Κύπελλο Ελλάδας: Χωρίς απρόοπτα για το τέλος των ομίλων

Συνεχίζεται το πρόγραμμα για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.
Κύπελλο Ελλάδας: Χωρίς απρόοπτα για το τέλος των ομίλων

Ευκαιρία για δοκιμές αποτελεί για πολλές ομάδες η τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης ακόμα και σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ.

Βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει ο Παναθηναϊκός, που στοχεύει την πρωτιά, ενώ απλή νίκη θέλει και ο Ατρόμητος, τελικός ανάμεσα σε Κέρκυρα και ΟΦΗ.

Ανάλυση

Κέρκυρα – ΟΦΗ

Η Κέρκυρα έχει αφήσει πίσω της το κάκιστο ξεκίνημα και εμπιστευόμενη τον προπονητή της, Δημήτρη Σπανό, που είχε βρεθεί στην έξοδο, έχει γυρίσει την κατάσταση και τρέχει σερί 5 αγώνων χωρίς ήττα, τέσσερα εκ των οποίων είναι νίκες. Στο τελευταίο έμεινε στο 1 – 1 και υπάρχει τεράστιος προβληματισμός για την κάκιστη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Σήμερα θέλει μόνο νίκη κόντρα στον ΟΦΗ για να πάρει την πρόκριση, αφού υστερεί σε ισοβαθμία με την Ξάνθη.

Το προσπάθησε πάρα πολύ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο ΟΦΗ, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα, καθώς στις τελευταίες φάσεις του αγώνα δέχθηκε πάλι γκολ από στατική φάση και ηττήθηκε 2 – 1, σε ένα ματς μάλιστα που είχε προηγηθεί στο σκορ. Αν θέλει σήμερα την πρόκριση χρειάζεται απλά να μην χάσει, ειδάλλως θα εύχεται στραβοπάτημα της Ξάνθης με τη Νίκη Βόλου. Βασικούς αναμένεται να παρατάξει ο προπονητής, Νίκος Παπαδόπουλος.

Εκτίμηση: Παραδοσιακά στοχεύει στο Κύπελλο ο ΟΦΗ, οπότε δεν πρόκειται να είναι αδιάφορος. Ωστόσο, η Κέρκυρα είναι σε καλό επίπεδο και ο αγωνιστικός χώρος είναι τραγικός. Χ.

Σούπερ αποδόσεις και ειδικά στο Κύπελλο Ελλάδας

Άρης Αβάτου – Ολυμπιακός

Αγώνας γιορτή για την ομάδα του Άρη Αβάτου που προέρχεται από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στο τελευταίο ματς για το πρωτάθλημα έμεινε στο 0 – 0 κόντρα στον Αλέξανδρο στο Κιλκίς και τώρα τρέχει σερί 5 αγώνων χωρίς ήττα, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ σε αυτό το διάστημα. Στον όμιλο δεν έχει πετύχει ακόμα γκολ, γεγονός που αποτελεί κίνητρο για το σημερινό.

Ναι, ο Ολυμπιακός προέρχεται από γεμάτες εμφανίσεις κόντρα σε Μίλαν (3 – 1) και Λαμία (3 – 0), αλλά λίγη σημασία έχει αυτό εν όψει του σημερινού. Έχει εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου του και όπως είναι φυσικό, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πάρει παίκτες που δεν έχουν κανένα μέλλον (Πάρντο), αλλά και πάρα πολλούς από την Ακαδημία, παιδιά τα οποία δεν έχει την ευκαιρία να τα βλέπει σε αγωνιστικές συνθήκες και εκτός των προπονήσεων.

Εκτίμηση: Μεγάλο το κίνητρο στους γηπεδούχους, με… παιδιά θα παίξει ο Ολυμπιακός. Γιατί να μην συμβεί ένα καλοπληρωμένο GG.

ΑΟΧ/Κισσαμικός – Παναθηναϊκός

Όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα και για τους δύο, μετά τη χθεσινή ισοπαλία ανάμεσα στον ΟΦΙ και τον Παναιτωλικό, καθώς ΑΟΧ Κισσαμικός και Παναθηναϊκός πέρασαν παρέα στην επόμενη φάση. Αυτό που ενδιαφέρει πλέον και τους δύο είναι η πρωτιά. Με νέο προπονητή εσχάτως οι γηπεδούχοι, αφού ο Αλέκος Βοσνιάδης ανέλαβε τα ηνία και σήμερα θα κάνει το ντεμπούτο του. Οι Κρητικοί ξέρουν ότι και με ισοπαλία προκρίνονται ως πρώτοι, οπότε ενδεχομένως να υπάρξει αρκετή τακτική ως προς αυτό το σκέλος. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, με μπόλικη δόση τύχης πήρε τη νίκη επί του Ατρόμητου, με τον αντίπαλό του να έχει δύο δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι, με ήρωα τον Διούδη. Θέλει την πρώτη θέση, αφού θα έχει πιο εύκολη κλήρωση. Βλέπει σοβαρά το ματς, αλλά θα έχει πολλές αλλαγές, αφού το ροτέισον είναι αναγκαίο.

Εκτίμηση: Όποιος θέλει ένα διπλό για τον τόκο τότε μπορεί να στραφεί στον Παναθηναϊκό.

Σε ενδιαφέρει