό παραμονής θα λείπουν ο μπακ Καρανίκας και ο στόπερ Ζίζιτς, ενώ επιστρέφουν ο μεσοεπιθετικός Λεοζίνιο και ο στόπερ Μόρας.

Πιθανές ενδεκάδες

ΟΦΗ (4-2-3-1)

Στρέζος
Δεληγιαννίδης
Παπάζογλου
Μιχόγεβιτς
Κοροβέσης
Νάστος
Μεγιάδο
Βαζ
Ναμπί
Φερέιρα
Γιακουμάκης

ΛΑΡΙΣΑ (4-3-3)

Κρίστινσον
Μπέρτος
Μόρας
Γκοΐκοβιτς
Γιακιμόφσκι
Φατιόν
Μιλοσάβλιεβιτς
Μπαργκάν
Ντέλετιτς
Νούσιος
Νούνιτς

Εκτίμηση

Ο ΟΦΗ είναι αυτός που… καίγεται περισσότερο αυτήν τη στιγμή και με οποιοδήποτε τρόπο θα προσπαθήσει να πάρει το σημερινό ματς. Η Λάρισα μπορεί να βολευτεί για την ώρα με την ισοπαλία, όμως δεν ξέρω αν είναι ικανή. 1 & UNDER 3,5

Σε ενδιαφέρει