Νοκ άουτ ημιτελικός που θα διεξαχθεί στην έδρα της Μπράγκα. Σε περίπτωση ισοπαλίας οι ομάδες οδηγούνται απευθείας στα πέναλτι χωρίς παράταση.
Τα προγνωστικά μου
Μπράγκα – Σπόρτινγκ Λ.: Χ (3.45)
Ανάλυση
Παρότι δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή της και αγχώθηκε για 60 λεπτά τελικά η Μπράγκα μπόρεσε να επιβληθεί της Νασιονάλ στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος και μάλιστα με 3-0. Μαγική εικόνα το εύρος του σκορ, αφού και τα τρία γκολ ήρθαν από το 61’ και μετά. Βέβαια είναι πολύ σημαντικό για τη φετινή της πορεία πως καταφέρνει ακόμα και σε μέτριες βραδιές να φτάνει σε καθαρές νίκες. Τέσσερα ματς αήττητη με τρεις νίκες. Τελευταία της κατάκτηση στο Λιγκ Καπ το 2013. Θέλει να επαναλάβει το συγκεκριμένο κατόρθωμα. Λείπουν οι Φερέιρα, Φραντζέρζιο και ο κίπερ Ματέους. Καθαρό 4-4-2 απόψε με επιθετικό δίδυμο τους Σόουζα και Παουλίνιο.
Η Σπόρτινγκ βλέποντας πως η διαφορά της από την κορυφή είναι στους οχτώ βαθμούς στο πρωτάθλημα και πως οι ελπίδες τίτλου είναι ελάχιστες οφείλει να ματώσει για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ. Στον τελευταίο της αγώνα επιβλήθηκε με 2-1 της Μορεϊρένσε. Προηγήθηκε 2-0, χαλάρωσε επικίνδυνα στη συνέχεια. Τέλος σε ένα αρνητικό σερί δύο αγώνων. Στο αντίστοιχο ματς πρωταθλήματος με την Μπράγκα εκτός έδρας φέτος ηττήθηκε οριακά με 1-0. Σημαντικές οι απουσίες των Γκασπάε και Μπατάλια. Δεν αλλάζει το 4-3-3 με επιθετική τριπλέτα τους Καμπράλ, Ραφίνια και Ντοστ.
Πιθανές ενδεκάδες
Μπράγκα (4-4-2) Σα Σεκέιρα Σίλβα Βιάνα Φιγκέιρας Χόρτα Εντουάρδο Κλαουντεμίρ Νοβάις Παουλίνιο Σόουζα |
Σπόρτινγκ Λ. (4-3-3) Ρεάν Τζέφερσον Ματιέ Κόατες Ακούνια Φερνάντες Νάνι Γκουντέλι Ραφίνια Γκαμπράλ Ντοστ |
Εκτίμηση
Ματσάρα ολκής. Η νικήτρια προκρίνεται στον μεγάλο τελικό, όπου από εχθές περιμένει η Πόρτο. Η Μπράγκα έχει σύμμαχο την έδρα, αλλά η Σπόρτινγκ είναι ομάδα που ξέρει να δείχνει χαρακτήρα στα οριακά ματς. Ξερό «Χ» και ας βγει ο νικητής στα πέναλτι.