Χετάφε – Αλαβές: Με φόντο την πεντάδα

Αποτελώντας τις δύο ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν, Χετάφε και Αλαβές λύνουν τις διαφορές τους απόψε με φόντο την πέμπτη θέση της βαθμολογίας.
alaves getafe khLI UqaG El Correo

Ανοίγει η αυλαία της 20ης αγωνιστικής στην Πριμέρα με την αναμέτρηση στο Αλφόνσο Πέρεθ ανάμεσα στην έκτη Χετάφε και την πέμπτη Αλαβές.

Τα προγνωστικά μου

Χετάφε – Αλαβές: Χ ημ. (1.90)

Ανάλυση

Δεν περίμενε με τίποτα πως απόψε θα δίνει καθοριστικό ματς η Χετάφε με την Αλαβές για την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Κι όμως έτσι είναι. Σε περίπτωση νίκης εδραιώνεται στην εξάδα και μειώνει την απόσταση από την πέμπτη θέση στους 5 βαθμούς. Μεγάλο διπλό επί της Βιγιαρεάλ με 2-1. Στο ζενίθ η ψυχολογία. Το γκολ της νίκης ο Ανχελ στο τελευταίο λεπτό. Μόνο φούσκα δεν αποτελεί η φετινή της πορεία. Αντιμετωπίζοντας ως πολυτέλεια το Κύπελλο μεσοβδόμαδα έπαιξε με αλλαγές κόντρα στη Βαγιαδολίδ, αλλά προκρίθηκε παίρνοντας το 1-1. Εκμεταλλεύτηκε έτσι το υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα. Εντός έδρας μετράει επτά no goal στα οχτώ τελευταία ματς. Τιμωρημένοι απόψε οι Φουλκιέ και Αραμπάρι. Κλασικό 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο τους Μάτα και Μολίνα.

Παραμένει στην πέμπτη θέση η Αλαβές και με διπλό απόψε πολύ δύσκολο θα χάσει τη συμμετοχή στο Γιουρόπα, αφού θα αποσπαστεί επτά βαθμούς από τη σημερινή της αντίπαλο. Κοιτάζει ψηλά. Συμπλήρωσε έξι ματς αήττητη μετά το 1-1 με τη Χιρόνα. Ψάχνει απεγνωσμένα ένα γρήγορο μέσο για αντικαταστάτη του αποχωρήσαντα Γκόμεθ που ήταν ένας εκ των ηγετών της. Συμπλήρωσε τρία under και goal στα τέσσερα τελευταία ματς. Πλήγμα οι απουσίες των Λαγουάλδα στην άμυνα και Ροντρίγκες στη μεσαία γραμμή. Δεν αλλάζει το 4-4-2 με Μπαστόν και Καλέρι στην επίθεση.

Πιθανές ενδεκάδες

Χετάφε (4-4-2)

Σόρια

Σουάρες

Τζενέ

Καμπρέρα

Αντούνες

Κριστόφορο

Μαξίμοβιτς

Φλαμινί

Πορτίγιο

Μάτα

Μολίνα

Αλαβές (4-4-2)

Πατσέκο

Μαρτίν

Μαριπάν

Ναβάρο

Ντουάρτε

Σομπρίνο

Γκαρθία

Πίνα

Μπούργκι

Μπαστόν

Καλέρι

Εκτίμηση

Απόλυτα ισορροπημένο ζευγάρι. Βράζουν στο ίδιο καζάνι και ήδη έχουν κάνει την προσωπική τους υπέρβαση. Η Χετάφε έχει σύμμαχο την έδρα, αλλά μεγαλύτερη κόπωση ελέω Κυπέλλου. Αμφότερες αντιμετωπίζουν κάποια σοβαρά προβλήματα απουσιών. Σβηστό πρώτο 45λεπτο, χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο εκατέρωθεν. Προβάδισμα στο «Χ» του ημιχρόνου.

Σε ενδιαφέρει