Α’ Γαλλίας: Αντίδραση μετά το… ρεζιλίκι ψάχνει η Ανζέ

Να ξεπλύνει τη ντροπή του αποκλεισμού από την Βιρί-Σατιγιόν θα επιχειρήσει σήμερα η Ανζέ.
Α’ Γαλλίας: Αντίδραση μετά το… ρεζιλίκι ψάχνει η Ανζέ

Δύο εξ αναβολής ματς για την 18η αγωνιστική της Λιγκ 1 στη Γαλλία διεξάγονται απόψε.

Πιο συγκεκριμένα, η Ναντ υποδέχεται τη Μονπελιέ και η Ανζέ πάει στην έδρα της Αμιάν με σκοπό να βγάλει αντίδραση μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό της στο Κύπελλο από ομάδα… έκτης κατηγορίας!

Ανάλυση

Ναντ – Μονπελιέ

Κανένα περιθώριο δεν άφησε στην… άσημη Μπερισόν η Ναντ, η οποία την ξεπέρασε με 4-1 για τη φάση των «64» του Κυπέλλου Γαλλίας. Οι γηπεδούχοι παρατάχτηκαν με εναλλακτική ενδεκάδα, όμως όσοι αγωνίστηκαν ανταποκρίθηκαν πλήρως στις οδηγίες του κόουτς Χαλίλχοτζιτς και με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πάντως, τα «καναρίνια» έκλεισαν το 2018 με μόλις μία νίκη και τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία τους ματς και μάλιστα αποκλείστηκαν από το Λιγκ Καπ μετά την ήττα 2-1 από τη Ρεν. Στα αγωνιστικά, επιστρέφουν στην αποστολή ο αμυντικός Κουτένγκ και ο φορ Γουαρίς που εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ αντιθέτως θα μείνει εκτός ο μέσος Κριν.

Από τη μεριά της, «θύμα» έκπληξης στο Κύπελλο έπεσε η Μονπελιέ, η οποία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Εντέντ και αποκλείστηκε χάνοντας με 1-0 εκτός έδρας. Το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, στέλνοντας τον κόσμο τους στον… έβδομο ουρανό! Ο κόουτς Ζακαριάν έδειξε ότι ήθελε την πρόκριση, κατεβάζοντας βασικούς, όμως εκείνοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Πάντως, στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην τέταρτη θέση, απέχοντας μόλις τέσσερις βαθμούς από την δεύτερη θέση, ενώ έχει και δύο ματς λιγότερα. Επιστρέφουν σήμερα ο μέσος Μολέ και ο αμυντικός Πέντρο Μέντες, ενώ αντιθέτως εκτός θα μείνει ξανά ο αμυντικός Ματίας Σουάρες.

 

Εκτίμηση: Aρκετά ενδιαφέρουσα είναι η αναμέτρηση του «Λα Μποζουάρ» με τις δύο ομάδες να έχουν μεν διαφορετικούς στόχους στο πρωτάθλημα, όμως η νίκη να αποτελεί μεγάλο κίνητρο. Το αμφίσκορο είναι πιθανό. GG

Αμιάν – Ανζέ

Mε ένα γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, η Αμιέν πήρε αυτό που άξιζε απέναντι στην Βαλενσιέν και ταυτόχρονα προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Γαλλίας. Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Πελισιέ βρίσκονται μόλις στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη και θα δώσει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος για την παραμονή της, ενώ ολοκλήρωσε θετικά το 2018, με μία νίκη και μία ισοπαλία. Στα αγωνιστικά, αμφίβολος είναι ο αμυντικός και αρχηγός της ομάδας Γκουανό, ενώ σίγουρα εκτός θα είναι ο φορ Γκόντος.

Η Ανζέ, από την άλλη, θέλει να ανοίξει η γη να την καταπιεί! Και αυτό γιατί το περασμένο Σάββατο αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου, χάνοντας με 1-0 από τη Βιρί-Σατιγιόν, ομάδα της… έκτης κατηγορίας! Πραγματικά πολύ δύσκολη περίοδος να είναι κανείς φίλαθλος της Ανζέ! Όσον αφορά το πρωτάθλημα, η ομάδα του Στεφάν Μουλάν προέρχεται από τέσσερις σερί ισοπαλίες και μία νίκη πριν απο αυτές, παραμένοντας αήττητη για πέντε αγωνιστικές και απέχει τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη με ένα ματς λιγότερο. Στο αγωνιστικό μέρος, δεν αλλάζει η αποστολή σε σχέση με το παιχνίδι κυπέλλου, παρά μόνο ο μέσος Τε που αναμένεται να πάρει τη θεση του Μπερτράντ, ενώ αμφίβολος είναι ο αμυντικός Πάβλοβιτς λόγω τραυματισμού στο χέρι.

Εκτίμηση: Θεωρητικά το ματς είναι εξάποντο για την παραμονή και ταυτόχρονα εξαιρετικά αμφίρροπο, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν να δείξουν κάτι μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό. Θα το αφήσουμε στην άκρη για την ώρα. ΝΟ ΒΕΤ

Σε ενδιαφέρει