Ευρωλίγκα: Με στόχο να πληγώσει τον Μπαρτζώκα ο Ολυμπιακός

Με τέσσερις αναμετρήσεις ανοίγει την αυλαία της η 19η αγωνιστική της Euroleague.
thumbnail   blatt mpartzokas

Τέσσερις αναμετρήσεις ανοίγουν το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο ΣΕΦ τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα και θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά 4άδας.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπάγερν Μονάχου, Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπαρτσελόνα, Γκραν Κανάρια – Φενέρ τα άλλα ματς της ημέρας.

Ανάλυση

Ολυμπιακός – Χίμκι

Τα αναμενόμενα, έστω κι όχι με τον αναμενόμενο τρόπο, έκανε ο Ολυμπιακός στη διαβολοβδομάδα με μία νίκη και μία ήττα, αυτή κόντρα στη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη. Έπεσε στην 5η θέση, με την Εφές να είναι πλέον μόνη στην 4η θέση. Μετρά έξι σερί νίκες στο ΣΕΦ και με τη Χίμκι θέλει μόνο τη νίκη για να ελπίζει σε στραβό αποτέλεσμα της Εφές κόντρα στην Νταρουσάφακα. Δύσκολο, αλλά από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» επιβάλλεται να νικήσουν. Κανονικά υπολογίζεται ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που απουσίασε στα δύο προηγούμενα κάτι που έγινε εμφανές.

Παρά το γεγονός ότι συμπληρώνει πλέον δύο μήνες χωρίς την παρουσία του ηγέτη της και πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης μέχρι να τραυματιστεί, Αλεξέι Σβεντ, η Χίμκι έχει ακόμα ελπίδες για παρουσία στην 8άδα. Ο Ρώσος γκαρντ δεν θα είναι παρών ούτε στο ΣΕΦ, κάτι στο οποίο βέβαια έχει συνηθίσει και η ίδια και ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Προέρχεται από ήττα, απόλυτα αναμενόμενη, κόντρα στην Εφές στην Τουρκία, γεγονός που δεν την επηρέασε τόσο πολύ βαθμολογικά, αφού ήταν εντός προγράμματος. Κανονικά και ο Άντονι Γκιλ, που έπαιξε και στα δύο ματς της διαβολοβδομάδας.

Εκτίμηση: Η Χίμκι εκτός έδρας παρουσιάζεται αρκετά πιο αδύναμη σε σχέση με εντός έδρας. Στον Ολυμπιακό επιστρέφει ο Μιλουτίνοφ, ενώ δόθηκαν ανάσες στον Πρίντεζη. Άσος με -8,5.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπάγερν Μονάχου

Απόλυτο σοκ για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας καθώς ηττήθηκε εντός έδρας και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Βγήκαν στη φορά όλα τα αρνητικά στοιχεία που έχει ως ομάδα και τις περισσότερες κρύβονται λόγω της τρομερής ποιότητας που διαθέτει ως μονάδες. Πολύ μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στη ρακέτα της, αφού Χάντερ και Χάινς είναι πλέον πολύ γνωστοί και υπάρχει τρόπος αντιμετώπισής τους. Εκεί χτύπησε η Μακάμπι και έτσι ήρθε η νίκη.

Είχε επικρατήσει μέσα στο Μιλάνο και έτσι η Μπάγερν κατάφερε να φτάσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα και στην έδρα της επί της Αρμάνι. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να πάρει, αφού ακολουθούν πολύ δύσκολες αναμετρήσεις και οι περισσότερες είναι εκτός έδρας. Είχε τον έλεγχο και στα 40 λεπτά του παιχνιδιού και κυρίως το προβάδισμα. Ακόμα κι όταν οι Ιταλοί έκαναν αντεπίθεση, χωρίς πρόβλημα έβρισκαν λύσεις. Κανένα πρόβλημα εκτός από τον Μπούκερ που λείπει εδώ και καιρό.

Εκτίμηση: Δεν υπάρχει περίπτωση η ΤΣΣΚΑ να κάνει δεύτερη σερί ήττα. Μάλιστα, θα θέλει να δώσει απαντήσεις. Εύκολη νίκη που θα ξεπεράσει τους 11 πόντους.

