Europa League (6ος όμιλος): Έτοιμος για την τελευταία του ζαριά ο Ολυμπιακός!

Την τελευταία του προσπάθεια για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League θα κάνει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μίλαν. Τυπική διαδικασία για την Μπέτις το ματς με την Ντουντελάνζ.
olympiakos milan

Όλα ή τίποτα για τον Ολυμπιακό στην τελευταία αγωνιστική του Europa League.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς φιλοξενεί τη Μίλαν, που ναι μεν είναι ένα ευρωπαϊκό μεγαθήριο, αλλά σε καμία περίπτωση η δυναμικότητά δεν προσεγγίζει αυτή περασμένων ετών. Το γεγονός ότι έχει στον πάγκο της τον Τζενάρο Γκατούζο, πρώην του ΟΦΗ, αποτελεί ένα μίνι – πειστήριο.

Κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον στο Ντουντελάνζ – Μπέτις.

Σέντρα στις 22:00.

Ανάλυση

Ολυμπιακός – Μίλαν

* Ο Ολυμπιακός για να προκριθεί θέλει νίκη με 2 – 0 ή 3 – 1 ή προφανώς με σκορ με διαφορά μεγαλύτερη των δύο γκολ. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα (4 – 2, 5 – 3 κλπ.) δεν προκρίνεται.

Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το ελληνικό πρωτάθλημα, κάθε ματς του Ολυμπιακού είναι τελικός για να παραμείνει ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου και στο πλαίσιο αυτό στραβοπάτησε στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη, μένοντας στο 1 – 1. Έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας και δοκάρι, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 54’ έμεινε πίσω με αυτογκόλ του Βούκοβιτς, αλλά ο ίδιος παίκτης στο 76’ ισοφάρισε σε 1 – 1. Δύο λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ποντένσε και στο υπόλοιπο του ματς χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να μπει γκολ. Στο Europa League, ηττήθηκαν στην Ανδαλουσία από την Μπέτις (1 – 0) και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχαν ευκαιρίες για ένα γκολ, ωστόσο η ήττα δεν αποφεύχθηκε, αφού ανασταλτικά δεν ήταν καλός στο χρονικό διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Εκτός Χριστοδουλόπουλος, Ναουέλ, Μεριά. Στην κορυφή ο Γκερέρο ενώ δεξί εξτρέμ θα αγωνιστεί ο Ομάρ, που θα συνθέσει μαζί με τον Τοροσίδη το ζευγάρι στην πτέρυγα.

 

Η Μίλαν δεν έχει φτάσει στο επίπεδο ομάδας που να καθαρίζει ματς κόντρα σε ομάδες επιπέδου Τορίνο παίζοντας μπάλα απλά για 20 λεπτά και αυτό το διαπίστωσε στην πράξη. Το κατάλαβε από το 70’ και μετά ότι πρέπει να ανεβάσει στροφές και να παίξει στο μάξιμουμ, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στα δίχτυα, μένοντας στο 0 – 0. Μοιραίος της παίκτης ο Κουτρόνε, που έχασε μια σπουδαία ευκαιρία προς το τέλος σχεδόν σε κενή, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει στην 4άδα του πρωταθλήματος, αλλά αν θέλει να σταθεροποιηθεί για τα καλά, πρέπει να βελτιώσει την αμυντική της λειτουργία, αφού στο ματς με την Τορίνο κράτησε το μηδέν μόλις για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα. Για το Europa League φιλοξένησε την Ντουντελάνζ, πήγε να το κάνει ντέρμπι, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1 – 2 μέχρι το 66’ με ανατροπή, αλλά βρήκε τέσσερα γκολ μέχρι το τέλος, φτάνοντας τελικά σε μια άνετη νίκη. Εκτός από το αποψινό ματς θα είναι οι Στρίνιτς, Καλντάρα, Μπίλια, Μποναβεντούρα, Ρομανιόλι, ενώ πρόβλημα προέκυψε με τον Σούσο που δίνεται ως εξαιρετικά αμφίβολος.

Πιθανές ενδεκάδες

Ολυμπιακός (4 – 2 – 3 – 1)

Ζοσέ Σα

Τοροσίδης

Βούκοβιτς

Σισέ

Τσιμίκας

Καμαρά

Γκιγέρμε

Ελαμπντελαού

Φορτούνης

Ποντένσε

Γκερέρο

Μίλαν (4 – 3 – 3)

Ρέινα

Καλάμπρια

Αμπάτε

Ζαπάτα

Ροντρίγκες

Τσαλχάνογλου

Κεσί

Μπακαγιόκο

Καστιγέχο

Κουτρόνε

Ιγκουαΐν

Εκτίμηση

Ασταθέστατη η άμυνα της Μίλαν και το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να μην δεχθεί γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ωστόσο, διαθέτει τέτοια ποιότητα από τη μέση και μπροστά που μπορεί να βάλει πολύ δύσκολα στον Ολυμπικό. Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα ψάξει πολλά γκολ, πάμε με το Over 2,5.

[image 2]

Ντουντελάνζ – Μπέτις

Χωρίς κανένα πρόβλημα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στο Λουξεμβούργο η Ντουντελάνζ, επικρατώντας 4 – 1 της Χόστερτ. Ο επιθετικός της, Ιμπραΐμοβιτς πέτυχε χατ – τρικ, αλλά στο παθητικό της σημειώθηκε ακόμα μία παραβίαση της εστίας της (24/27). Προκρίθηκε επίσης και στους «8» του Κυπέλλου επικρατώντας 2 – 1 της Φόλα Ες. Έπαιξε ακομπλεξάριστα στο Μιλάνο και μάλιστα κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά όχι και τον πρώτο της βαθμό, αφού ηττήθηκε από τη Μίλαν 5 – 2 καταρρέοντας στο τελευταίο μισάωρο.

Από καλές εμφανίσεις έχει χορτάσει τη φετινή σεζόν, οπότε αποφάσισε να βάλει λίγο κυνισμό και να παίρνει τα αποτελέσματα και τους βαθμούς. Ο λόγος για τη φετινή Μπέτις του Σετιέν, που επικράτησε στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος με 2 – 0 της Βαγεκάνο, κρατώντας και πάλι το μηδέν στην άμυνα, γεγονός απόλυτα θετικό. Είχε προηγηθεί το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Σοσιεδάδ, που επικράτησε με ανάλογη μορφή του αγώνα με 1 – 0 και έτσι έχει πλησιάσει στην 6η και προνομιούχο θέση. Τέσσερα σερί ματς με μηδέν παθητικό, δείχνοντας ότι ο Σετιέν έχει βρει τις ισορροπίες της ομάδας του. Έχει προκριθεί ήδη στην επόμενη φάση και απλά θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρωτιά, αν και μικρή διαφορά υπάρχει. Εκτός οι Λο Σέλσο, Μαντί, Κανάλες και Φίρπο.

Εκτίμηση: Ο ορισμός του No Bet. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να ασχοληθεί κάποιος με αυτό το ματς. Πάμε παρακάτω.

Σε ενδιαφέρει