Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Για την υπέρβαση στο σπίτι του Ομπράντοβιτς

Την υπέρβαση στην έδρα της Φενέρ στοχεύει ο Ολυμπιακός στην προσπάθειά του να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για μια θέση στην 4άδα.
Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Για την υπέρβαση στο σπίτι του Ομπράντοβιτς

Δύσκολο έργο έχει για την 20ή αγωνιστική της regular season της Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός καθώς φιλοξενείται στην Πόλη από την καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα της φετινής διοργάνωσης, τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από εύκολη νίκη κόντρα στη Χίμκι, έχοντας φτάσει πλέον στο 12 – 7, τη στιγμή που οι Τούρκοι είναι πάντα στην κορυφή με 17 – 2.

Τζάμπολ στις 19:30.

Τα προγνωστικά μου

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: 2 με +7,5 (1.90)

Ανάλυση

Λογικά μιλάμε για την ομάδα που τελικά θα κατακτήσει την 1η θέση στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης. Η Φενέρ έκανε… βόλτα στην έδρα της Γκαν Κανάρια, επικρατώντας όσο εύκολα δείχνει το 64 – 82 και απέχει πλέον δύο νίκες από τη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία έχει νικήσει μέσα στην Τουρκία. Βέβαια, το αν θα τερματίσει 1η ή 3η έχει πραγματικά μικρή σημασία, αφού αυτό που πραγματικά την ενδιαφέρει είναι το πλεονέκτημα έδρας το οποίο έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει. Εν όψει του σημερινού θα είναι αρκετά ξεκούραστη, αφού το Σαββατοκύριακο είχε διακοπή το πρωτάθλημα για το All-Star Game. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είναι πλήρης και ο Ομπράντοβιτς θα έχει όλες τις επιλογές του κόντρα στον Ολυμπιακό.

Θα μπορέσει να κάνει την υπέρβαση στην Πόλη ο Ολυμπιακός;

 

Από σχετικά άνετη νίκη προέρχεται και ο Ολυμπιακός. Με όπλο την εκπληκτική του άμυνα, αφόπλισε εντελώς τη Χίμκι που παρέμεινε χωρίς τον Αλεξέι Σβεντ, επικρατώντας 71 – 57. Μάλιστα, αυτό το αποτέλεσμα ήταν και το καθοριστικό για την απόλυση του Γιώργου Μπαρτζώκα από τους Ρώσους. Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ εκμεταλλεύτηκε πρώτα από όλα την ήττα της Μπαρτσελόνα και παρέμεινε στο… κατόπι της Εφές για την 4η θέση, τη στιγμή που οι Πειραιώτες είναι 5οι με ρεκόρ 12 – 7. Από θέμα κινήτρου προφανώς υπερτερούν της Φενέρ. Την περσινή περίοδο, στο αντίστοιχο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στην παράταση, αν και είχε χάσει μέσα από τα χέρια του το ματς στην κανονική διάρκεια. Μάλιστα, είχε κάνει ένα τρομερό παιχνίδι ο Μπράιαν Ρόμπερτς. Στον α’ γύρο, η Φενέρ είχε επικρατήσει στο ΣΕΦ στο σουτ. Για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, αλλά έστω και στην παράταση νίκησε στην έδρα του Χολαργού. Κανονικά διαθέσιμοι οι Μιλουτίνοφ και Γκος, όπως και ο Μάντζαρης που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε.

Εκτίμηση

Λογικό φαβορί η Φενέρ, αλλά ο Ολυμπιακός, με εξαίρεση το ματς της Μαδρίτης που είχε πάει με απουσίες, εκτός έδρας είναι πολύ ανταγωνιστικός και παίζει πολύ πιο συγκεντρωμένα. Για αυτό τον λόγο θεωρώ ότι μπορεί να υπερασπιστεί το αβάντζο των 7,5 πόντων. Διπλό (+7,5)

Σε ενδιαφέρει