Σάλκε – Λοκομοτίβ Μ.: Το κίνητρο στους Ρώσους

Η Λόκο έχει την ευκαιρία με νίκη απόψε και παράλληλα ήττα της Γαλατά να συνεχίσει στο Γιουρόπα.
salke locomotivmoskow

Πέφτει η αυλαία στον τέταρτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με τη μάχη της Σάλκε κόντρα στη Λοκομοτίβ στη Φέλτινς Αρένα.

Τα προγνωστικά μου

Σάλκε – Λοκομοτίβ: Goal/Goal (1.80)

Ανάλυση

Η Σάλκε παρά την ήττα από την Πόρτο εκτός έδρας με 3-1 κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση, ενώ δεν κουνιέται από τη δεύτερη θέση. Ετσι στο σημερινό ματς περισσότερο αγγαρεία θα κάνει, αν και είναι στη μέση και το μεγάλο οικονομικό όφελος μια νίκης στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ψυχολογία είναι σε χαμηλά επίπεδα μετά την εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι μίσους με τη Ντόρτμουντ στην Μπουνστεσλίγκα. Παρότι ισοφάρισε και έδειχνε ικανή για την ισοπαλία δεν τα κατάφερε χάνοντας με 2-1. Τέσσερα σερί goal/goal. Πολλά και σοβαρά τα αγωνιστικά προβλήματα απόψε. Θα απουσιάσουν οι Ντι Σάντο, Μπούργκσταλερ, Ουτ, Εμπολό, ενώ δύσκολα θα ρισκάρει ο Μπεταλέμπ που έχει ενοχλήσεις. Θα παραταχθεί με 3-4-3 έχοντας στην επίθεση τους Κονοπλιάνκα, Αρίτ και Τόιχερτ. Κανείς τους δεν θεωρείται φορ περιοχής.

Η Λοκομοτίβ μπορεί να αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά με το νικηφόρο 2-0 κόντρα στη Γαλατά έβαλε τις βάσεις για να συνεχίσει στο Γιουρόπα. Ουσιαστικά παίρνει την τρίτη θέση σε περίπτωση δικής της νίκης και παράλληλα ήττας της Γαλατά από την Πόρτο. Φυσικά οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της, αλλά δείχνει αποφασισμένη να τις εξαντλήσει. Υπέρ της το μομέντουμ. Κέρδισε με 1-0 στο Κύπελλο τη Ρούμπιν Καζάν και με 2-1 στο πρωτάθλημα την Ορενμπουργκ. Εφτασε τα 4 στα 5 πιο πρόσφατα ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Μπορεί να παραταχθεί με  4-2-3-1, αλλά αυτό θα είναι σαφέστατα πιο επιθετικό στο χορτάρι έχοντας πίσω από τον Σμόλοφ τους Φαρφάν και Μίραντσουκ.

Πιθανές ενδεκάδες

Σάλκε (3-4-3)

Φέρμαν

Σταμπουλί

Νάλντο

Νάστασιτς

Καλιτζούρι

Ρούντι

Κένι

Σεπφ

Αρίτ

Κονοπλιάνκα

Τόιχερτ

Λοκομοτίβ (4-2-3-1)

Γκιγέρμε

Ρίμπους

Κβιρκβέλια

Χέβεντες

Ιγκνάτιεφ

Ντενίσοφ

Κρικόβιακ

Αν.Μίραντσουκ

Φαρφάν

Αλ. Μίραντσουκ

Σμόλοφ

Εκτίμηση

Η Λοκομοτίβ έχει το κίνητρο και αυτό δεν με αφήνει αδιάφορο. Παράλληλα η Σάλκε έχει αρκετές απουσίες. Πρώτη σκέψη ήταν η κόντρα, αλλά τελικά θα στραφώ στην πολύ πιθανή λύση του goal/goal γιατί οι Ρώσοι δεν αποφεύγουν τα λάθη στα μετόπισθεν και σήμερα επιβάλλεται να ανοιχτούν αφού ψάχνουν μόνο νίκη.

Σε ενδιαφέρει