Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης

Ο Παναθηναϊκός κυνηγάει την 5η θέση, η οποία θα του σβήσει τον ένα χρόνο τιμωρίας από την Ευρώπη, ενώ ο Αστέρας θέλει βαθμούς για να αποσπαστεί από την επικίνδυνη ζώνη.
pao asteras

Σε κρίση ο Παναθηναϊκός, που δεν έχει ακόμη νίκη στο δεύτερο γύρο. Στα Γιάννενα έκανε τη χειρότερη εμφάνισή του στη φετινή σεζόν, καθώς ούτε απείλησε, ούτε δημιούργησε κάτι καλό. Ο Αστέρας Τρίπολης ισοβαθμεί στη 10η θέση με Λαμία και Λάρισα, έχοντας μόνο ένα πόντο περισσότερο από τη 13η θέση, η οποία οδηγεί στα μπαράζ παραμονής.

Τα προγνωστικά μου

(19:00) Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1 (1,87)

Ανάλυση

Ο Παναθηναϊκός είναι, μαζί με τον ΠΑΟΚ, οι μοναδικές ομάδες της Σούπερ Λίγκας που δεν έχουν ήττα στην έδρα τους. Όμως τον τελευταίο καιρό, η έλλειψη αξιόπιστων εναλλακτικών λύσεων και οι συνεχείς τραυματισμοί, τον έχουν αναγκάσει σε μέτριες εμφανίσεις. Η κόπωση έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της, ενώ πλέον ο Παναθηναϊκός δεν είναι ερωτηματικό για κανέναν. Όλοι ξέρουν τι μπορεί να κάνει και προετοιμάζονται για να τον αντιμετωπίσουν. Παίκτες κλειδιά, όπως οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης και Μακέντα δεν είναι σε καλή κατάσταση και αυτό έχει σημαντικότατο αντίκτυπο στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Πολύ σημαντικές για σήμερα είναι οι απουσίες των Ινσούα και Κουλιμπαλί, καθώς αμυντικά, είναι οι καλύτεροι παίκτες του “τριφυλλιού”, ενώ βοηθάνε πολύ και επιτελικά. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κουρμπέλη, ο οποίος όμως θα σφίξει τα δόντια και θα παίξει. Ο Δώνης σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-3-3 και τον Μακέντα στην κορυφή. Τη θέση του Ινσούα θα πάρει λογικά ο Οικονόμου, ενώ αντί του Κουλιμπαλί θα παίξει ο Γιόχανσον.

Ο χειρότερος Αστέρας των τελευταίων ετών είναι ο φετινός. Η ομάδα κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό και ο Γιώργος Παράσχος προσπαθεί να βγάλει από τους παίκτες το 100% των δυνατοτήτων τους. Η νίκη επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη ανέβασε την ψυχολογία των παικτών, αλλά ακολούθησε το 3-0 από τον Άρη μέσα στην Τρίπολη και κυρίως η τραγική εμφάνιση κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι Τριπολιτσιώτες έχουν έξι ήττες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες σε 10 ματς μακριά από την έδρα τους. Ο Παράσχος θα παίξει ξανά δίνοντας μεγάλη προσοχή στην άμυνα. Ο Μουνάφο είναι εκτός, όπως και οι Ιγκλεσιας, Πασαλίδης, αλλά τουλάχιστον επιστρέφει ο Τριανταφυλλόπουλος.

Πιθανές ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (4 – 2 – 3 – 1)

Διούδης

Γιόχανσον

Οικονόμου

Κολοβέτσιος

Μαυρομμάτης

Κάτσε

Κουρμπέλης

Δώνης

Μπουζούκης

Χατζηγιοβάννης

Μακέντα

Αστέρας (4 – 2 – 3 – 1)

Παπαδόπουλος

Βαλιέντε

Βλάχος

Τριανταφυλλόπουλος

Μαρτίνεζ

Κυριακόπουλος

Μπελόκ

Φερνάντες

Τσιλιανίδης

Καλτσάς

Μανιάς

Εκτίμηση

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι από τις ομάδες που δεν κερδίζουν για συνεχόμενες αγωνιστικές. Ο Αστέρας είναι σε κακή κατάσταση και με τους Κάτσε, Κουρμπέλη στο κέντρο, εκτιμώ οτι ο άσος μπορεί να έρθει. 

Σε ενδιαφέρει