Europa League (3oς Όμιλος): Ξεκαθαρίζουν όλα ή… θρίλερ

Αν Ζενίτ και Σλάβια επικρατήσουν τότε η πρόκριση ξεκαθαρίζει. Σε αντίθετη περίπτωση οδηγούμαστε σε θρίλερ την τελευταία αγωνιστική.
zenit cobnhavn

Με τις αναμετρήσεις Zενίτ – Κοπεγάγη και Μπορντό – Σλάβια Πράγας διεξάγεται σήμερα η 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Σε περίπτωση που οι Ρώσοι και οι Τσέχοι επικρατήσουν, τότε η πρόκριση ξεκαθαρίζει, ενώ σε αντίθετη περίπτωση το… θρίλερ μεταφέρεται την τελευταία αγωνιστική.

Ανάλυση

Ζενίτ – Κοπεγχάγη

Καλή επιστροφή πραγματοποίησε μετά τη διακοπή η Ζενίτ, η οποία επικράτησε με 2-0 επί της Ροστόφ, σταματώντας το αρνητικό σερί των δύο ματς χωρίς νίκη σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Στο Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα του Σεμάκ έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας κόντρα στη Μπορντό, σε ένα ματς που δεν άξιζε ούτε το βαθμό, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν οι κυρίαρχοι με πολλές όμως άστοχες τελικές. Σε περίπτωση νίκης σήμερα, οι Ρώσοι εξασφαλίζουν την πρόκριση, ενώ αν δεν κερδίσει και η Σλάβια, τερματίζουν σίγουρα πρώτοι.

Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται ο αμυντικός Νέτο, οι μέσοι Ζιρκόφ και Νομπόα και ο φορ Κοκόριν, ενώ αμφίβολος είναι ο μπακ Σμολνίκοφ. Κουζάεφ, Ντριούσι και Μακ θα ξεκινήσουν στην επίθεση των γηπεδούχων.

Η Κοπεγχάγη, από τη μεριά της, επέστρεψε και αυτή με νίκη και μάλιστα στο εξάποντο κορυφής απέναντι στη Μίντιλαντ με 2-1. Αυτό το τρίποντο ήρθε μετά από δύο ισοπαλίες και δίνει άλλο αέρα στην ομάδα του Σολμπάκεν. Στο Γιουρόπα Λιγκ, οι Δανοί δυσκολεύονται λίγο περισσότερο, αφού για να έχουν ελπίδες πρόκρισης θα πρέπει απόψε να πάρουν οπωσδήποτε τη νίκη και να τα δώσουν όλα την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην αδιάφορη (μάλλον) Μπορντό.

Για τον αποψινο… τελικό, ο Σολμπάκεν δε θα έχει στη διάθεσή του τον μέσο Φισέρ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του αμυντικού Μπόιλεσεν. Ν’ Ντόι και Σωτηρίου θα σηκώσουν το βάρος στην επίθεση των φιλοξενούμενων.

Εκτίμηση: Μόνο νίκη θέλει η Κοπεγχάγη, όμως και η Ζενίτ θέλει το τρίποντο για να εξασφαλίσει από σήμερα την πρόκριση. Αυτή η… ανάγκη των Δανών μας οδηγεί στα γκολ εκατέρωθεν. GG

[image 2]

Μπορντό – Σλάβια Πράγας

Το… άρωμα της νίκης έχει ξεχάσει εδώ και καιρό η Μπορντό, η οποία μετράει τέσσερις σερί ισοπαλίες σε Γαλλία και Ευρώπη! Στο πρωτάθλημα έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Ντιζόν και έτσι απέχει -9 από την πρώτη τετράδα, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ ενώ ήθελε μόνο νίκη απέναντι στη Ζενίτ εντός έδρας, το 1-1 τώρα την αφήνει σχεδόν εκτός συνέχειας. Για να έχει ελπίδες πρόκρισης η ομάδα του Μπεντουέ θα πρέπει αρχικά να κερδίσει σήμερα και να χάσει η Κοπεγχάγη στο άλλο ματς.

Στα αγωνιστικά, δεν είναι διαθέσιμος ο αμυντικός Λέβτσουκ, ενώ αμφίνολη κρίνρται η συμμετοχή του, επίσης, αμυντικού Παλένσια. Ο Μπριάν αναμένεται να σηκώσει το βάρος στην επίθεση των Γιρονδίνων.

Η Σλάβια Πράγας, από την άλλη, έχει πάρει φόρα για τα καλά το τελευταίο διάστημα! Προέρχεται από 9 σερί ματς αήττητη και στο τελευταίο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας επί της Καρβίνα. Έτσι, βρίσκεται στην κορυφή και το +4 από την δεύτερη Βικτόρια Πλζεν. Στο Γιουρόπα Λιγκ έμεινε στο 0-0 εντός έδρας απέναντι στην Κοπεγχάγη, όμως πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, αφού σε περίπτωση νίκης δικής της και μη επικράτηση της Κοπεγχάγης σήμερα προκρίνεται στην επόμενη φάση. Επίσης, οι Τσέχοι υπερτερούν και σε περίπτωση ισοβαθμίας, οπότε και η ισοπαλία στη Γαλλία δε θα είναι καταστροφική.

Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένουν οι χαφ Αλβίρ και Χρομάντα, ο αμυντικός Ποκόρνι και ο φορ Τεκλ, ενώ αμφίβολος είναι ο αμυντικός Κουφάλ. Σχήμα με ενισχυμένο κέντρο θα κατεβάσουν οι φιλοξενούμενοι, έχοντας μοναδικό προωθημένο τον Ολαγίνκα.

Εκτίμηση: Η Σλάβια θέλει τη νίκη για εξασφαλίσει την πρόκριση, όμως και οι Γάλλοι θα θελήσουν να επιστρέψουν στις νίκες και ταυτόχρονα να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για πρόκριση. 1Χ & GG

Σε ενδιαφέρει