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπαρτσελόνα

Έκανε μία έξτρα νίκη από αυτές που υπολογίζει, προκειμένου να μπει για τα καλά στο κόλπο της 8άδας η Μακάμπι. Τρομερή παρουσία και επιβλητική νίκη στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ και φυσικά αυτή η αλλαγή στην εικόνα της οφείλεται κυρίως στην παρουσία του Γιάννη Σφαιρόπουλου που έχει συμμαζέψει πολύ το πράγμα. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι ο Ουίλμπεκιν πέρασε σε έναν πιο βοηθητικό ρόλο, καθώς δεν του βγαίνει αυτή τη στιγμή ο ρόλος του ηγέτη. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα θέλει να κεφαλοποιήσει αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα.

Έχει ανεβάσει για τα καλά την απόδοσή της η Μπαρτσελόνα και έχει φτάσει στις 5 σερί νίκες και στην 5η θέση της κατάταξης. Καμία σχέση φυσικά με τις προηγούμενες χρονιές και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να προκριθεί. Μάλιστα, τώρα στοχεύει στην 4η θέση της βαθμολογίας και γιατί όχι, αφού είναι σε πολύ καλό μομέντουμ και έχει στα επόμενα ματς Μακάμπι, Ολυμπιακό εκτός και μέσα την ΤΣΣΚΑ. Στο τελευταίο της ματς, αν και δυσκολεύτηκε για 30 λεπτά, επικράτησε τελικά άνετα του Παναθηναϊκού, κυριαρχώντας στα ριμπάουντ. Χωρίς προβλήματα στο Ισραήλ.

Εκτίμηση: Σε καλή κατάσταση και οι δύο ομάδες, δύσκολο να βγει σημείο. Πάμε με το Under 158,5, ποντάροντας στη φιλοσοφία Σφαιρόπουλου.

Γκραν Κανάρια – Φενέρ

Βαθμολογικά μπορεί να έχει δικαίωμα να ονειρεύεται την 8άδα, αλλά βάσει λογικής δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι η Γκραν Κανάρια. Έχει 5 στα 6 τελευταία ματς της, οπότε δύσκολο να έχει πράγματι βλέψεις 8άδας. Ακόμα χειρότερα τα πράγματα για την ίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς έχει μόλις 4 νίκες και γίνονται σκέψεις ακόμα και για την παραμονή της στην κατηγορία. Παραμένει εκτός ο γκαρντ, Χάνα εδώ και δύο μήνες και ο Μάτζετ που έχει έρθει για να βοηθήσει, δεν φαίνεται παίκτης για αυτό το επίπεδο.

Χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, η Φενέρ επικράτησε εντός έδρας της Ζαλγκίρις Κάουνας και παραμένει στην 1η θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μειώσει τη διαφορά μόλις στη 1 νίκη. Παρ’ όλα αυτά, το ζητούμενο είναι η εξασφάλιση του πλεονεκτήματος της έδρας και αυτό λογικά δεν το χάνει, εκτός πια κι αν έρθουν τα πάνω – κάτω. Το επίσης θετικό για τον Ομπράντοβιτς είναι ότι στο πρωτάθλημα Τουρκίας μπορεί και ξεκουράζει παίκτες, αφού ουσιαστικά δεν έχει κανένα πρόβλημα στη συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών.

Εκτίμηση: Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα η Φενέρ. Τουλάχιστον δύο κλάσεις ανώτερη. Διπλό με -7,5.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ώρα Αγώνας Σημείο Ιστοσελίδα Απόδοση
19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπάγερν Μονάχου 1 (-11,5) BetShop 1,95
21:00 Ολυμπιακός – Χίμκι 1 (-8,5) BetShop 1,92
21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπαρτσελόνα UNDER 158,5 Novibet 1,91
22:00 Γκραν Κανάρια – Φενέρμπαχτσε 2 (-7,5) Stoiximan 1,85

Σε ενδιαφέρει