Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης

Στον απόηχο του μεταξύ τους τελικού κυπέλλου, τον οποίο πήρε η Μπάρτσα, αλλά η Ρεάλ είχε παράπονα από τη διαιτησία.
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης

Εκτός του σπουδαίου ματς, Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, υπάρχει και κλάσικο σήμερα. Δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να υπάρχει τεράστιο πάθος όταν κοντράρονται οι Μπαρτσελόνα και Ρέαλ. Οταν όμως έχει προηγηθεί ο τελικός του κυπέλλου Ισπανίας, με όλα αυτά που συνέβησαν, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο πιεστικά και για τους δύο. Όσον αφορά στην Ευρωλίγκα, η Ρεάλ είναι σε πολύ καλύτερη φάση, αφού έχει εξασφαλίσει μια από τη 2η ή 3η θέση. Η Μπάρτσα έχει μεγαλύτερο κίνητρο, καθώς παλεύει για την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας. 

Στο ματς του πρώτου γύρου, η Ρεάλ έκανε πάρτι στη Μαδρίτη, με 92-65.

Τα προγνωστικά μου

(22:00) Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Over 161,5 (1,90)

Ανάλυση

Τεράστιο ματς στην Βαρκελώνη. Στον τελικό του κυπέλλου, η Μπάρτσα κατέκτησε το τρόπαιο, σ’ ένα ματς που βρέθηκε να χάνει κοντά στους είκοσι πόντους, αλλά με εκπληκτική εμφάνιση στην επανάληψη, έστειλε το ματς στην παράταση και το κέρδισε δραματικά. Τι πήγε καλά στο δεύτερο μέρος; Απλά μπήκαν τα τρίποντα και φυσικά, παίχτηκε εκπληκτική άμυνα. Ο Πέσιτς έχει καταφέρει να δώσει νοοτροπία νικητή στους παίκτες του, οι οποίοι δεν παρατούν τα ματς. Η Ρεάλ διαμαρτύρεται πως το τελευταίο ματς που πέτυχε ο Τόμιτς δεν θα έπρεπε να μετρήσει, αλλά η αλήθεια είναι πως νωρίτερα, όταν η Μπάρτσα μπορούσε να τελειώσει το ματς στην κανονική περίοδο, δεν δόθηκε καταφανές φάουλ σε κάρφωμα του Σίνγκλετον. Με νίκη σήμερα, οι Καταλανοί πιάνουν την Εφές στην τέταρτη θέση και έχοντας υπόψη οτι την έχουν κερδίσει με μεγάλη διαφορά στην Ισπανία, αποκτούν προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στη λίγκα και αυτό είναι και το μεγάλο πλεονέκτημά τους. Βέβαια, η αλλαγή στην απόδοσή τους και οι συνεχόμενες νίκες, ήρθαν γιατί άλλαξε και η επιθετική της λειτουργία. Μπροστάρης είναι ο Ερτέλ, που βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και από κοντά είναι οι Κούριτς, Σεραφέν, Σίνγκλετον, Τόμιτς και Πάνγκος. Φυσικά, υπάρχουν και πολύ χρήσιμοι ρολίστες στην ομάδα, όπως οι Κλαβέρ, Χάνγκα, Οριόλα και Ρίμπας.

Η Ρεάλ είναι πολύ εκνευρισμένη από την ήττα στον τελικό του κυπέλλου. Έχει παράπονα από τη διαιτησία (δεν θα πρέπε πάντως), αλλά αυτό που δεν λέει είναι οτι έχασε ένα ματς μέσα από τα χέρια της. Στην Ευρωλίγκα έχει μόλις πέντε ήττες σε 23 ματς, οι τέσσερις από τις οποίες ήταν εκτός έδρας, με Φενέρ, Ολυμπιακό, Μπουντούτσνοστ και ΤΣΣΚΑ. Πραγματικά δεν έχει σημασία το αν θα τερματίσει δεύτερη ή τρίτη, αφού το μόνο που θα κρίνει αυτό, είναι το αν θα παίξει με την 7η ή την έκτη θέση στα πλέι οφ του Top 8. Και οι ομάδες εκεί είναι περίπου στα ίδια. Αν είναι να κάνει… επιλογή, θα την κάνει στο τέλος, γιατί τώρα είναι πολύ νωρίς. Λογικά δεν θα παίξει σήμερα ο Τρέι Τόμπκινς, ενώ επιστρέφει ο Ρούντι Φερνάντεζ. Πολύ δυνατή στη φροντ λάιν η Ρεάλ, με Ταβάρες, Αγιόν και Ράντολφ, ενώ ο Ρέγες έρχεται από πίσω για να βοηθήσει όταν χρειάζεται. Ο Σέρχιο Γιουλ είναι ο ηγέτης της ομάδας, ενώ φοβερή εξέλιξη έχει φέτος ο Καμπάτσο.

Εκτίμηση

Δεν θα μπλέξω με το αποτέλεσμα του “κλάσικο”. Όμως, επειδή οι δυο ομάδες είναι σε καλή κατάσταση, θα πάω με το Over 161,5.

Σε ενδιαφέρει