Α’ Ισπανίας: Πρώτη δοκιμασία για την πρωτοπόρο Σεβίλλη

Τέσσερις αναμετρήσεις περιλαμβάνονται στο σημερινό πρόγραμμα της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Α’ Ισπανίας: Πρώτη δοκιμασία για την πρωτοπόρο Σεβίλλη

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν, με την πρωτοπόρο πια Σεβίλλη, να δίνει τον πρώτο της αγώνα σε αυτή τη θέση κόντρα στην εξαιρετική φέτος Αλαβές.

Ανάλυση

Μπέτις – Σοσιεδάδ

Εκεί που λέει κάποιος ότι η Μπέτις είναι έτοιμη να σηκώσει κεφάλι και να κάνει ένα σερί, έρχεται μία ήττα που τη γυρίσει πίσω. Αυτό έπαθε και με αντίπαλο την παραπαίουσα φέτος Βιγιαρεάλ, από την οποία ηττήθηκε 2 – 1 εκτός έδρας και παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία, έχοντας μόλις μία νίκη στα τελευταία 6 και αυτή κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου». Την Πέμπτη για το Γιουρόπα Λιγκ επικράτησε του Ολυμπιακού (1-0) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, άρα υπάρχει κόπωση την οποία έχει δείξει ότι δεν μπορεί να τη διαχειριστεί. Εκτός οι Λεόν, Κανάλες και Μπαραγκάν.

Η Ισπανία παίζει με σούπερ αποδόσεις και πληθώρα ειδικών  

Πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη για τη Σοσιεδάδ, επικρατώντας της Θέλτα με 2 – 1 το βράδυ της Δευτέρας. Ήταν καλύτερη και άξιζε απόλυτα το τρίποντο, έχοντας πάρει σοβαρό προβάδισμα δύο γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για το πρωτάθλημα, αφού είχε προηγηθεί το διπλό στην έδρα της Λεβάντε με 3 – 1 και ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Μέσα Ιγιαραμέντι, Γιανουζάι, εκτός Μπαουτίστα, Γιορέντε.

Εκτίμηση: Δύσκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους, σε ένα ματς έπειτα από μεσοβδόμαδη ευρωπαϊκή υποχρέωση. GG.

Χιρόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης

Σούπερ διπλό για τη Χιρόνα, καθώς επικράτησε στην έδρα της Εσπανιόλ με 3 – 1, σε ένα γήπεδο που η φετινή ομάδα των Καταλανών μετρούσε νίκες και μόνο νίκες. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με φόρα, αφού ο Στουάνι σκόραρε δύο φορές και όλα τα υπόλοιπα ήταν ιστορία, αφού η Χιρόνα είχε φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Εντός έδρας έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και ψάχνει τον ιδανικό τρόπο αντιμετώπισης των παιχνιδιών. Βέβαια, σήμερα κόντρα στην Ατλέτικο οι ρόλοι είναι δεδομένοι

Σε ρυθμό προπόνησης μετά την εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Μπαρτσελόνα (1 – 1), η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε στο Τσάμπιονς Λιγκ της Μονακό με 2 – 0, κάνοντας ουσιαστικά και μια συντήρηση δυνάμεων, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικοί κόντρα στους Μαδριλένους. Τρομερές απουσίες για το σημερινό, αφού εκτός είναι οι Χουάνφραν, Γοδίν, Χιμένες, Φιλίπε Λουίς, δηλαδή και οι τέσσερις της άμυνας. Δεν αποκλείεται ο Σαούλ να αγωνιστεί ως αριστερός μπακ.

Εκτίμηση: Θα πήγαινα στο διπλό, αλλά οι αποδόσεις με τις απουσίες που έχει η Ατλέτικο δεν λένε κάτι. GG.

Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ

Κατάφερε και έσωσε την παρτίδα στη Μαδρίτη η Μπαρτσελόνα, αφού με γκολ του Ντεμπελέ στις καθυστερήσεις πήρε τον βαθμό (1-1) κόντρα στην Ατλέτικο, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 78’ και έδειχναν έτοιμοι για τη νίκη. Υπάρχει θέμα αμυντικό, αφού δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά της για 11 σερί ματς πρωταθλήματος. Για το Τσάμπιονς Λιγκ αν και δυσκολεύτηκε, επικράτησε εκτός έδρας της Αϊντχόφεν με 2 – 1 και φυσικά εξασφάλισε την 1η θέση του ομίλου της. Εκτός ο Σουάρες, ο Ουμτιτί, ο Σέρζι Ρομπέρο. Εκτός και ο Ραφίνια με ρήξη χιαστού και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Πρώτη εντός έδρας νίκη μέσα στη χρονιά για τη Βιγιαρεάλ, αφού μπόρεσε να επικρατήσει της Μπέτις με 2 – 1, σε ένα κομβικό ματς για το μέλλον του Καγέχα στον πάγκο της ομάδας. Για έξι ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά αυτό δεν λέει κάτι αφού τα 5 ήταν ισοπαλίες. Μεσοβδόμαδα για το Γιουρόπα Λιγκ, έμεινε στο 0 – 0 στην έδρα της Ρέιντζερς και ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της. Έξι σερί GG.

Εκτίμηση: Προφανώς δεν λένε κάτι οι αποδόσεις του άσου σε αυτό το ματς, οπότε στρεφόμαστε στα γκολ. Over 3,5

Αλαβές – Σεβίλλη

Είχε για δεύτερη φορά την ευκαιρία τη φετινή σεζόν να περάσει πρώτη η Αλαβές, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Λεγανές με 1 – 0. Δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σοβαρές ευκαιρίες, ήταν γενικότερα ένα κλειστό ματς όπως αναμενόταν και έτσι παρέμεινε στην 4η θέση, που φυσικά είναι μια απίστευτη επιτυχία για μια ομάδα που στόχευε στην παραμονή της στην κατηγορία.

Δεν είχε καλή βραδιά η Σεβίλλη στο εντός έδρας κόντρα στη Βαγιαδολίδ, αλλά ακόμα κι έτσι πέτυχε μια μεγάλη νίκη με το ισχνό 1 – 0 και πλέον είναι στη 1η θέση της βαθμολογίας. Βέβαια, με το που βρέθηκε εκεί ακολουθεί με τρομερά δύσκολη αναμέτρηση με την Αλαβές, σε μια εβδομάδα μάλιστα, που είχε εκτός έδρας ματς για το Γιουρόπα Λιγκ. Ηττήθηκε στο Βέλγιο από τη Στάνταρ Λιέγης και έτσι έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση.

Εκτίμηση: Δύσκολο ματς που μπορεί να κάτσει… οπουδήποτε. Χ.

Σε ενδιαφέρει