Ρέιντζερς – Σέλτικ: Τώρα ή ποτέ για τον Τζέραρντ

Η Ρέιντζερς με νίκη πιάνει τη Σέλτικ στην κορυφή της βαθμολογίας και βάζει φωτιά στη μάχη του τίτλου στην Σκωτία.
rangers celtic

Το μεγάλο ντέρμπι μίσους και ιδεολογίας διεξάγεται απόψε στο Άιμπροξ για την 21η αγωνιστική της Σκωτίας ανάμεσα στη δεύτερη Ρέιντζερς και την πρωτοπόρο Σέλτικ.

Τα προγνωστικά μου

Ρέιντζερς – Σέλτικ: Goal/ Goal (1.75)

Ανάλυση

Η Ρέιντζερς μετά την επιστροφή της στα σαλόνια και τη μεταβατική περσινή σεζόν δείχνει ικανή φέτος με τον Τζέραρντ στο τιμόνι να κοιτάξει στα μάτια τη Σέλτικ. Απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την κορυφή και με νίκη απόψε πιάνει τη μεγάλη της αντίπαλο και βάζει φωτιά στην μάχη του τίτλου. Φυσικά το συγκεκριμένο ντέρμπι δεν είναι μόνο αγωνιστικό. Εχει πολιτικές προεκτάσεις και όχι μόνο. Είναι ένα ντέρμπι διαφορετικής κουλτούρας και φιλοσοφίας. Οι γηπεδούχοι κόλλησαν στο 1-1 με τη Χιμπέρνιαν, αλλά παρέμειναν αήττητοι για τέταρτο σερί ματς. Στο σπίτι τους έχουν ρεκόρ 7-2-1 φέτος. Τα 6 από τα 7 τελευταία παιχνίδια τους ήταν under. Ο Τζέραρντ δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να προσέξει η ομάδα αρχικά το ανασταλτικό κομμάτι και εν συνεχεία να ψάξει το γκολ.

Η Σέλτικ σκοράρει κατά ριπάς το τελευταίο διάστημα έχοντας ρίξει δυο τριάρες σε Μάδεργουελ, Νταντί και την πρόσφατη τεσσάτα στην έδρα της Αμπερντίν. Τέσσερα over στα πέντε τελευταία. Καλύτερη επίθεση στην κατηγορία. Μακριά από το σπίτι της δεν βγάζει την ίδια ενέργεια έχοντας ρεκόρ 4-3-3 φέτος. Πάντως στο Άιμπροξ μετράει τέσσερα κολλητά διπλά και απόψε θέλει να συνεχίσει το σερί παίζοντας επιθετικά. Σε περίπτωση νίκης ξεφεύγει έξι βαθμούς έχοντας και ματς λιγότερο. Με λίγα λόγια μόνο με θαύμα θα χάσει τον τίτλο. Στον πρώτο γύρο επιβλήθηκε δύσκολα της Ρέιντζερς με 1-0 εντός έδρας.

Εκτίμηση

Τεράστιο ματς, για το οποίο ζουν και αναπνέουν οι πάντες στην Σκωτία. Τα ρέστα της παίζει η Ρέιντζερς. Ξέρει να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις η Σέλτικ, είναι πιο ψημένη και έχει τον αέρα της πρωταθλήτριας. Πρώτη μου σκέψη ήταν το 1Χ, αλλά τελικά θα συμβιβαστεί με τη λύση του goal/goal λόγω της ανωτερότητας των φιλοξενούμενων και της ξεκάθαρα υπέρ τους παράδοσης τα τελευταία χρόνια.

Σε ενδιαφέρει