Α’ Ισπανίας: Αναμετρήσεις με φόντο την παραμονή

Εκτός από το ντέρμπι της Μαδρίτης, οι σημερινές αναμετρήσεις στην Ισπανία παρουσιάζουν ενδιαφέρον ειδικά στη μάχη της παραμονής.
WTLPQYLSOX C F

Πέρα από το πολύ μεγάλο ντέρμπι, Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης, το πρόγραμμα στην Ισπανία περιλαμβάνει άλλες τρεις αναμετρήσεις.

Το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στην ουρά, καθώς Θέλτα, Εσπανιόλ, Βαγεκάνο, Χιρόνα και Ουέσκα καίγονται για βαθμούς.

Ανάλυση

Χετάφε – Θέλτα

Έστω και με το ζόρι, έστω και στην κακή της εμφάνιση, η Χετάφε κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (0 – 0) στην έδρα της Λεβάντε, αποτέλεσμα που είναι θετικό βάσει της εικόνας της. Έδειξε πολύ κουρασμένη και το πιο σημαντικό είναι ότι κατάφερε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να πάρει ανάσες, αφού δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Παρ’ όλα αυτά, η πορείας της είναι εξαιρετική, αφού είναι στην 5η θέση, με τον προπονητή της ομάδας, να αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για Ευρώπη. 9/10 under και 7 NG στην έδρα της.

Κρίσιμες αναμετρήσεις στην Ισπανίας με σούπερ αποδόσεις και πληθώρα ειδικών 

Ήταν ξεκάθαρα τελικός το ματς κόντρα στη Σεβίλλη για τη Θέλτα και ως τέτοιον τον αντιμετώπιζε. Παίζοντας με πολύ πάθος και τρομερή ένταση, επικράτησε εντός έδρας 1 – 0 των Ανδαλουσιάνων και πήρε πολύ μεγάλη ανάσα, καθώς μετρούσε πέντε συνεχόμενες ήττες και ήταν εντός ζώνης υποβιβασμού. Τώρα είναι έναν βαθμό πάνω από τις ομάδες που «καίγονται». Το γκολ σημειώθηκε περίπου στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και αφού πρώτα η Σεβίλλη σημάδεψε δοκάρι με τον Μπεν Γεντέρ. Σε δύσκολη θέση ο δεύτερος προπονητής μέσα στη σεζόν, Μιγκέλ Καρντόσο. Δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν εκτός έδρας, 8/10 εκτός έληξαν Over. Επιστρέφει ο Άσπας.

Εκτίμηση: Βάσει αριθμών, το ματς αρχίζει με 1 – 0, αφού σίγουρα η Θέλτα θα δεχθεί γκολ. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι και με τον Άσπας έτοιμο θα βρει και εκείνη τον δρόμο προς τα δίχτυα. GG.

Εσπανιόλ – Ράγιο Βαγεκάνο

Πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας από το πουθενά η Εσπανιόλ στην έδρα της Βιγιαρεάλ, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2 – 0, αλλά στο 74’ και το 80’ πέτυχε δύο τέρματα, διαμορφώνοντας το τελικό 2 – 2. Μάλιστα, αυτό το αποτέλεσμα προέκυψε από παιχνίδι Κυπέλλου ελάχιστα 24ωρα πριν από τη σέντρα αυτού του παιχνιδιού. Παρ’ όλα αυτά είναι σε ψιλοτραγική κατάσταση, καθώς στα τελευταία 11 πρωταθλήματος έχει μία νίκη, μία ισοπαλία και 9 ήττες, έχοντας δεχθεί 28 γκολ! Στα τελευταία 4 ματς πρωταθλήματος δέχεται μίνιμουμ 2 γκολ.

Επιστροφή στη ζώνη του υποβιβασμού για τη Ράγιο Βαγεκάνο, καθώς ηττήθηκε 2 – 1 εντός έδρας στο πολύ μεγάλο ντέρμπι κόντρα στη Λεγκανές και μάλιστα ενώ η αντίπαλός έπαιζε με 10 παίκτες. Ισοφάρισε στο 83’ δίκαια, αφού είχε χάσει ευκαιρίες, αλλά δύο λεπτά αργότερα από στατική φάση δέχθηκε το 1 – 2. Είχε προηγηθεί ένα διάστημα 5 αγωνιστικών με 4 νίκες και με 13 βαθμούς αναπτέρωσε τις ελπίδες της για την παραμονή.

Εκτίμηση: Ένα ματς που συνθέτει όλα τα στοιχεία εκείνα για την επαλήθευση ενός OVER 2,5. Κακές άμυνες και ποιοτικοί μεσοεπιθετικοί. Over 2,5.

Χιρόνα – Ουέσκα

Σαν να μην κατέβηκε ποτέ στην έδρα της Έιμπαρ η Χιρόνα και δικαίως ηττήθηκε με το βαρύ σκορ 3 – 0 και υποχώρησε πολύ βαθμολογικά, έχοντας μπλέξει επίσης στα σενάρια παραμονής – υποβιβασμού. Ήταν, βέβαια, κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια στα ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Κύπελλο και αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα. Αυτή ήταν η 9η αγωνιστική χωρίς νίκη και δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν εδώ και 10 αγωνιστικές.

Αν ήθελε να έχει την οποιαδήποτε ελπίδα να παραμείνει στην κατηγορία η Ουέσκα, έπρεπε να επικρατήσει της Βαγιαδολίδ και όχι μόνο το κατάφερε, αλλά τη διέλυσε εντός έδρας με 4 – 0. Αυτή ήταν φυσικά η ευρύτερη νίκη σε επίπεδο της πρώτης κατηγορίας και έχει ακόμα δικαίωμα να ελπίζει, αν και απέχει από την παραμονή 9 ολόκληρους βαθμούς. Δεύτερη σερί αγωνιστική που δεν χάνει και που δεν δέχεται γκολ, μετά το 0 – 0 στην έδρα της Σοσιεδάδ.

Εκτίμηση: Δεν έχει περιθώριο η Χιρόνα, που αν δεν νικήσει και σήμερα, δεν θα αποκλείσω να υπάρξουν εξελίξεις με τον προπονητή. Ένα επίπεδο κάτω η Ουέσκα. Άσος.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΣΗΜΕΙΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟΔΟΣΗ
14:00 Χετάφε – Θέλτα GG BetShop 2,21
17:15 Εσπανιόλ – Ράγιο Βαγεκάνο OVER 2,5 BetShop 1,87
21:45 Χιρόνα – Ουέσκα 1 Novibet 2,04

Σε ενδιαφέρει