Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Σε αμερικάνικο mood

Με τους Μπλατ και Πιτίνο στον πάγκο, το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ξεφεύγει από τα στενά όρια του ελληνικού ντέρμπι.
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Σε αμερικάνικο mood

Ο ερχομός του Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, δίνει άρωμα ΗΠΑ στο σημερινό μεγάλο ευρωπαϊκό και ελληνικό ντέρμπι. Άλλωστε, ο Αμερικανοτραφής Ντέιβιντ Μπλατ, είναι πάντα ένας προπονητής με έντονη την νοοτροπία του NBA στο παιχνίδι του.

Ανάλυση

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Τι να πει κανείς γι’ αυτό το ματς. Δεν είναι μόνο το γόητρο, δεν είναι μόνο η κόντρα των τεράστιων παικτών, δεν είναι μόνο το εκπληκτικό “διασταύρωμα” των… Αμερικανών προπονητών, αλλά και η μεγάλη ανάγκη για βαθμούς των δύο ομάδων. Μιλάμε για ένα τεράστιο ντέρμπι, στο οποίο δεν μπορούν εύκολα να γίνουν προγνωστικά. Επίσης, προσωπικά περιμένω πολύ να δω και τη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, αφού ο Πιτίνο είναι απλώς απολαυστικός και ο Μπλατ, κλασική αξία. Γεύση NBA λοιπόν, με λίγο από Ελλάδα και πολύ από Ευρώπη.

 

Ο Ολυμπιακός “έχυσε την καρδάρα με το γάλα” κόντρα στη Νταρουσάφακα. Αν δεν είχε έρθει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, η ομάδα του Μπλατ θα ήταν φαβορί για την πρώτη τετράδα. Τώρα, το ματς με τον Παναθηναϊκό αποκτά χαρακτήρα τελικού, αφού αν χαθεί δέυτερο σερί ματς, τότε θα υπάρχει προβληματισμός και “σύννεφα” στο Φάληρο. Η αλήθεια είναι πως μέσα στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός είναι χειρότερος από ότι εκτός έδρας, έχοντας χάσει τόσο από το Μιλάνο, όσο και από τη Φενέρ. Από την άλλη, έχει κερδίσει τις Ρεάλ και Εφές, ενώ αυτό που χαρακτηρίζει την ομάδα του Πειραιά φέτος, είναι η καλή φυσική κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο πως στις “διαβολοβδομάδες” με τα δύο ματς σε λίγες μέρες, έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Ο Μπλατ έχει ανοίξει πολύ το ροτέισον φέτος, αφού μόνο ο Μπόγρης έχει μονοψήφιο μ.ο. λεπτών συμμετοχής σε κάθε ματς. Είναι εμφανές πως η ομάδα χρειάζεται έναν ακόμη γκαρντ, από τη στιγμή που ο Μπλατ φαίνεται να μην εμπιστεύεται τον Μάντζαρη. Οι Σπανούλης και Πρίντεζης είναι και φέτος οι ηγέτες της ομάδας, ενώ ο Μιλουτίνοφ δίκαια θεωρείται φέτος ως το καλύτερο πεντάρι της Ευρωλίγκας. Οι παδοί των “ερυθρολεύκων” αλλά και ο Μπλατ, περιμένουν πολύ περισσότερα από τους Λεντέι και Γκος, χωρίς να πούμε οτι δεν έχουν βοηθήσει καθόλου. Πολύ σημαντικοί και για σήμερα, οι Τουπάν και Στρέλνιεκς. Για σήμερα είναι εκτός ο Τίμμα.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και με τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έμεινε ζωντανός για τη μάχη της οκτάδας. Είναι εντυπωσιακή η αλλαγή ψυχολογίας από τον ερχομό του Πιτίνο, αλλά σίγουρα αυτό δεν αρκεί για νίκη μέσα στο ΣΕΦ. Πάντως, ο Πιτίνο είναι “επιστήμονας” του μπάσκετ και αν καταφέρει να προσαρμοστεί σύντομα στα ελληνικά δεδομένα, τότε μπορεί να αφήσει εποχή. Οι “πράσινοι” δεν έχουν ακόμη νίκη εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα, έχοντας χάσει και σε έδρες που άλλες χρονιές θα πέρναγαν “αέρα”. Πάντως, στο ΣΕΦ έχουν καλή παράδοση και θα προσπαθήσουν να κάνουν την υπέρβαση. Οι Λανγκφορντ και Καλάθης είναι αυτοί που ηγούνται στο σκοράρισμα, όμως ο πρώτος είναι τραυματίας και δεν θα παίξει σήμερα. Οπότε θα δούμε πολύ στο γήπεδο τους Λοτζέσκι και Παππά. Ο Λεκαβίτσιους αρέσει πολύ στον Πιτίνο και θα πάρει κι αυτός αρκετό χρόνο συμμετοχής, ενώ κλειδί θα αποτελέσει το μαρκάρισμα του Μιλουτίνοφ, από τους Λάσμε και Γκιστ. Εκτός αν ο Πιτίνο ενεργοποιήσει τους Βουγιούκα και Παπαγιάννη.

Ξεκάθαρο φαβορί ο Ολυμπιακπος σύμφωνα με τις αποδόσεις, αλλά αυτό το 1,50 δεν μου αρέσει καθόλου. Από την άλλη, το 3,00 του Παναθηναϊκού δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Ούτε και το χάντικαπ μου αρέσει, αφού είναι πονηρό στο +- 5,5. Το ματς θα θυμίζει πλέι οφ NBA, οπότε θα δούμε πολύ άμυνα. Εκτιμώ πως είναι value το Under 155,5 με 1,90. Μου αρέσει και το Over 11,5 πόντοι του Μιλουτίνοφ.

Σε ενδιαφέρει