Α’ Γαλλίας: Χαμός στη Μονακό

Εφυγε ο Ζαρντίμ, ήρθε ο Ανρί και τούμπαλιν στη Μονακό που δεν δείχνει με τίποτα σημάδια ζωής και απόψε κοντράρεται με τη Ντιζόν.
Leonardo Jardim

Οριακές μάχες επιβίωσης σε Γκινγκάμπ και Ντιζόν. Ψάχνεται η Νις. Ντέρμπι Ευρώπης στο Στρασβούργο.

Ανάλυση

Γκινγκάμπ – Ρεμς

Ακόμα μετράει γκολ η Γκινγκάμπ. Αυτό που έπαθε στο Παρίσι κόντρα στην Παρί δεν έχει προηγούμενο. Ταπεινωτικό 9-0. Μετά από ένα σημείο παράτησε το ματς και η αντίπαλός της δεν έδειξε κανένα έλεος. Ηρέμησαν κάπς τα πράγματα με την πρόκριση στο Κύπελλο επί της Νανσί με 2-1 στην παράταση. Τελικός επιβίωσης το σημερινό ματς. Πραγματικά άπαντες το προσεγγίζουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Η Ρεμς βρίσκεται 11 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και είναι ξεκάθαρα πιο χαλαρή. Ερχεται από πέντε ματς δίχως ήττα με τέσσερις ισοπαλίες όμως σε αυτό το διάστημα. Πιο πρόσφατο το εντός έδρας 1-1 κόντρα στη Νις. Μεσοβδόμαδα της βγήκε το λάδι στο Κύπελλο με αντίπαλο την Τουλούζ και τελικά αποκλείστηκε στα πέναλτι. Στο 90λεπτο ήρθαν 3-3 οι δύο ομάδες, στα 120’ 4-4 και στα πέναλτι λύγισε. Πρέπει να το διαχειριστεί πμευματικά. Η Γκινγκάμπ έχω την αίσθηση πως το θέλει πολύ περισσότερο και θα ματώσει για να φτάσει στη νίκη-ανάσα. Θα της δώσω το σχετικό προβάδισμα.

 

Νις – Νιμ

Δεν μπορεί να ορθοποδήσει με τίποτα η Νις, αφού τα εσωτερικά της προβλήματα την έχουν επηρεάσει αγωνιστικά. Παραιτήθηκαν προσφάτως πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής με αποτέλεσμα ο Βιεϊρά να μην ξέρει τι θα συμβεί σχετικά με το μεταγραφικό κομμάτι και τις κινήσεις που θέλει να κάνει για να ενισχυθεί ο σύλλογος. Στον τελευταίο της αγώνα έφυγε από την έδρα της Ρεμς με το 1-1. Εκτο σερί under και 13 κολλητά εντός μετράει. Η Νιμ πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Ανζέ με 3-1 και δείχνει πως θα αποτελέσει έναν από τους ρυθμιστές του πρωταθλήματος, αφού σύντομα θα είναι αδιάφορη. Σημαντικό το ότι σε δέκα εξόδους έχει βγάλει τέσσερα διπλά. Η Νις θέλει, αλλά δεν μπορεί. Λείπει η έμπνευση από τους παίκτες. Η Νιμ είναι απρόβλεπτη και ξεκάθαρα παίζει με άγνοια κινδύνου εκτός έδρας. Τα πάντα ανοιχτά.

Ντιζόν – Μονακό

Τέσσερα ματς δίχως νίκη για τη Ντιζόν που βρέθηκε στην τελευταία τριάδα της βαθμολογίας. Ηττήθηκε στην έδρα της Μπορντό με 1-0 παρότι έπαιξε το γνωστό ταμπούρι για το 0-0. Τρίτο under στα τέσσερα τελευταία ματς. Πάντως με το που ήρθε ο Κομπουαρέ δείχνει πιο ανταγωνιστική. Απόψε παίζει ένα κομβικό ματς για την επιβίωσή της. Πραγματικός τελικός παραμονής. Μεσοβδόμαδα πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της σεζόν στο Κύπελλο επί της Σεντ Ετιέν με 6-3 εκτός έδρας. Η Μονακό έφαγε πέντε γκολ από το Στρασβούργο και συνεχίζει να οδεύει ολοταχώς προς την καταστροφή. Ακολούθησε ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τη Μετς με 3-1. Η διοίκηση τα τα έβαλε με τον Ανρί και ο Γάλλος ανταπέδωσε τα πυρά. Τελικά απομακρύνθηκε και επέστρεψε ο πρώην απολυμένος Ζαρντίμ. Πραγματικός χαμός. Μόνο όρεξη για μπάλα δεν έχουν οι παίκτες. Ξεκάθαρα ανάμεσα σε μία ομάδα με ηρεμία στο εσωτερικό της και μια άκρως προβληματική η πλάστιγγα γέρνει προς τον άσο. Η Ντιζόν μπορεί αν φτάσει σε μια μεγάλη νίκη-ανάσα.

Στρασβούργο – Μπορντό

Το Στρασβούργο βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Νίκες με Νις, Τουλούζ και Μονακό με σύνολο τερμάτων 9-2 και πιο πρόσφατο το εντυπωσιακό 5-1 κόντρα στους μονεγάσκους. Μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο έπαιξε με αλλαγές κόντρα στην Παρί γνωρίζοντας την ήττα με 2-0. Βλέποντας ότι μπορεί να κυνηγήσει το όνειρο της Ευρώπης στο Σαμπιονά έχει αφήσει τα πάντα σε δεύτερη μοίρα. Πέντε goal/goal στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος. Αγκάθι η απουσία του μέσου Μαρτέν. Η Μπορντό μετά το 2-1 στην έδρα της Ανζέ επιβλήθηκε με 1-0 της Ντιζόν και δείχνει να ανεβαίνει εκ νέου αγωνιστικά και βαθμολογικά. Βέβαια δύσκολα θα προλάβει τις ευρωπαϊκές θέσεις. Για να έχει ελπίδες επιβάλλεται να κερδίσει απόψε. Τέσσερα goal/goal στα έξι τελευταία. Πολύ σοβαρή η απουσία του Καλού στη μεσαία γραμμή. Πέρσι πέρασε νικηφόρα από το Στρασβούργο με 2-0. Σπουδαίο ματς που αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Σε εξαιρετική κατάσταση αμφότερες. Τελευταίο χαρτί για την Μπορντό να προλάβει τις θέσεις της Ευρώπης, αλλά το Στρασβούργο δεν αστειεύεται. Γρίφος

ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΣΗΜΕΙΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟΔΟΣΗ
21:00 Ντιζόν – Μονακό Stoiximan 1.65
21:00 Γκινγκάμπ – Ρεμς 1 BetShop 2.70

Σε ενδιαφέρει